10. Sınıfta Okul Değiştirmek

Peki gitmek istediğim okulun taban puanı benimkinden yüksek, oraya gidebilir miyim? Birde tek tek aşamaları anlatmanızı rica etsem?

2 puan kadar fark var ona rağmen almazlar mi?
Geçen sene babamla gittiğimde form doldurmuştuk. gitmek istediğim okul benim puandan 20-30 puan fazlaydı. Sistem başvuru yapmadı.Ertesi gün tekrar geldik. Bu seferki okul benim puandan 4-5 puan yüksekti.Yine yapmadı.En son yetkili dedi'ki sistem nakil yapması için puan okulun istediği puanla aynı yada yüksek olmalı dedi. Sonra ilk dönemin sonuna kadar nakil yapılabiliyordu fakat puan yeterli ise kısaca puanın yettiği yerlere başvur yoksa sistem nakil yapamaz.
Maalesef böyle bir şey mümkün değil. Puanınızın 1 puan dâhi üzerinde olsa nakiliniz gerçekleşmeyecektir. Puanınıza yakın okulları tercih edin. Eğer okul değiştirme sebebiniz öğrenciler ise iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Fakat öğretmenlerden verim alamadığınızı hissediyorsanız zaman kaybetmenin anlamı yok.
Arkadaşın dediği gibi puanın yettiği yerleri seç

Cidden bu 2 puan olayı dediğiniz gibiyse çok üzücü. Çünkü yakın çevrede benim puanımın 100 yakınında bile özel hariç iyi okul yok. Bu iş ile ilgilenenler cevaplarsa daha çok sevinirim.

Aynı durumu bende yaşadım okulum berbat bir yerdi iyi insanlar yoktu durumum orda iyi değildi hatta ben ikinci dönem değiştim dostum. Nakil oluyor senin dediğin ve kontenjan gerekli ama senin kendi puanının okulun puanından 0.5 az olsa dahi giremezsin. (torpilin varsa başka)

Velin gelir okula müdür yardımcısıyla görüşür. O sistemden gerekli bilgileri girer ve puanın ve kontenjan tutuyorsa nakil isteğin kaydedilir. Ayın başında yeni okuluna başlarsın.

Dostum şunu söylemek isterim eğer sorun ortamsa gerçekten sallama onları. Onlar boş teneke gibi ses çıkarır durur ve sonra gidecekleri yer bellidir ama öğretmenler gerçekten iligisiz veya ders anlatamıyorlarsa derhal değiştir zaman kaybetme. Ben değiştim ve gittiğim okulda ki öğretmenler eski okulumdakilerden daha kötü çıktı. İyi araştırman gerek. Gitmek istediğin okul ne ne değil. Dedim ya ortam önemli olmasın senin için sadece derslerini düşün yanlış anlama ortamdan da uzak kal demiyorum ama çokta kafana takma onları sonuçta hepsi gelip geçici. :)

Cidden bu 2 puan olayı dediğiniz gibiyse çok üzücü. Çünkü yakın çevrede benim puanımın 100 yakınında bile özel hariç iyi okul yok. Bu iş ile ilgilenenler cevaplarsa daha çok sevinirim.
Nakil yapabilmenin Tek yolu var. Oda temel lise yani paralı liseye geçebilirsiniz. Yoksa dediğim gibi başka yerleri seç okulunda boş insanlar olucak ama sen takmamayı çalışacaksın.Bundan kaçış yok. Bizim okul komple boş mesela normal birisi göremiyorum. O yüzden takma derslerine ver kafayı sonra gerisi gelir.

Sistem bu kadar saçma mi işliyor? O okulda kontenjan var ve benim puanım 5 puandan daha yakın işe cidden gidemeyecek miyim?
Sen daha meb'in ne olduğunu kavrayamamışsın demek ki adamlar 5 gün özürsüz gelme belge yok diyorlar yani ne bekliyorsun ve yetmediği gibi şimdi liselerin 3 yıla düşürülme riski var.Allah yardımcımız olsun. Bakalım 23 ekimde neler olucak.

Peki gideceğim okulun müdürü ile velim konuşsa bir şey dark eder mi? Yurtdışına çıkarken davet mektubu gibi mesela?
İyi bir yerse nasıl niteliksiz oluyor, ne anlamda?
Yeni sitemin hediyesi 470 taban 481 tavan puanlı bir lise niteliksiz. İşte bu yüzden en torpilliler geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı