1080p monitör boyut tercihi nasıl olmalı?

Önerebileceğiniz monitör var mı?

Oyuncular TN, yüksek Hz monitörleri öneriyorlar. Ben görüntü kalitesine akıcılıktan daha fazla önem verdiğim ve bir RTS olan Red Alert oyuncusu olduğum için, IPS öneriyorum. Elimden 144 hz monitör geçti. Akıcılığı gerçekten keyifliydi, TN panelin görüntü kalitesine katlanamadım.

AUO'nun AHVA panellerini kullanan yüksek Hz'li monitörler çıktı. Hem görüntü kalitesi üst düzey, hem akıcılık. Tuzlular ama. :/

28" kullanıyorum. Piksel görme gibi aşırı dikkatimi çeken bir durum yaşamadım. Film izlerken zevkli oluyor büyük olması(öğrenci evindeyiz televizyon yok).

28" kullanıyorum. Piksel görme gibi aşırı dikkatimi çeken bir durum yaşamadım. Film izlerken zevkli oluyor büyük olması(öğrenci evindeyiz televizyon yok).

Eskiden 320x240 çözünürlükte Doom oynuyorduk. Grafikler bize harika geliyordu. Demek istediğim, düşük ve yüksek PPI'lı monitörü yan yana koyunca, fark bariz ortaya çıkar. Mesela yüksek PPI'lı bir telefon veya monitör kullanan birine düşük PPI'lısını verirseniz, tabiri caizse, attan inip eşeğe binmiş gibi olur.

Elbette monitöre olan uzaklığınız bir etken ancak kimse zaten ekrana 1 karış uzaklıktan oynamıyor. Bence kullanılan monitörle de alakalı bir durum. Çözünürlük ne olursa olsun 27 inçten küçük monitör beni sarmıyor. Ayrıca 24 inç bir monitörde 1080p kullanırken de çok yakından bakarsanız pikselleri görürsünüz. Yalnızca alan daha küçük olduğu için PPI (pixels per inch), yani inç başına piksel sayısı artar. Bu da pikselleri daha az farketmenizi sağlar. Not: 1080p 27" kavisli kullanıyorum, memnunum.

27 inç monitörlerde ideal olan çözünürlükler 1440p/2160p'dir. Kullandığım 4K 28 inç monitöre alıştıktan sonra diğer Full HD 22 inç ufak monitörüm bile gözüme tuhaf geliyor piksel yoğunluğunun düşük olmasından ötürü.

Ben sürekli mesaj atıyorum bu konuya. Kusuruma bakmayın. 27 inç, 4K'da ölçeklendirme yapmak gerekiyor. 2K'da bile benim yaşıma göre biraz küçük kalıyor her şey. Bence 24 1, 27 2, 32 4K güzel çözünürlükler.
Tercih meselesi sonuç itibari ile. Ben hem konsol hem de PC'de kullanıyorum. 28 inç ve 4K ikilisinden oldukça memnunum. Sadece konsol ile kullanmak için tercih edecek olsaydım 32 inç 4K seçeneğini de düşünürdüm elbette.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı