10 bin lira maaş iyi mi?

Kalifiye olan birisi için tabi çok bir miktar değil ancak tecrübe kazanmak adına ilk işler her zaman önemlidir. 2013-2014 yıllarında ayda 400 TL'ye çalışmıştım sigortasız. Vakit varsa, başka iş imkanı yoksa girmen senin için mantıklı olur. Başarılar 👍
 
Bu ne saçma bir mantık? Arkadaş kalifiye bir eleman genç, bekar ve ailesiyle yaşamasının hak ettiği parayla ne ilgisi var?
Saçma bir mantık değil. Ben de şuan aynı durumdayım. İstanbulda kendi evimi kapatıp ailemin yanına gelmek zorunda kaldım. Hiçbir giderim yok. Aldığım para cebime giriyor. Evimi kapatmasam ayda belki cebime 1-2k zor kalırdı tek başıma. 8 bin tl direkt olarak cebinde kalıyor her şeyi bir kenara bırakırsak çok iyi bu durum.
 
Yeni mezun inşaat mühendisiyim. Teknik ofis yardımcılığı teklifi aldım. 8 bin lira alacağım sadece bu ay için fakat ocak ayında zam geleceğini söylediler. Tahminimce en az 10 bin lira olur. Şu anda bekarım ve ailemle yaşıyorum. Hiçbir giderim yok. Sizce işi kabul etmeli miyim? Ücret sizce nasıl?
Bence başlangıç için güzel bir teklif. Maalesef ülkemizde ilk olarak paranın miktarından çok tecrübe odaklı bakmak lazım. En kötü 1 sene çalışır ve çıkarsın.
 
Muhendis de olsan piyasa yeni mezunlari haftada 6 gun, gunde 12 saat asgari ucrete calistiran sirketlerle dolu. Mantiken baktigin zaman su an 8000 TL'de az universite mezunu birisi icin ama TR sartlarina gore fena sayilmayacak bir para. Ustelik insaat sektoru kotu durumda. Bilgisayar sektorunde olsan kabul etme derdim ama Insaat sektoru icin kabul edilebilir bir maas bence. Tabi calisma sartlari hakkinda bilgi vermemissiniz.
 
Olaya para konusundan bakacak değilim orası senin bileceğin bir durum. Ama başlangıç için güzel. Şuanki asgari ücret olan 5500 ile başlıyorsun da denebilirdi. Yarın bir gün daha üst bir firmada veya yeni bir işe girmek istediğinde sana soracakları tek şey tecrübe. Burada başla ve en azından sonraki işin için bu tecrübe sorununu halletmiş ol.
 
Kira gideriniz olmadığı için gayet iyi para. İşsizlik fazla olduğu için bence kabul edin, tecrübeli elemana dönüşmüş olun.
 
Kaçırma derim. Para olarak değil, tecrübe olarak bakmak lazım. Mimar olarak söylüyorum. İlk işe girdiğimde bu parayla aşağı yukarı aynı ücrete başlamıştım. Her gün mesailer vs. zor günlerdi. Ama şu anki refaha erişmek için o sıkıntıları yaşamam gerekliydi. Kazanılan deneyim parayla mukayese edilemez. Deneyim satın alıyormuşsun gibi düşünmek gerekiyor.
 

Geri
Yukarı