1 haftada 4 kilo gittikten sonra 2 kilo nasıl geldi?

Sık sık tartılmanızı önermem. Kilo verme sürecinde insanın hevesini olumsuz etkileyebiliyor.

Peki hocam yağ yakımı ne zaman başlar peki?
Üstelik ben bahsettiğim bir haftadan önce de yine 1 hafta boyunca her gün sadece bisiklet sürdüm toplamda 80 dakika.

Hocam 2 ayda 15 kilo verme hedefim var.
Evet imkansıza yakın.
Ama hiç değilse ihtimali var mı?

Hocam tabii ki de 2 ayda 15 kilo vermek mümkün, ben 1.5 ayda 16 kilo verdiğimi hatırlıyorum. Tabii o zamanlar kilom çok fazlaydı bu yüzden hızlı vermiştim. Yağ yakımının ne zaman başlayacağı ile ilgili bir şey söyleyemem çünkü her vücutta farklı gerçekleşir ve bu biraz da sizin istikrarınıza bağlı sürece güvenin ve cheat day gibi saçma sapan şeyler yapmayın, bu 2 aylık süreçte asla bozmaz iseniz 15 kilo hatta 20 kilo bile verirsiniz bence.

Hocam tabii ki de 2 ayda 15 kilo vermek mümkün, ben 1.5 ayda 16 kilo verdiğimi hatırlıyorum. Tabii o zamanlar kilom çok fazlaydı bu yüzden hızlı vermiştim. Yağ yakımının ne zaman başlayacağı ile ilgili bir şey söyleyemem çünkü her vücutta farklı gerçekleşir ve bu biraz da sizin istikrarınıza bağlı sürece güvenin ve cheat day gibi saçma sapan şeyler yapmayın, bu 2 aylık süreçte asla bozmaz iseniz 15 kilo hatta 20 kilo bile verirsiniz bence.

Zaten benim önceden de spor salonu tecrübem vardı.
İstikrarı çöp edince bu hallere düştüm.
Ama bu sefer kararım net.
Ve inanmazsınız ama sanki göbek kısmında biraz gidiş var gibi.

Su kütlesi ve şişkinlikten dolayı olabilir bu. Yani hemen yağ kazanmış değilsin. Gerçek ilerleme görmek istiyorsan, haftada bir kez aç karnına tartıl; her gün tartılmak mantıklı değil. Üstelik yağ, öyle hemen kazanılan bir doku değildir. Büyük ihtimalle o gün karbonhidratı fazla tükettin. Karbonhidrat, yapısı gereği su tutan bir makro besindir ve bu da vücuttaki su kütlesini geçici olarak artırır.

Su kütlesi ve şişkinlikten dolayı olabilir bu. Yani hemen yağ kazanmış değilsin. Gerçek ilerleme görmek istiyorsan, haftada bir kez aç karnına tartıl; her gün tartılmak mantıklı değil. Üstelik yağ, öyle hemen kazanılan bir doku değildir. Büyük ihtimalle o gün karbonhidratı fazla tükettin. Karbonhidrat, yapısı gereği su tutan bir makro besindir ve bu da vücuttaki su kütlesini geçici olarak artırır.

Ayrıca salonda 1.5 litre su şişesi kullanırım.
Ama yarısını bile içince bir şişkinlik hissi oluyor ve 100 dakikalık emeğimin boşa gittiğini düşünüyorum.

Ayrıca salonda 1.5 litre su şişesi kullanırım.
Ama yarısını bile içince bir şişkinlik hissi oluyor ve 100 dakikalık emeğimin boşa gittiğini düşünüyorum.
Hissettiğin şey psikolojik olabilir ama bu bilimsel olarak mümkün değil. Bir günde gerçekten yağ kütlesi kazanman için, vücudunun yaktığından 7.700 kalori fazla yemen lazım. Bu da neredeyse imkânsız. Senin yaşadığın büyük ihtimalle su tutumu. Geçici bir durum yani. Özellikle beslenmende sodyum ya da karbonhidrat fazlaysa, bu çok normal.

Sen çok fazla kafaya takıyorsun gibi. Kilo vermen için gereken şey kalori açığı oluşturmak, kendini türlü besinlerden kesmek değil. İstersen fast-food tüket hedef kaloriyi geçme yine yağ yakarsın ancak, sağlık konusundan mahrum kalırsın. İşin termodinamik kısmı böyle.

Hissettiğin şey psikolojik olabilir ama bu bilimsel olarak mümkün değil. Bir günde gerçekten yağ kütlesi kazanman için, vücudunun yaktığından 7.700 kalori fazla yemen lazım. Bu da neredeyse imkânsız. Senin yaşadığın büyük ihtimalle su tutumu. Geçici bir durum yani. Özellikle beslenmende sodyum ya da karbonhidrat fazlaysa, bu çok normal.

Sen çok fazla kafaya takıyorsun gibi. Kilo vermen için gereken şey kalori açığı oluşturmak, kendini türlü besinlerden kesmek değil. İstersen Fast-food tüket hedef kaloriyi geçme yine yağ yakarsın ancak, sağlık konusundan mahrum kalırsın. İşin termodinamik kısmı böyle.

Evet en olur olmadık şeyi bile kafaya takarım
Mesela bugün kitap okuyacağım derim.
1 gün okumam onu da kafaya takarım.
En sonunda dayanamam ve kendimi beceriksiz ve istikrarsız hissederim.
Bu da böyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı