%100 Disk Kullanımı Sorunu

gereonur14

Hectopat
Yer
Gaziemir,İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 gündür bu sorunla karşı karşıyayım, çıldırmak üzereyim. Sorunun kaynağını bulamadım bir türlü lütfen yardımcı olun.

2.png
Adsız.png

8 GB RAM var, 7 GB ını kullanıyor.

Merhabalar aşağıda ki yöntemleri deneyebilir misiniz ?

• İlk önce görev yöneticisinden başlangıç sekmesine gelip ne varsa sağ tık "devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyip bilgisayarı yeniden başlatın ve 5 dakika boyunca disk kullanımını takip ediniz.
  • 2. yol olarak : Bilgisayarınızı güvenli mod ile açınız daha sonra görev yöneticisinden tekrar disk kullanımını takip ediniz belli bir süre. Eğer % normal de ise 3.parti yazılımlar bilgisayarınızı kasıyor olabilir.
  • Çok ufak bir ihtimal search butonunu devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Komut istemciyi açıp şunu yazınız : net.exe stop "Windows search"
  • Windows'u yeni kurduysanız büyük bir güncellemesi var onu yükleme aşamasında olabilir ama bu da düşük bir ihtimal.
  • Eğer yazılımsal değilse HDD sorunlu olabilir..

@Silinen üye
İlk yazdığınız maddeyi uyguladım. Bilgisayarı açıp kapadım ilk sefer %5-10 ile başladı daha sonra %80 altını görmedim. Tekrar yeniden başlat yaptım birkaç kere %80-90 oldu daha sonra normale döndü. Sorun şu an için çözüldü, sonra yeniden başlar mı bilmiyorum. Yardımın için teşekkür ederim.

@Silinen üye
İlk yazdığınız maddeyi uyguladım. Bilgisayarı açıp kapadım ilk sefer %5-10 ile başladı daha sonra %80 altını görmedim. Tekrar yeniden başlat yaptım birkaç kere %80-90 oldu daha sonra normale döndü. Sorun şu an için çözüldü, sonra yeniden başlar mı bilmiyorum. Yardımın için teşekkür ederim.

Merhaba son olarak görev yöneticisinde başlangıç kısmının fotoğrafını atabilir misin. Görmem gerek?

Hizmetler kısmından windows search ve hızlı getirmeyi kapatırsanız sorun düzelebilir
Sorun ilk çıktığında araştırma yaptım, birkaç sitede aynı öneriyi gördüm fakat sorunu çözmedi.

Merhaba son olarak görev yöneticisinde başlangıç kısmının fotoğrafını atabilir misin. Görmem gerek?

Adsız 1.png

Bir de Windows Update üzerinden güncellemeleri yükledim. Birkaç güncelleme varmış.

Ama hala ilk açıldığında 10 saniye boyunca %60-80 oluyor sonra düzeliyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı