1000 TL B450 anakart önerisi

fazli92

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2020
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Ryzen 5 2600 veya 3600 işlemcili OC bir sistem toplayacağım. Anakart konusunda araştırma yaptım biraz ASRock marka modellerinde karar kıldım.
Yabancı sitelerden ve buradaki yorumlardan edindiğim bilgiye göre gayet kaliteli ve OC için biçilmiş kaftan. Sorum şu; B450 Steel Legend benim öncelikle almak istediğim model. Forumda bu modeli veya diğer belirttiğim modelleri kullanan var mıdır daha önce eğer varsa OC ve genel performans olarak memnun kaldı mı? Ayrıca bütçeme göre sizlerden de seve seve tavsiye bekliyorum. Tomahawk hariç.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben ileriye yönelik bir yatırım yapmak istiyorum ve kuracağım sistem ne olursa olsun OC yapıp kullanacağım.Çok fazla araştırma yapıyorum açıkçası paramı da çöpe atmak istemiyorum.İndirim kovalıyorum ne zamandır ama olmuyor daha da artıyor fiyatlar.Geçen gün bununla ilgili bir başlık açmıştım da kimse cevap yazmadı.Suçlayamam insanları doğal olarak kimse piyasaya ne olacağını tam olarak bilemez sonuçta.Özellikle x470/x570 serilerinde indirim kovalıyorum dediğim gibi onlarda zaten 1400 tl den aşağı değil şu an.Araştırmalarıma göre steel legend iyi bir hava akımı sayesinde tomahawk vrm düzeyini yakalayabileceği yönünde. AMD işlemci tercih edeceğim zaten örnek vereyim şimdi 2600x kullanıp 1-2 sene sonra 3700 kullanmak istediğimde anakart darboğaz yapmasın istiyorum.Çok fazla uzatmıyım kimsenin de vaktini almıyım açıkçası çok kararsızım şu an çıkabileceğim maksimum 1000-1100 tl civarı dediğiniz gibi bu para da bu anakartlara verilir mi halen emin değilim az bir para değil sonuçta.Ayıca unutmadan ekstra kule tipi soğutucu da kullanacağım.
 
Hocam ben ileriye yönelik bir yatırım yapmak istiyorum ve kuracağım sistem ne olursa olsun OC yapıp kullanacağım. Çok fazla araştırma yapıyorum açıkçası paramı da çöpe atmak istemiyorum. İndirim kovalıyorum ne zamandır ama olmuyor daha da artıyor fiyatlar. Geçen gün bununla ilgili bir başlık açmıştım da kimse cevap yazmadı. Suçlayamam insanları doğal olarak kimse piyasaya ne olacağını tam olarak bilemez sonuçta. Özellikle x470/x570 serilerinde indirim kovalıyorum dediğim gibi onlarda zaten 1400 TL'den aşağı değil şu an. Araştırmalarıma göre Steel legend iyi bir hava akımı sayesinde Tomahawk VRM düzeyini yakalayabileceği yönünde. AMD işlemci tercih edeceğim zaten örnek vereyim şimdi 2600X kullanıp 1-2 sene sonra 3700 kullanmak istediğimde anakart darboğaz yapmasın istiyorum. Çok fazla uzat mıyım kimsenin de vaktini al mıyım açıkçası çok kararsızım şu an çıkabileceğim maksimum 1000-1100 TL civarı dediğiniz gibi bu para da bu anakartlara verilir mi halen emin değilim az bir para değil sonuçta. Ayıca unutmadan ekstra kule tipi soğutucu da kullanacağım.

30 Haziran'a kadar bekle B550 anakartlar gelecek 3 nesil altı işlemcilerin fiyatları düşücek B550 anakartlar geleceğe yönelik olacak ve 30 Haziran'a kadar piyasa kendine gelecek o yüzden bekle 4 nesil geldiği için 2-3 nesil işlemcileri satıcılar elinden çıkarmaya çalışacak onlardan alıp yetmeyene kadar kulanıp sonra 4-5 nesil işlemcileri alabilirsin hem geleceğe yönellik olur hem de X570'e o kadar para vermezsin.
 
Peki o zaman bekleyeceğim dediğin gibi gerekirse o zaman tekrar başlık açıp tavsiye isterim sizlerden.İlgilenen yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
 
Peki o zaman bekleyeceğim dediğin gibi gerekirse o zaman tekrar başlık açıp tavsiye isterim sizlerden. İlgilenen yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bende teşekkür ederim bende yazdıgım gibi düşünüyorum hem de fabrikalar üretim yapacak oda fiyattları etkiliycek.
 

Geri
Yukarı