10 saat üzeri çalışarak ilk 10 bine girilir mi?

kylerfl

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam bu sene 2025 YKS'ye gireceğim ve mezuna kalacağım.
TYT 60, AYT 10 net civarlarında temelim var sadece matematikte soru çeşidi eksiğim olduğu için netlerim hiç artmadı, yeteri kadar soru çözmedim. Türkçe 30-33 arası hep de böyleydi.

Şimdi sorum şu, hedefim ilk 10 bin. 2026 YKS'ye kadar günlük 10 saat ve üzeri matematik+fen ağırlıklı çalışarak sayısalda ilk 10 bin yapılabilir mi?
Bu arada bu soruların başkalarına sorulması ne kadar garip gelsede bana, sadece sizin de fikirlerinizi görmek istedim. Bir de şunları belirteyim sınav zamanı kesinlikle keyfi dışarı çıkıp birileriyle takılmam 4-5 ayda bir anca bir arkadaşımla görüşüyorum ve ders dışında tek yaptığım şey yemek, banyo ve molalardır. Bunları göz önünde bulundurarak ilk 10 bin işine ne diyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Robot gibi yaşayarak kendini sınırlama kardeşim kaç saat değil ne kadar verimli çalıştığın daha önemli. Bunun bilinciyle çalışırsan emin ol daha rahat derece yaparsın.
Teşekkürler fakat bu benim 1 den fazla kez mezuna kalışım ve artık robot gibi yaşasam da umrumda değil ilk 10 bin için her şeyi yaparım ailemi utandırmak istemiyorum kendi hatalarımın cezasını çekmem lazım

TYT 60, AYT 10 net civarlarında temelim var sadece matematikte soru çeşidi eksiğim olduğu için netlerim hiç artmadı, yeteri kadar soru çözmedim. Türkçe 30-33 arası hep de böyleydi.

Şimdi sorum şu, hedefim ilk 10 bin. 2026 YKS'ye kadar günlük 10 saat ve üzeri matematik+fen ağırlıklı çalışarak sayısalda ilk 10 bin yapılabilir mi?
Bu arada bu soruların başkalarına sorulması ne kadar garip gelsede bana, sadece sizin de fikirlerinizi görmek istedim. Bir de şunları belirteyim sınav zamanı kesinlikle keyfi dışarı çıkıp birileriyle takılmam 4-5 ayda bir anca bir arkadaşımla görüşüyorum ve ders dışında tek yaptığım şey yemek, banyo ve molalardır. Bunları göz önünde bulundurarak ilk 10 bin işine ne diyorsunuz?

Hocam olayın 10 saat ya da 12 saat ile alakası yok bence, istersen 15 saat çalış verim alamadiktan sonra bir mantığı yok ne yapabilirim dersen düzenli çalış 5 saat çalış mesela ben ilk önce plan yap işte bu ay bu konular yapılacak bunlar yapılacak şu şu sırayla yapılacak günde şu kadar yapılacak şu kadar soru çözülecek şeklinde planla ve başla eğer 10 saat çalışmakta ısrarcıysanda başlangıçda 2 saatle başla zaman içinde kademe kademe 10 saate çekersin çünkü ilk masaya oturduğunda 10 saat bir şeye odaklanmak bence mümkün değil.

Hocam olayın 10 saat ya da 12 saat ile alakası yok bence, istersen 15 saat çalış verim alamadiktan sonra bir mantığı yok ne yapabilirim dersen düzenli çalış 5 saat çalış mesela ben ilk önce plan yap işte bu ay bu konular yapılacak bunlar yapılacak şu şu sırayla yapılacak günde şu kadar yapılacak şu kadar soru çözülecek şeklinde planla ve başla eğer 10 saat çalışmakta ısrarcıysanda başlangıçda 2 saatle başla zaman içinde kademe kademe 10 saate çekersin çünkü ilk masaya oturduğunda 10 saat bir şeye odaklanmak bence mümkün değil.
Aynen haklısınız hocam planım var zaten az çok asıl 2025 sınavından sonra detaylı bir plan çıkarıcam ama asıl planım yazın sonuna kadar tyt yi 60 lardan 90-100 civarına çıkartmak biraz zor gibi ama neyseki türkçe ve sosyallik bir durum yok eksiklerim matematik ve fen

Hocam kendinize ceza vereceğiniz bir durum yok, YKS disiplinli çalışarak rahatça yapılabilen bir sınav. Günde 10 saat odak vererek verimli ders çalışmak mümkün değil zaten, bu noktada birbirimizi kandırmayalım. Okulda bile 8 dersi teneffüslerle ve 2 gün hafta sonu tatiliyle veriyorlar.

Her gün düzenli çalışmanız ve odağınızı arttırmanız gerekiyor sadece başka bir şey yok. Bu iş şu kadar saat çalışacağım diyerek olmuyor. Keza lise müfredatımız ileri seviye matematik hariç zor değil, YKS'yi gözünüzde büyütürseniz üniversite derslerini hiç yapamazsınız böyle düşünün. Eğer disiplin eksiğiniz varsa bir eğitim koçu veya öğretmen bulup onunla çalışın, hem gelişiminizi takip etsin hem de çalışma programınızı doğru hazırlasın.

Plan yapmaya çok takılmayın, başlayın bir yerden gerisi zaten gelir.

Robot gibi yaşayarak kendini sınırlama kardeşim kaç saat değil ne kadar verimli çalıştığın daha önemli. Bunun bilinciyle çalışırsan emin ol daha rahat derece yaparsın.
Aç yks'de derece yapan öğrencileri izle, verimli çalışmak tabii çok önemli bir etken fakat hepsi kendini sınırlamak zorunda.

Kesinlikle yapılır. Yazın TYT için ilk turu atın.

Kesinlikle yapılır. Yazın TYT için ilk turu atın.
Hocam yazın zaten önceliğim tyt fakat yaz bitmeden kesinlikle ayt yi de eklemeyi düşünüyorum çalışmalara ama asıl amacım yaz sonuna kadar tyt yi 90-100 civarı (en azından bi 90) yapmak istiyorum dediğim gibi türkçem 30 üstü sosyalde zor değilse 13-14 geliyor matematikte 16-17 fen 5-6 şu an. Birde şunu sormak istiyorum size hocam (bu yanıttan görenlerde fikir belirtsin) ben sosyali sadece garanti konular üzerinden çalışmayı düşünüyorum ve soru olarak genel anlamda meb’in yayınladığı testler denemeler ve çıkmışlardan götürmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yani tarihte ve coğrafyada o kadar konuyu hiç çalışıp oralarda zaman kaybetmek istemiyorum o zamanı matematiğe fiziğe veririm daha iyi ama ösym nin ne soracağıda hiç belli olmuyor sosyalde son senelerde sıkıntılı geliyor :/

Dostum dedigin gibi iyi calisabilsen ayt 10 net olmazdi. Gunde 10 saat çalışılcak bir şey yok bu sınavda düzenli çalışmak önemli her gün 4 saat ile başla 6 ya çıkart en azından konuları vs bitirirsin ilk 10 bin için şartlama kendini ilk mezunun değilse zaten motivasyonun falan azalmıştır baya şimdiden ağır başlarsan ocak şubat gibi patlama şansın yüksek.

Hocam yazın zaten önceliğim tyt fakat yaz bitmeden kesinlikle ayt yi de eklemeyi düşünüyorum çalışmalara ama asıl amacım yaz sonuna kadar tyt yi 90-100 civarı (en azından bi 90) yapmak istiyorum dediğim gibi türkçem 30 üstü sosyalde zor değilse 13-14 geliyor matematikte 16-17 fen 5-6 şu an. Birde şunu sormak istiyorum size hocam (bu yanıttan görenlerde fikir belirtsin) ben sosyali sadece garanti konular üzerinden çalışmayı düşünüyorum ve soru olarak genel anlamda meb’in yayınladığı testler denemeler ve çıkmışlardan götürmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yani tarihte ve coğrafyada o kadar konuyu hiç çalışıp oralarda zaman kaybetmek istemiyorum o zamanı matematiğe fiziğe veririm daha iyi ama ösym nin ne soracağıda hiç belli olmuyor sosyalde son senelerde sıkıntılı geliyor :/
Sınavda sağlam net yapmış biri olarak sosyal ve fen kısmı en az önemsenen ama en iyi net getiren kısım. Bu konulara ogm materyalden konu özetli kitaplar var mebin yayınladığı ordaki kitapları baştan sona okuyarak çalışabilirsin. Özellikle coğrafyada deneme çözerek o kadar bilgi öğrenemezsin konu çalışman lazım. Felsefe ve Din kültürüne bile oturup çalışırsan bazı bilmediğin terimler sana sınavda 4 5 net kadar getirebilir. Şuan başlasan zaten her konuya çalışacak zamanın var yeterince. O konu anlatım kitaplarıyla tytyi ilerletip denemelerle eksik konularını tespit edersen fen sosyalden 35 36 net rahat yaparsın çoğu kişi bu kısımlara az çalıştığı için seni öne atar baya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı