Bellamy
Kilopat
- Makaleler
- 2
Hocam enfeksiyonla ilgili şöyle bir durum var: Boğazımda balgam olduğunda genellikle yeşilimsi renkte oluyor, bu da dediğiniz gibi enfeksiyon belirtisi.
Beslenme düzenim son 7 gün şu şekildeydi:
Sabahları 4 yumurta (1 tanesi tam, 3'ü sadece beyazı), yanına sadece yeşillik — başka bir şey tüketmedim.
Öğle yemeklerinde genellikle 100 gram tavuk göğsü ya da ton balığı tercih ettim.
Bu 7 günlük süreç sonrasında, şu anki beslenme düzenim biraz daha değişti:
Örneğin bu sabah, mercimekten yapılmış krepin içine domates ve peynir koyarak 2 adet yedim.
Bazı günler kahvaltı yapasım gelmiyor, o zamanlarda sadece yoğurt ve biraz fındık tüketiyorum.
Başka bir sabah ise kırmızı biber, birkaç dilim zeytin gibi şeyler yiyorum.
Yumurtayı bazı günler zeytinyağında, kayısı kıvamında pişiriyorum; bazen de tam buğday ekmeğiyle sandviç yapıyorum (ekmek miktarı genelde 40 gram civarında oluyor).
Dün öğle yemeğinde yeşil mercimek çorbası yaptım, onu içtim.
Ayrıca kendime L-Carnitine ve eaa (Essential amino acids) takviyesi aldım.
Koşudan yaklaşık yarım saat önce L-Carnitine alıyorum, koşu sırasında ise eaa tüketiyorum.
Karbonhidrat alımını çok fazla kısmışsın bence beslenmene kaliteli karbonhidratlar eklemelisin(pilav, çavdar veya tam buğday ekmeği, meyveler) miktar belirtmek gerekirse günde 150-200 gr karbonhidrat almaktan korkma. Örneğin beslenmene günde 100 gr. Basmati pirinç(çiğ tartılmış) karbonhidratı günde 100gr altına düşürmek halsiz hissetmene ve vücudun düzgün çalışmamasına sebep olacaktır hızlı kilo vermek yerine düzenli ve kalıcı kilo vermeyi odaklanmalısın.
Takviye konusunda kullanmadığım ve deneyimim olmadığı için bir şey diyemiyorum(karaciğer yağlanmam olduğu için doktor tavsiye etmedi).
Benim bu aralar yaptığım örnek beslenme;
1. öğün.
2 dilim çavdar ekmeği.
Light beyaz peynir(2-3 kibrit kutusu kadar)
2 adet yumurtadan kaşarlı omlet(kaşar tahmini 40-50gr.)
Domates-salatalık-yeşil biber üstüne hafif zeytinyağı.
2. öğün.
100 gr basmati pirinç(çiğ)
150-200gr. Kıyma veya tavuk.
Yoğurt.
Günde yaklaşık 2.5-3 porsiyon meyve tüketiyorum.
Benim yaptığım diyetteki en önemli nokta 2. öğünden sonra ertesi gün ki ilk öğüne kadar araya 14-15 saat boşluk koymam.