10 saat FPS oynayan biri için OLED monitör mantıklı mı?

Alpaslan77

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, OLED monitör almayı düşünüyorum araştırmalarım sonucunda üç farklı markadan monitör buldum fakat sizlere birkaç sorum olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

10 saat üstü oyun oturumlarında veya karışık oyun ve film gibi aralıksız kullanımda bu panellerin yanma riski var mı?

Genellikle sistemi oyun ağırlıklı kullanıyorum ve FPS / rekabetçi oyunlar oynuyorum bu monitörler bu stil oyunlar için alınır mı?

Monitörü 1920x1080 çözünürlükte kullanacağım çünkü 2440x1440 çözünürlüğü rekabetçi oyunlarda gereksiz görüyorum. Monitörü 1080p kullanacağım bir sorun oluşturur mu?

Oyun oynarken sistem istatistiklerini izlemek için performans ve sıcaklık değerlerini gösteren istatistikleri kullanıyorum ve bunlar ekranın orta üst bölmesinde yatay olarak yer alıyor, bu sabit olan görüntü panel yanması riskini ciddi şekilde arttırır mı?

Bu üç monitörden hangisi alınabilir veya siz bunlardan başka ne önerirsiniz?

( Bütçe maksimum: 30.000 TL )

OLED monitorlerin teknolojisi cok gelisti. Artik cogu monitor sabit resimleri ornegin bahsettiginiz oyundaki istatistik menuleri gibi seylerin sabit oldugu algilayip o kismin parlakligini kisiyor ve duzenli olarak pixel Shift yapiyor. Filmlerde sorun olacagini sanmiyorum cunku genellikle sabit bir şey olmuyor eger kanal logosu gibi seyleri saymazsak. Samsung monitorlere yanlış hatirlamiyorsam 3 yil burn-in garantisi veriyordu. Yani gunumuzde OLED'lerin yanma olayi cok azaldi ama yine de yok degil. 2-3 saat kullandiktan sonra 5-10 dakika dinlendirirseniz yine iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı