1 programda 2 programlama dili olur mu?

relipat

Kilopat
Katılım
20 Aralık 2016
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazdığımız bir programda iki programlama dili bulunabilir mi ? Örneğin bir hesap makinesi yapacağız hem C# hem de C++ kodları olabilir mi?
 
Evet yapabilirsiniz.
Port, serial comminication diye araştırma yapabilirsiniz.
Mesela ben C++ da satranç oynu yaptım Python server ile iletişime geçirdim ve internet sayfasında gösterdim ve oynanabilir yaptım sürükle bırakla oynuyorsunuz server a gidiyor ajax ile. Onu da C++'a göndeyor ve yeni taş dizilimini gönderiyor sayfaya bu şekilde.
Kodlar ve açıklamayı sayfamda paylaştım buradan inceleyebilirsiniz : Web'de Python ve Django ile C++ Satranç Oyunu - Arda Mavi
Umarım işinizi görür.
İyi çalışmalar.
 
Şunu kast ediyorsan oluyor
C# la yaptığın windows form application programında visual basic nesnelerini (örneğin imputbox) kullanabilirsin ama bu kod değil nesne tabiki
 
Mesela C# ile bir OpenCV programı yazarsın karşıdaki insanı ellerini algılar bunuda Arduino ile serial iletişim yaparsın servo motorları hareket ettirebilirsin mesela bir inaan robot yapabilirsin bu şekilde.
Başka bir örnek verirsek:
Benim o yukarıda attığım linkteki satranç oyununda C++ ile yazdığım satranç oynunu web'e yansıtabilirsin.
Bu şöyle çalışıyor:
Normalde terminal ekranından oynanan bir satranç oyunuydu o sonra bunu Python diliyle iletişime geçirdim (server tarafı Django) ve o da web sayfasıyla iletişimde. JavaScript ile taşları sürükleyip bırakınca server tarafında taş konumu ve yeni konumu postlanıyor Python'da veriyi alıyor ve C++'ın anladığı şekilde C++ uygulamasına gönderiyor yani aslında yine arkada C++ terminal oyunum çalışıyor ama veriler terminal ekranında değilweb de oluyor.
Pipe diye araştırırsanız sonuca ulaşırsınız.

yazılım ile ilgileniyorsunuz sanırım bana biraz bilgi verir misiniz nerden başlayacağım hakkında ?
İnternette bu konu ile ilgili bir sürü örnek var.
Bu forumda da birsürü konu var onları okuyarak başlayabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı