1 TB Harddisk İle Ne Yapıyorsunuz?

fgfgdfggf.png

Elimde alan var. Ama neredeyse tamamen boş. Kullandığınız programların biri ortalama ne kadar yer kaplıyor? O fotoğraflara, videolara hayatınızda kaç kere bakacaksınız?

@Spotter mesajda da söylediğim gibi yaptığınızın hiçbir mantıklı açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Lütfen açıklama yapmaya da çalışmayın.

@Viktor R3znov dediğim gibi 8 oyunu bir insanın hakkıyla oynayabileceğini sanmıyorum.
Dostum mantıklı değil diyorsun da ben 10-15 oyunu aktif olarak oynuyorum şu anda. Sen SSD'ni 120GB'a düşür bence. Bizim oyun oynayıp oymamamızın 'mantıklı' olup olmamasını da bırak biz değerlendirelim (y)
Bu yorumu da bazı durumları yargıladığın için attım.

3 tane SSD 120+240+480, 2 tane 2 TB HDD ve 1 tane 1 TB HDD dolu. Sen kullanamıyorsan biz ne yapalım. 4k filmler 50 GB, oyunlar 80 hatta 120GB, Canon makinemle çektiğim her foto 15-20 MB, flac müzikler 60 80 MB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum mantıklı değil diyorsun da ben 10-15 oyunu aktif olarak oynuyorum şu anda. Sen SSD'ni 120GB'a düşür bence. Bizim oyun oynayıp oynamamızın 'mantıklı' olup olmamasını da bırak biz değerlendirelim (y)
Bu yorumu da bazı durumları yargıladığın için attım.

Sen de benimkini yargılıyorsun o ne olacak? Keşke adam akıllı mesajları okusaydın ben de kullanıyorum. Ve iddia ediyorum hiçbir insan 15 oyunu aktif olarak oynayamaz. 1 saat mi oynayacaksın günde? Uzatmanın bir anlamı yok.

Birisi sadece az alan kullandığı bir SSD kullanmanın sorun olup olmayacağını sorduğunda bile 1 TB HDD önerisi görüyorum. Keza sistem toplamalarda da aynı. Sistemlerde kabul edilebilir gelse de her fırsatta 1-2 TB önermenin ne anlamı var? Oturup onları cidden dolduruyor musunuz? Dolduruyorsanız ne koyuyorsunuz? Oturup 27 farklı oyunu aynı anda bilgisayarınıza yüklüyorsanız lütfen bir şey demeyin. Saçma bir şey olduğunu düşünüyorum. Çeşitli video içeriklerinin arşivi olarak düşünsem bile hepiniz mi arşiv tutuyorsunuz? 250 GB SSD sahibiyim. Zaten 40 GB OverProvisioning'e gidiyor. İçerisinde oyun da olmasına rağmen 100 GB boş yerim var. Ne yapıyorsunuz bu kadar alan ile?
125 tane oyunum var 8 TB HDD'm 240 GB SSD'm windows kurulu 2 TB Diskim var bana kalan alan ise 1.5 TB ve daha yüklüyorum.

Elimde alan var. Ama neredeyse tamamen boş. Kullandığınız programların biri ortalama ne kadar yer kaplıyor? O fotoğraflara, videolara hayatınızda kaç kere bakacaksınız?

@Spotter mesajda da söylediğim gibi yaptığınızın hiçbir mantıklı açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Lütfen açıklama yapmaya da çalışmayın.

@Viktor R3znov dediğim gibi 8 oyunu bir insanın hakkıyla oynayabileceğini sanmıyorum.
"O fotoğraflara, videolara hayatınızda kaç kere bakacaksınız?" demeniz ile hatıralara değer vermeyen biri olduğunuz ap açık. Bence siz açıklama yapmaya çalışmayın. :D

Son 1 yıldır tüm yerel ve sanal disklerim kıpkırmızı, bu kadar depolama alınını nasıl doldurduğumu - içeride neler olduğunu inan ben bile tam olarak bilmiyorum. Harcanıyor bir şekilde.

"O fotoğraflara, videolara hayatınızda kaç kere bakacaksınız?" demeniz ile hatıralara değer vermeyen biri olduğunuz ap açık. Bence siz açıklama yapmaya çalışmayın. :D

Ben düzenli olarak bakıyorum. Adam akıllı muhabbetim olan neredeyse herkese sorduğumda bakmadıklarını söylüyorlar. 100'den fazla kişiden bahsediyorum. Bir kişi bile, bir tanesi bile bakıyorum demedi. Ya çekildiği an Instagram'a yükleniyor, ya da galeride, diskte öylece bekliyor. Bu yüzden sordum.

125 tane oyunum var 8 TB HDD ve 240 GB SSD'de Windows kurulu 2 TB Diskim var bana kalan alan ise 1.5 TB ve daha yüklüyorum.

Tebrik ederim. Benim de o kadar oyunum var ama oynamadığımın sayısı %10. onların da bir kısmı yüklü. 125 taneyi aynı anda yükleyip ne zevk alıyorsunuz anlamış değilim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı