1 GB RAM için işletim sistemi önerisi

Depoda milattan kalma notebook bulduk. Açıldığında karşıma Windows XP geldi. Özelliklere baktığımda bayağı düşüktü. Sizce bu sisteme hangi Windows yeter? Gerekli olduğunda kullanırım, bu bilgisayara bir şey olursa falan.

1 GB RAM.
5400 RPM HDD 100 GB.
Intel atom işlemci.
NVIDIA GeForce GT 210M.

Görüyorsunuz, çok düşük. Ne kurulabilir? Windows olsun olmasın, Linux dağıtımı da olur, MacOS'da olur.
Bilgisayara internet erişimi sağlayıp ikinci monitör misali kullan bence. Oyun sırasında yanda video, discord gibi şeyler açık olur. Windows 7 starter yeterli olur az buçuk.
 
Benzer güçlerdeki düşük sistemlere Windows 8 kuruyorum. Windows 7 veya 8.1 ‘e göre çok daha hızlı açılıyor ve çalışıyor. Tavsiyem Windows 8
Windows 8 32 Bit
Açılış hızı sisteme göre değişir 8.1 kullanıcısıyım 4 Saniyede kapanıyor. BIOS ekranını saymazsak 12-13 Saniyede açılmakta ayrıca tasarımları farklı.
 
Açılış hızı sisteme göre değişir 8.1 kullanıcısıyım 4 Saniyede kapanıyor. BIOS ekranını saymazsak 12-13 Saniyede açılmakta ayrıca tasarımları farklı.
Kendi deneyimlerim üzerine çok fazla düşük sistemde denedim Windows 7 1 dakikayı geçiyor Windows 8 30 saniye gibi sürede açılıyor. Hepsinde sonuç gayet iyiydi fakat dediğiniz gibi bilgisayardan bilgisayara da değişiklik gösterebilir. Bazen bazı uygulamalar uyumsuzluk yapıyor ama bir kaç tık ile de çözüyorsunuz. Sistem düşük olsa da hem tasarım hem de hız olarak mutlu ediyor kendi fikrimce.
 
Hocam cezalı iken bütün yazdıklarınızı okudum kararımı verdim bu notebook XP kaldırır anca gerekli olduğunda kullanırım. Herkese teşekkürler bir arada 7 kuracağım Home Basic.
 

Geri
Yukarı