1 milyon Windows bilgisayar zombi bilgisayar oldu

Google'ın dediğine(iddia) göre; 1 milyon botnet Windows işletim sistemli cihazlara sızmış. Teknoloji devi Google, botneti dava ediyor. Google'ın sunduğu şikayet oldukça dikkat çekici.

Kendi yorumum: Bu botnetler(zombi bilgisayarlar), bizim 3. taraftan indirdiğimiz ücretsiz indirme siteleri(Crack/Warez vb.) yüzünden bulaşıyor. Ondan sonra bizim bilgisayarlarımız onların elinde oluyor. Ne yaparlarsa artık...

Bu kişiler hiç kendini belli etmiyorlar mı? Akla sır erdiremiyorum. Yakalanan yok mu? Cracker veya hacker. Anlam veremedim.

Kaynak: Google açıkladı: 1 milyon Windows cihaza botnet sızdı
 
Hocam ben bu olayı yaşadım. Denildiği gibi tespit etmek zor değil. Bilgisayarın ekran kartı harıl harıl çalışıyor. Açık olan programlara baktım saçma sapan bir şeyler vardı. Kaspersky gibi programlar bunu tespit edemiyor. Güvenli modda açıp temizledim.

Düzenleme: New Star Soccer yapımcılarının yaptığı World Cup 2002 adlı oyunu bulmaya çalışırken yemiştim. :D

İnterneti tanıyorsanız zaten kolay kolay bulaşmaz virüs.
 
Sonuçta yine de %100 garanti veremeyiz. Ayrıca bir de yazılımı yapan kişi o kadar para harcıyor ve bize satarak kazanç elde etmeyi amaçlıyor fakat korsan indirip oynayanlar yüzünden kazancını elde edemeyip zarara giriyor. Özellikle Minecraft'ı korsan oynayan çok büyük bir kesim var. Türkiye'de Minecraft'ı para ile alan kişi sayısı çok az.
 
ifade.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı