1080p vs 1440p

Aman aman bir fark yok. Yanyana iki ekrana bakmadığınız sürece farkı hissetmeniz neredeyse imkansız. 4K ile 1080p arasındaki farkı bariz bir şekilde anlayabilirsiniz ayrı baksanız bile. Televizyon ekranındaki 2K'ya bakarsanız 1080p ile farkını anlarsınız ama monitörlerin boyutları küçük olduğu için böyle bir durum ortaya çıkıyor.

Aman aman bir fark yok. Yanyana iki ekrana bakmadığınız sürece farkı hissetmeniz neredeyse imkansız. 4K ile 1080p arasındaki farkı bariz bir şekilde anlayabilirsiniz ayrı baksanız bile. Televizyon ekranındaki 2K'ya bakarsanız 1080p ile farkını anlarsınız ama monitörlerin boyutları küçük olduğu için böyle bir durum ortaya çıkıyor.
1080P ve 1440P iki ekranım var açıkçası gayette fark var .

27 inç boyutlarında 1080p'de ekranda pixellerin sayıldığını söylerler. O boyutta bir monitörde 1080p'yi bende önermem minimum 2k olmalı.

Bende de 27" 2k monitör mevcut 1080p'de sırıtıyor.

Arada gerçenten fark var. YouTube'da bir video aç. 1080p. Bir de 2K da video aç bence 2K ile 4K arasında aman aman bir fark yok ama 1080 de bayağı var.

1080P ekranda pixeller göze batıyor. 2K öyle değil. Yanlış düşünüyorsunuz.

1080P ekranda pixeller göze batıyor. 2K öyle değil. Yanlış düşünüyorsunuz.
240hz 1080p rog strix kullandım, 2 senedir de 170hz 2K kullanıyorum. Bir önceki 24" TN panel, bu 27" IPS panel, panel farkı bariz ama önceki monitörde 24" olduğu için pixel göze batmasıyla karşılaşmadım. 27" evet 1080 için kötü fakat 24" 1080 ile 27" 2K arasında bir pixel farkı göreceğinizi düşünmüyorum. Bu benim kendi deneyimim tabii ki bu tarz şeyler biraz da kişinin algısıyla alakalı bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı