10.sınıf bitti boyum 165

10. Sinifta 164 olduğumu hatırlıyorum şu an 185'im. Babam 169 annem 160 yani belli şeyler değil bunlar. 12. Sinifta fena boy attigimi hatirliyorum.
 
Karantinaya kadar gayet hareketli birisiydim, basketbol kursuna gidiyordum ve sitede yaşamam sebebiyle her gün en az 3 saat futbol oynuyordum. Karantina başlamadan tam 1 ay önce boyumun yaşıtlarıma nazaran çok kısa olması sebebiyle basketi bıraktım. Karantinaya girince bayağı kilo aldım ama okul başlayınca hepsini verdim. Şu an 165 boy 58 kiloyum. Annem 160, babam 170.
Daha uzar mıyım, kısa olmamdan dolayı sosyal hayatta çok zorluk çekiyorum.
Daha uzayıp uzamayacağıma ya da tahminen ne kadar olacağıma doktora vs. gidip bakmanın bir yolu vs. var mı?
Gerek kızlarla konuşma gerekse de erkekler arası arkadaşlıklarımı devam ettirmekte zorlanıyorum.
Benzer bir hikayemiz var bende o boylardaydım 10 da 1.73 olabildim üni1 im şuan.
Evet doktorlar epifiz plağını inceleyerek boyun hakkında yorum yapabilir.
Sosyalliğe gelirsek boyunu bahane etme bu iş kafada bitiyor ben 11. sınıfa kadar asosyal olduğumu düşünüyorum ve bu yüzden çok sıkıntı çektim çok dışlandım ama 11 de dedim ki artık yeter ve okulun ilk günü tamamen anlık bir kararla yeni gelenlerden birinin yanına oturdum ve eski halimden çok olmak istediğim kişi oldum ilk başta millet garipsedi ama 1 ay sonunda çoğu arkadaşım bana oğlum sana ne oldu böyle o pısırık ezik çocuk gitmiş keşk hep böyle olsaydın dedi ve bunu duymak çok güzel bir his .
Olmak istediğin kişi ol hep hayatta asla utanma çekinme.
 
Son düzenleme:
@TraderFall
anne-baba boy ölçülerine bakarak sizin nihai boyunuz yaklaşık 177 cm. bu kitabi bilgi. genetik çok faktörlüdür. sadece anne-baba olarak düşünmemek gerekir. ailede üst soydan, uzun veya kısa birisi var ise bu da etkileyecektir. yaşınızın tahmini 16 olduğunu varsayıyorum. erkeklerde boy uzaması 18-19 hatta nadir durumlarda 20 yaşını bulabiliyor. eğer ailede genetik bir boy kısalığı yok ise biraz sabretmeniz gerekecek. ayrıca -yine kitabi olarak söylüyorum- şu anki boyundan 177 cm'ye ulaşamama ihtimalin de var. en son çare yaşından dolayı pediatrik endokrinolojiye gitmen. sağlıklı günler dilerim.
 
Hocam gayet normal benim de babam tam hatırlamıyorum fakat 171 idi galiba annem ise 160 benim büyüme hormonu eksikliğim var doktorların ortalama olarak gördüğü boy 167.
 

Geri
Yukarı