%100 disk kulanımı FPS düşürür mü?

Tek diskim var. Sistem açıkken 3 kez elektrik gitti. Bu diski bozar mı?
Aniden bilgisayarın kapanması HDD'ye zarar verebilir, evet. 3 kereyle çok da büyük bir hasar meydana geleceğini sanmıyorum ama. Disk sağlıklı olsa bile bu %100 sorunu ortaya çıkabiliyor. SSD almanızı öneririm.

Dediğinizi yarın deneyeceğim fakat darboğaz olsa bile oyunun genel olarak sürekli FPS'i bu kadar düşük olmamalı, ekran kartını almadan önce darboğaz test sitesinden de işlemci ve ekran kartını karşılaştırmıştım, ekran kartım işlemciden yüksek olduğu için darboğaz oranı %21.29 olarak çıktı. YouTube'da FX6300 ve RX470 ile denen tüm oyunlara baktım fakat benim sistemim onların fpsinden %20-30 daha düşük. Şöyle ekte FUNMARK ve GPU-Z bilgilerimi de paylaşayım.
Şimdi telefondan indirmeye başladım ta ki 2.2 gb yazısını görene kadar, modeme tekrardan geçtim bu sefer hata vermedi fakat indirmiyor da duruyor öyle

Yeni topladım sistemi. Sadece bir kaç defa elektrik kesintisi yaşadı.
Hardiskte problem olabilir.Elektrik kesintisi öyle kolay bozamaz.
Anakartın ne?

Aniden bilgisayarın kapanması HDD'ye zarar verebilir, evet. 3 kereyle çok da büyük bir hasar meydana geleceğini sanmıyorum ama. Disk sağlıklı olsa bile bu %100 sorunu ortaya çıkabiliyor. SSD almanızı öneririm.
500 TL için bir öneriniz var mı?
Hardiskte problem olabilir.Elektrik kesintisi öyle kolay bozamaz.
Anakartın ne?
Boştayken %2-%5 lerde geziyor zaten. Oyunda %100 oluyor sadece.

Hayır. HDD oldukça mekanik bir yapıya sahip, hem iç parçaları direkt etkileyecek bir voltaj değişikliği ilk güç kaynağı ve anakartı vurur. Kaliteli ve performanslı SSD olarak bunlar iyi bir tercih olabilir.

500 TL için (500GB olanı)

600 TL için

Alternatif sitelerden verseydin keşke, İtopya linki verilir mi hiç. Yazık etme üyeye bir SSD için 🤣

HDD yeni ise bozmaz ama tek disk sıkıntı. SSD'ye geçin sistem rahatlayacaktır. Bütün oyunları SSD'ye de kurmanıza gerek yok. Hem Windows, hem oyunlar HDD'de olunca biraz sıkıntı oluyor. Özellikle Windows 10 ise.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı