11. sınıfı bırakıp sanayiye gitmek mantıklı mı?

8 ayda tıp kazanmış biriyim. 264 puandı ilk denemem sene başında. Ve sene sonunda 11 bin sayısal sıralaması ile mezun oldum. Tıp kazanmak başarımı sorusunu bilemem. Lakin sanayide iş yapacak olsan da yapacağın işin bilimsel temellerini öğrenmek adına üniversite okumak her daim iyidir. İki yıllık dahi olsa yapacağın işi belirlediysen o dalda bir eğitim al. Evet kafa ütüler gibi düşünebilirsiniz ama zihnini açar. Çoğu insan üniversitedeki hocalara amaaan der geçer. Lakin onlardan koparacağın bilgilerin ayrıntısı hayat kurtarır 👍 bu da seni bir adım önde yapar her daim kendi meslek grubundan.
 
Ailenin lafını dinleme, çünkü tatavadan başka bir şey değil. Klasik türk aileleri, çocuğunu ders çalış diye zorlarlar ama bilmezler ki çocuğa baskı yaparlar intihara kadar sürüklerler. O yüzden hiç kâle alma, sen sınıfını geç. 12.sınıf'a kadar gel kafan rahat olsun.
 
Liseni bitir işe başla. Herkes üniversite okuyacak diye birşey yok, üniversiteye gidersen olan şey genelde iş bulamaman ve branşından başka bir iş yaparken üniversiteye gitmemiş arkadaşının işini kurup evlenme noktasına falan geldiğini görüyorsun. Tabii ki böyle olacak diye birşey yok ama kendinen çok emin değilsen ne mesleği yapsam falan diye düşünüyorsan sanayiye git. Üniversiteye başlaman için 24 yaşına kadar vaktin var o zamana kadar ne yapacağına, ne yapmak istediğine illaki karar verirsin. Ortalaman falan kötü değil bu arada sınava çalışmaya başlamak için geçte değil, sayısalında iyiyse yetişirsin konulara.
 
Liseni bitir ergenlik zamanını yaşa mezun olacağın vakit gider çalışırsın baktın ki olmuyor saçma sapan hırslara gerek yok gün olur belki başka bir yerde işe girmek istersin sana ortaokullu muamelesi yaparlar özellikle bu çağda. Ancak sanayide çok iyi işler yapabilirsin, okulun ve çocukluğun hafife alınmamalı ama.
 
11. sınıf öğrencisiyim iyi kötü bir lise okuyorum ailem sürekli beni ders konusunda darlıyor. Ders çalışayım diye akşam dışarı çıkmama bile izin vermiyorlar. Benden 4 yaş büyük bir abim var o da iyi bir üniversitede tıp okuyor. Ailem de benden aynı performansı bekliyor ama benim derslerim kötü (ortalamam 76). Sizce her şeyi bırakıp babamın sanayideki dükkanına gitmek mantıklı mı? Önceden de çalışmıştım zor bir iş ama okulda çok stresli seneye üniversite sınavı var TYT bitireceğim AYT bitireceğim. Sizce bunları bırakıp sanayiye gitmeye değer mi yoksa okumak daha mı mantıklı?
Hocam bence mesleki eğitim merkezine git gidebiliyorsan dükkan açma belgeside alırsın 4 gün iş 1 gün okul asgari ücretin 3 te 1 ini de veriyorlar bence en mantıklısı
 
İstanbul'da yaşıyorsan, en azından lise bitir git eminonunde ticarette çalış. Biraz atılgan ve uyanık olup cevre yaparsan en azından ticaretten koseyi dönersin. Kısmetin varsa.
 

Geri
Yukarı