1 programda 2 programlama dili olur mu?

relipat

Kilopat
Katılım
20 Aralık 2016
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yazdığımız bir programda iki programlama dili bulunabilir mi ? Örneğin bir hesap makinesi yapacağız hem C# hem de C++ kodları olabilir mi?
 
Evet yapabilirsiniz.
Port, serial comminication diye araştırma yapabilirsiniz.
Mesela ben C++ da satranç oynu yaptım Python server ile iletişime geçirdim ve internet sayfasında gösterdim ve oynanabilir yaptım sürükle bırakla oynuyorsunuz server a gidiyor ajax ile. Onu da C++'a göndeyor ve yeni taş dizilimini gönderiyor sayfaya bu şekilde.
Kodlar ve açıklamayı sayfamda paylaştım buradan inceleyebilirsiniz : Web'de Python ve Django ile C++ Satranç Oyunu - Arda Mavi
Umarım işinizi görür.
İyi çalışmalar.
 
Şunu kast ediyorsan oluyor
C# la yaptığın windows form application programında visual basic nesnelerini (örneğin imputbox) kullanabilirsin ama bu kod değil nesne tabiki
 
Mesela C# ile bir OpenCV programı yazarsın karşıdaki insanı ellerini algılar bunuda Arduino ile serial iletişim yaparsın servo motorları hareket ettirebilirsin mesela bir inaan robot yapabilirsin bu şekilde.
Başka bir örnek verirsek:
Benim o yukarıda attığım linkteki satranç oyununda C++ ile yazdığım satranç oynunu web'e yansıtabilirsin.
Bu şöyle çalışıyor:
Normalde terminal ekranından oynanan bir satranç oyunuydu o sonra bunu Python diliyle iletişime geçirdim (server tarafı Django) ve o da web sayfasıyla iletişimde. JavaScript ile taşları sürükleyip bırakınca server tarafında taş konumu ve yeni konumu postlanıyor Python'da veriyi alıyor ve C++'ın anladığı şekilde C++ uygulamasına gönderiyor yani aslında yine arkada C++ terminal oyunum çalışıyor ama veriler terminal ekranında değilweb de oluyor.
Pipe diye araştırırsanız sonuca ulaşırsınız.

yazılım ile ilgileniyorsunuz sanırım bana biraz bilgi verir misiniz nerden başlayacağım hakkında ?
İnternette bu konu ile ilgili bir sürü örnek var.
Bu forumda da birsürü konu var onları okuyarak başlayabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı