11. sınıfta devamsızlıktan dolayı sınıfta kalınır mı?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye

11. sınıfım. Özürsüz devamsızlığın 10 günü geçtiğinde sınıf tekrarı olduğunu biliyorum. Daha önceki açılan konulardan da bilgi sahibi oldum zaten.

Ancak bazıları velin görüşünce veya dilekçe yazınca devamsızlıkları sildiğini söylemişler. Ben bunun için biraz rahat davrandım açıkçası. Sınırı 4.5 gün aştığım için sınıfta kalıp zaman kaybetmek istemem doğrusu.

Sizce müdürün yanına ne zaman gidelim? En önemli soru gerçekten devamsızlık siliyorlar mı, yasal bir şey mi yani insiyatife mi bağlı?

Bir de devamsızlığı aşsak bile hocalar ŞÖK kararı ile geçirebiliyormuş, doğru mu?

Kafama çok takıyorum, bilgili birisi beni bu konu hakkında aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Defalarca dilekçe vererek sildiren arkadaşım var, biraz da okulunun katılığına bağlı.

Velinizin okula gidip özürsüzdeki devamsızlıkları özürlüye atabiliyolar ama geçen sene yeni bir sistem getirmişlerdi en fazla 2 hafta içindeki devamsızlıkları silebiliyolar gibi bir durum vardı. En kısa zamanda müdür yardımcısıyla görüşün tehlikeye atmayın.

Silinmiyor hocam.Yasaya uygun olmayan işlem olarak geçiyor.Özel okuldayım devamsızlığım kalmadı müdür yardımcısı çağırdı odasına açtı e-okul’dan benim devamsızlık sayfasına girdi silme tuşu var tıkladı 3-4 kez sürekli ‘’bu işlem gerçekleştirilemiyor’’ diye uyarı veriyor sistem.Anca dilekçeyle özürlüye geçiriyorlar.MEB’in ortaya koyduğu yeni kurallar çok katı,arkadaş devamsızlıktan sınıfta kaldı daha yeni.Diğer okullarda durum nasıl bilmiyorum ama devlet okulları eğer siliyorsa kocaman bi preze ve haksızlıktan ibaret.Onca para verdiğimiz okulda 2-3 gün faaliyete geçiremiyorlar.Rezalet.

Devamsızlık silme işlemi hiç bir zaman yoktuki hocam özürsüz devamsızı özürlüye geçirme vardı sadece. Ben geçen sene mezun oldum geçen sene yeni kural getirmişlerdi 2 hafta içindeki yapılan devamsızlıkları özürsüzden özürlüye atılabiliyordu sadece onuda kaldırmışlar dediğinize göre.

Müdür yardımcın ile konuş dilekçe yaz özürsüz devamsızlıklarındaki tam günleri özürlüye geçir

Yok hocam size itafen yazmadım yazıyı üstte silinebilir diyenler olmuş onlar için yazdım.

Velin giderse hallederler ama idarenin tutumuna da bagli. Vakit kaybetmeden git, pek geriye donuk cevirmiyorlar genelde.

Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. İkisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalıyorsunuz ve ŞÖK ortaokulda var, lisede yok. Devamsızlık silinmesi yasal değil de bazı okul idareleri, devamsızlık silebiliyor ya da faaliyete geçirebiliyor. Zaman kaybetmeden doğrudan gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…