1080p için RTX 3060 vs RX 6600 XT

Allah aşkına iki kart arasında niye akıcılık farkı olsun. İkisi de aynı ortalama fps'i veriyorsa %1 ve %0.1 fps değerlerine bakılır. Bunları etkileyen tek etken de gpu değildir ram ve cpu da önemlidir. Farklı insanların farklı yorumlarını dinleyerek tek değişen etken ekran kartıymış gibi konuşup insanları yanıltıyorsunuz ya bir de.
Kartları aynı sistemde test ettim ama sen bilirsin. Ayrıca bunu bir tek söylemiyorum emin ol. @Jukac gibi forumda iki kartı da deneyip benzer yorumda bulunanlar var. Mesela örnek:

Bu da kendi açtığım konu:

Kartları aynı sistemde test ettim ama sen bilirsin. Ayrıca bunu bir tek söylemiyorum emin ol. @Jukac gibi forumda iki kartı da deneyip benzer yorumda bulunanlar var. Mesela örnek:
Bu da kendim açtığım konu:
Hocam attığınız linkte adam sizin de söylediğiniz şehir efsanesini ben de yaşıyorum demekten öte bir şey sunmamışki ortaya ? Ortada zaten böyle yanlış bir algı var, adam çıkıp ben de yaşıyorum deyince doğru mu oluyor bu ? Onun altındaki arkadaş 6700xt kullanıyorum kaymak gibi akıyor demiş. Sizin attığınız konudaki diğer adama göre de siz hatalı oluyorsunuz. Ben de hem nvidia hem de amd kullandım. Böyle bir akıcılık farkı görmedim. Yazılım farkları olabiliyor mesela apex legendste nvidia reflex var güzel bir deneyim sunuyor. Hani hayatım boyunca sadece amd de kullanmadım ben de. Konuyu atıyorsunuz sorundan bahseden tek şey sizden başka birinin ben de görüyorum ama tarif edemiyorum demesi.
İnsanları yanlış yönlendirmeyi lütfen, test videosu falan bekliyordum. Gamer nexus, hardware unboxed veya forumdan bir arkadaşın test ederek gözlemlerini kanıtlarla ortaya dökmesini.
Bm
Hocam sizin de yazınızı okudum şimdi, sanırım input lag farkı hissetmişsiniz anladığım kadarıyla. Amd wattmandan gecikme önlemeyi açtınız mı ? İnput lag konusunda cidden fark yaratıyor. Bu açıkken 6900xt sistemimdeki akıcılık 3060 sistemime göre daha fazla oluyor.

Hocam attığınız linkte adam sizin de söylediğiniz şehir efsanesini ben de yaşıyorum demekten öte bir şey sunmamışki ortaya ? Ortada zaten böyle yanlış bir algı var, adam çıkıp ben de yaşıyorum deyince doğru mu oluyor bu ? Onun altındaki arkadaş 6700xt kullanıyorum kaymak gibi akıyor demiş. Sizin attığınız konudaki diğer adama göre de siz hatalı oluyorsunuz. Ben de hem nvidia hem de amd kullandım. Böyle bir akıcılık farkı görmedim. Yazılım farkları olabiliyor mesela apex legendste nvidia reflex var güzel bir deneyim sunuyor. Hani hayatım boyunca sadece amd de kullanmadım ben de. Konuyu atıyorsunuz sorundan bahseden tek şey sizden başka birinin ben de görüyorum ama tarif edemiyorum demesi.
İnsanları yanlış yönlendirmeyi lütfen, test videosu falan bekliyordum. Gamer nexus, hardware unboxed veya forumdan bir arkadaşın test ederek gözlemlerini kanıtlarla ortaya dökmesini.
Bm
Hocam iki kartı da kullanıyorum, kimsenin yorumunu baz alarak konuşmuyorum yani. Ayrıca bu bahsettiğim olay AAA oyunlarda hissedilmiyor, daha çok rekabetçi oyunlarda anlaşılıyor. Kaldı ki onda da rekabetçi takılmayan biri farkı çok anlamayabilir. Bu arada bahsettiğiniz ayarları da açtım zamanında. 4 tane AMD kart kullandım ve hepsini de biliyorum o ayarların.

İki kartıda kullandım. Kesinlikle akıcılık farkı var. Saatlerce steam pubg oynayan birisi olarak 6600 xt bana işkence çektirdi. 3060 akıyor resmen. 6600 XT yi Pci-4.0 da denemedim. 3.0 da bu sorunları yaşadım bilginize.

Evet açmıştım zaten bu sorunun üzerine çok gittim baya uğraştım. Sebebi x8 kanalından kaynaklanıyormuş. 6700 XT alsam bu sorunu yaşamayacaktım.
O zaman pcie 3.0 olayından kaynaklanıyormuş galiba. Şu an pcie 4.0 x16 kullanıyorum. 6900xt + b550. Nvidia sistemimden (3060) daha akıcı bir deneyim yaşattığını söyleyebilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı