Çözüldü 1 Ms vs 5 ms

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GeraltOfSiva

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
165 1 ms ve 240 4 ms arasında kalmıştım.
240 aldım şu an kargolanıyor nedir bu aradaki mili farklar? Netleşiyor mu düşman mı daha çabuk geliyor ne oluyor? O kadar önemli mi gerçekten.

Çözüm
Birisi görüntüyü 1ms de aktarırken diğeri 4ms de aktarıyor. Bence arada fark edilebilecek kadar fark yok. Hertz ise monitör görüntüyü saniyede 165 kere yenilerken diğerinde saniyede 240 kere yeniliyor. Mantıklı olani 240Hz olanı almışsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu izlemenizi öneririm.

Hocam anlamıyorsunuz 240hz 1ms ile 144hz 1 ms'i karşılaştırıyorsunuz,arkadaşın bahsettiği 240hz 4ms.

Şöyle düşün adam seni 2 sn önce görüyor sen 240Hz 4ms olsan neye yarar? 144Hz 1ms daha sağlıklı.

2 Saniye mi haha tamam hem teknoloji hem de matematik hem de türkçeden sorunların var. 2 ms 2 milisaniyedir 1000 ms 1 saniyedir of.
Ayrıca mid kestiğinde vs daha başarılı olursun baksana adamın nasıl gittiğine.

240Hz demek 1000/240=4Ms de bir ekrandaki tüm görüntünün yenilenmesi demektir, senin aldığın 240Hz monitör yalnızca grinin tonlarından oluşan oyunlarda 240Hz olacak demek bu. Renkler arası geçiş daha uzun ve siyah-beyaz geçişi ekstra uzun olacağı için çoğu durumda gerçek 240Hz olmayacak. 144Hz bir monitör için 4Ms GtG ucu ucuna kurtarabilirdi ama 240Hz 4Ms demek 240Hz alamayacaksın demek o monitörle. (Menüde canavar gibi 240Hz göreceksin ama gördüğün görüntü asla 240Hz olmayacak demek istiyorum.)

240Hz demek 1000/240=4Ms de bir ekrandaki tüm görüntünün yenilenmesi demektir, senin aldığın 240Hz monitör yalnızca grinin tonlarından oluşan oyunlarda 240Hz olacak demek bu. Renkler arası geçiş daha uzun ve siyah-beyaz geçişi ekstra uzun olacağı için çoğu durumda gerçek 240Hz olmayacak. 144Hz bir monitör için 4Ms GtG ucu ucuna kurtarabilirdi ama 240Hz 4Ms demek 240Hz alamayacaksın demek o monitörle. (Menüde canavar gibi 240Hz göreceksin ama gördüğün görüntü asla 240Hz olmayacak demek istiyorum.)
Bunun bir kaynağını atar mısın?
Renklerle Hz değiştirdiniz ya helal olsun .d

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı