1080p monitörün 1440P'de çalışması

gmaschine

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Lg Ultragear 24BN650-B monitörü 1080p olmasına rağmen 1440P'de çalıştığını şu Video'nun 7.20 Dk'sında gördüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda söylenene göre HDMI 2.0 olduğu için monitör 1440P'de 60Hz desteği varmış Xbox Series S için.
Bu durum tüm HDMI 2.0 versiyonlu monitörler için geçerli mi?
Şu ürün HDMI 2.0 ‘a sahip ve almayı planlıyorum eğer 1440p 60Hz olacak ise.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiziksel olarak sahipse olur ama değilse nasıl olsun?

Hocam bende anlamadım videoya bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi. Monitör model olarak 1080p ama 7.20 Dk'sında 1440P'ye getiriyor videodaki kişi. Reddit'e sorunca şöyle bir yanıt aldım: Aslında görüntü hala 1080p ama görüntüyü 1440P'ye yakın tekrar işliyor yani bu sayede kaliteli bir 1080p görüntünüz oluyor denmiş.

Hocam bende anlamadım videoya bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi. Monitör model olarak 1080p ama 7.20 Dk'sında 1440P'ye getiriyor videodaki kişi. Reddit'e sorunca şöyle bir yanıt aldım: Aslında görüntü hala 1080p ama görüntüyü 1440P'ye yakın tekrar işliyor yani bu sayede kaliteli bir 1080p görüntünüz oluyor denmiş.

Bu sanal çözünürlük arttırma yani gördüğün görüntü 1080p ama keskinlik biraz daha artıyor kalite olarak aynı ama.

Bu sanal çözünürlük arttırma yani gördüğün görüntü 1080p ama keskinlik biraz daha artıyor kalite olarak aynı ama.
Peki hocam bu sanal çözünürlük arttırma marka/modele göre mi değişiyor yoksa hdmi versiyonuna göre vs mi?
Bu modeli almaya çalışacağım bari olmuşken bu tarz bir özelliği olsun.Ama alamazsam diye sormak istedim hdmi 2.0 olması ile falan mı ilgili acaba?

Benim monitörüm de fiziksel olarak 1080p çözünürlük destekliyor. Fakat resimdeki gibi seçeneklerde 4K ya alabiliyorum (Oyunlar vs. dahil). Saçma olan şeyse çözünürlüğü yükseltince kalite düşüyor,gerçek 4K deneyimini vermiyor. İnternette sanal çözünürlük diye bir şey duymuştum sanırsam onunla ilgili.
1654707017995.png

Peki hocam bu sanal çözünürlük arttırma marka/modele göre mi değişiyor yoksa HDMI versiyonuna göre vs mi?
Bu modeli almaya çalışacağım bari olmuşken bu tarz bir özelliği olsun. Ama alamazsam diye sormak istedim HDMI 2.0 olması ile falan mı ilgili acaba?

Ekran kartları destekliyorsa oluyor mesela NVIDIA tarafında DSR var bununla arttırma sağlanıyor AMD tarafındada var sadece ismi farklı.

@koztrue Hocamın dediği gibi çözünürlüğü arttırabilirsiniz, ama bir şey değişmez 1080p görürsün sadece makine daha fazla yorulur.Aynı şekilde benim monitörümle de 4k açabiliyorum ama monitör 1080p olduğu için 1080p görüyorum.Sadece makine boşuna yorulmuş oluyor.

@koztrue hocamın dediği gibi çözünürlüğü arttırabilirsiniz, ama bir şey değişmez 1080p görürsün sadece makine daha fazla yorulur. Aynı şekilde benim monitörümle de 4K açabiliyorum ama monitör 1080p olduğu için 1080p görüyorum. Sadece makine boşuna yorulmuş oluyor.

Evet darboğaz olanlar için iyi ama onun dışında gereksiz olur boşuna FPS düşer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı