1 TB Harddisk İle Ne Yapıyorsunuz?

Konuyu açan arkadaş sanırım biraz fazla sinirli. Oyun oynayanlara garezi mi var anlamadım. :)

57 oyunu aynı anda yüklemenin gereksiz olduğunun aklı olan herkesin farkında olduğunu düşünüyorum. Konu başında oyun kısmına noktayı koydum ama sizin gibiler sağ olsun hala uzatıyorsunuz.
1TB + 250GB 2 adet harddiske sahibim. Yetmiyor. 2 gün önce formatladım formatlamadan önce Toplam 100GB alanım vardı.

Format atınca kabaca hepsini kaybetmediniz mi?
 
Elimde alan var. Ama neredeyse tamamen boş. Kullandığınız programların biri ortalama ne kadar yer kaplıyor? O fotoğraflara, videolara hayatınızda kaç kere bakacaksınız?

@Spotter mesajda da söylediğim gibi yaptığınızın hiçbir mantıklı açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Lütfen açıklama yapmaya da çalışmayın.

@Viktor R3znov dediğim gibi 8 oyunu bir insanın hakkıyla oynayabileceğini sanmıyorum.
Lütfen açıklama yapmaya da çalışmayın mı? Neden konu açıyorsun, lütfen bir daha konu açmaya çalışma? Yaşının çok genç olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor. O videolara, fotoğraflara belki de ömrün boyunca 1 kere daha bakacaksın ama o 1 kere için bile saklamaya değer. Yaş ilerledikçe anlamaya başlarsın. Oyunları da yıllarca kullanacağı bilgisayarda, yılda bir gün oynayacak olsa bile, herkes istediği gibi depolayabilir. Adamın parası var, depolama alanı var, kurar depolar.
 
Konu sahibi ağzından ateş saçıyor :D

Ben hiç de depolama dolduran bir tip değilim. Hatta temizliğe biraz takıntım var. Arşivlik her şeyi buluta yüklerim, hatta oraya yüklerken bile Encode.ru da bulduğum çeşitli deneysel sıkıştırma yöntemlerini denedikten sonra yüklerim. Eski laptop’ da 320 GB, Masaüstünde 1 TB var ve ikisi de bomboş. Ha ben böyleyim fakat istesem bunları dopdolu bırakabilirim. Silmeyip de sabit diske atabileceğim animelerim, onların altyazı için transkod olmuş hali, torrentden indirdiğimiz filmler vesayre... Kısaca, silmek için özel bir çaba sarfetmedikçe doluyor bunlar.
 
Hani birini bitirip diğerine geçiyoruz falan. Siz yapmıyor musunuz yoksa? Online oyun ise bir kariyer, karakteriniz var. O kadar oyunda düzgün bir kariyeriniz olmaz.
Bir çoğunda düzgün bir kariyerim var :)) Tek bir oyunda profesyonelleşmek yerine birden fazla oyunda profesyonele yakın oynamayı tercih ederim. Birini bitirip diğerine geçme konusunda ise Kasım´dan beri doğru düzgün internet bağlantımın ve bilgisayarımın olduğunu var sayarsak bitirdiğim oyun sayısı şu anlık bir (Valley). Genellikle çevrimiçi oyunlar tercihimdir. Canım sıkıldığı vakit oyunların hikayelerinde ilerleme kaydediyorum. Hikayeyi hatırlayıp hatırlayamama konusu ise insanın kendi hafızasının kuvvetine veya yoğunluğuna bağlı bence. Hani bir oyunu bitirip diğerine geçmek için vakit kaybetmek istemeyiz ya...
 
57 oyunu aynı anda yüklemenin gereksiz olduğunun aklı olan herkesin farkında olduğunu düşünüyorum. Konu başında oyun kısmına noktayı koydum ama sizin gibiler sağ olsun hala uzatıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama neyin ne kadar mantıklı olduğunu siz belirleyemezsiniz. Kimine göre mantıklı kimine göre mantıksızdır. Herkes aynı mantıkta düşünecek diye bir şey yok. Siz sadece "57 oyun yükleyen." diye takmışsınız.

Not: Bundan sonra da tartışmaya devam etmeyeceğim. Demek ki şakacı tavırlara bile dayanamayan bir insansınız.
 
explorer_2019-01-13_13-25-37.png


Ayrica 3 adet 4 TB extern HDD var, onlari baglamadim :)
Arsivciler icin TB'lar cerez gibi gidiyor.
 
Ben genelde fotoğraf ve video işlemi için kullanıyorum harddiskimi, 320 gb ağzına kadar,sistemim ve oyunlarım 120 gb ssd de pc eski olduğundan sabit birtek LoL var pcde diğer oyunlaeı bitirdikçe silip yenisine geçiyorum ama alan gerçekten lazım arkadaş yav
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı