11 yıllık masaüstü bilgisayara W10 kurulur mu?

raskolnn

Centipat
Benim 11 yıldır kullandığım masaüstünde Windows 7 yüklü. Gayet güzel bir hızda da kullanıyorum, bu kadar uzun süre geçmiş olsa bile. Gelelim asıl meseleye. Ben bu bilgisayara Windows 10 yükleyip yükleyemeyeceğimi ve yükledim diyelim bunu verimli şekilde kullanıp kullanamayacağımı nasıl anlarım? Aygıt sürücüleriyle ilgili sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özelliklerini belirtirsen daha kesin bir cevap verebiliriz. Ama yine de sisteminin 11 yıllık olduğunu varsayarak; Windows 10 işletim sistemi bilgisayarına çok fazla yük bindirecektir diye düşünüyorum. Bence en mantıklısı, şu anda kullanmış olduğun Windows 7 işletim sisteminde kalman.

En başta SSD lazım.
En az 4 GB RAM
Adam akıllı çalışması için 4 çekirdek işlemci. (En azından 2c/4t)

11 yıllık olması çok mühim değil. Web tarayıcılar, ofis programları vs. kullanılır. Video da izlenir. Özelliklerini detaylıca yazsaydın iyi olurdu.

Son düzenleme:
Donanım bilgisi önemli, en önemlisi o. Kasanın içinde ne var mesela. Gayet önemli, hatta şu anda acayip önemli, şimdi 11 yıl çok açıklayıcı ama donanım önemli. Misal AMD olsa FM1, AM3 veya öncesi Intel olsa 1366, 1156 ve öncesi olabilir. Ram DDR 3 ve öncesidir. HDD mi? SSD mi? Bunlar önemli, baya baya önemli.

Not : Şöyle bir bilgi var net üzerinde, kullanılır belki diyeyim de gereksiz mesajdan ceza almayalım.

Son düzenleme:
Benim 11 yıldır kullandığım masaüstünde Windows 7 yüklü. Gayet güzel bir hızda da kullanıyorum, bu kadar uzun süre geçmiş olsa bile. Gelelim asıl meseleye. Ben bu bilgisayara Windows 10 yükleyip yükleyemeyeceğimi ve yükledim diyelim bunu verimli şekilde kullanıp kullanamayacağımı nasıl anlarım? Aygıt sürücüleriyle ilgili sorun yaşar mıyım?
Sistemde SSD varsa ya da 120GB bir SSD takarım dersen Win 10 sisteminde bir sorun çıkarmaz. HDD ile kullanacaksan geçme derim. HDD ile Win 10 kullanmak en iyi sistemle bile işkenceye dönüyor.

En az 2GB RAM ve Core 2 Duo eşdeğeri işlemcin varsa günlük işler için Win 10 kaldırır.

Sürücü olarak sorun yaşamazsın. Çoğunu otomatik kuruyor kurulamayan olursa da Win 7 için olan driverleri de genelde kabul ediyor. Ben de geçen 10 senelik bir dizüstü bilgisayara kurdum.

Kurulsa bile performansından memnun kalacağınızı düşünmüyorum. Hafif GNU/Linux dağıtımları var. Onlardan birisini kurabilirsiniz ya da Windows 7´de kalabilirsiniz.

Ben i3 2. nesil işlemcili 1 GB ekran kartlı 8 GB RAM olan sisteme kurmuştum fena da olmadı, sürücülerle ilgili de bir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı