Çözüldü 11800H ve RTX 3060 sistemde ekran paylaşırken FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xkeidm

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ASUS TUF Gaming F15'in: Intel i7 11800H, RTX3060, 16 GB halini kullanmaktayım. Bu sıkıntıyı FIFA 22 oynarken fark ettim. Fotoğraflardaki değerler FIFA'da da aynı. GPU kullanımı az aynı şekilde CPU kullanımı da görüldüğü gibi ve ne kadar voltaj aldığı da gözüküyor. Özellikle Discord'da ekran paylaşırken FPS düşmesi yercesine çok kötü bir kasma ve FPS'im yarı yarıya düşüyor. (Bilgisayarım 3 aylık.) Herhangi bir çözümünü bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-02-14 190229.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-14 190229.png
    130,8 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (37).png
    Ekran Görüntüsü (37).png
    3,6 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (36).png
    Ekran Görüntüsü (36).png
    3 MB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (35).png
    Ekran Görüntüsü (35).png
    2,3 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (18).png
    Ekran Görüntüsü (18).png
    2,4 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    Ekran Görüntüsü (17).png
    2,1 MB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    3,7 MB · Görüntüleme: 52
  • Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    2 MB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2022-02-14 190318.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-14 190318.png
    76,2 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2022-02-14 190259.png
    Ekran görüntüsü 2022-02-14 190259.png
    96,6 KB · Görüntüleme: 43
Çözüm
ASUS teknik destek ekibinin yardımıyla ilk olarak, aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırdım ve ASUS'un sitesinden bilgisayar modelimi seçerek Graphic Card yazılımını yeniden kurdum. Sonrasında NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim modu sekmesini "en yüksek performans" olarak seçtim. Sanırsam ekran kartı kendisini otomatik olarak güç tasarrufu moduna sokmuş. Attığım fotoğraflardaki gpu değerleri %60-99 seviyesine yükseldi ki bu normal.
Bu sürüm günceldir, güncellemeye gerek yok.

Televizyon yada monitör var mı ? Varsa NVIDIA Denetim Masası'nı açıp PhysX yapılandırması sekmesine gelerek bir görüntü paylaşın.
HDMI ile televizyona bağladım
Hocam MUX var mı?
Galiba yok ama?
Hocam 30dk FurMark ve Cinebench R23 testlerini yapsanız, belki sorun islemci veya karttadır.
MUX yok hocam. tabii ki, yapınca sonuçlarını atacağım

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (38).png
    Ekran Görüntüsü (38).png
    97 KB · Görüntüleme: 44
HDMI ile televizyona bağladım.

Tabii ki, yapınca sonuçlarını atacağım.

Hocam DisplayPort ile TV'ye ya da monitöre bağlayarak tam performansa erişirsiniz, HDMI ile tip C portu olmaz, ille de DisplayPort olacak öyle görünüyor.

Hocam DisplayPort ile TV'ye ya da monitöre bağlayarak tam performansa erişirsiniz, HDMI ile tip C portu olmaz, ille de DisplayPort olacak öyle görünüyor.
Hocam eğer yanlış anlaşıldıysa söyliyeyim de normalde TV veya monitöre bağlı olarak kullanmıyorum pc'yi. DP bulmam çevrede biraz zor maalesef :(

Hocam eğer yanlış anlaşıldıysa söyleyeyim de normalde TV veya monitöre bağlı olarak kullanmıyorum PC'yi. DP bulmam çevrede biraz zor maalesef :(

DP ile bağlamaktan başka çareniz yok tam performans alabilmeniz için bu problem görüntünün NVIDIA üzerinden gelmemesinden kaynaklanıyor.

MUX Switch nedir?

Yazılım yoluyla Lvds'ye gelecek görüntünün hangi GPU üzerinden geleceğinin seçilmesidir.

Muxable nedir?

Bu da donanım yoluyla başka bir monitöre görüntünün takacağınız porta göre hangi GPU'dan geleceğini belirlemektedir.

Sizde iste muxable var. Yani tam performans için DisplayPort üzerinden monitöre ya da TV'ye bağlamalısınız, çünkü sizde MUX yok. Artıdan çift kanal RAM kullanmıyorsunuz, onunda az bir etkisi olacaktır. Tam performans için maalesef ama maalesef DP üzerinden bağlamalısınız. DP to HDMI ile de çözersiniz. DP'yi laptopa, HDMI kısmını TV ya da monitöre bağlamalısınız ve oyunları TV ya da monitörde oynamalısınız (TV ya da monitörü ana ekran olarak seçerek.). Bunun başka bir çaresi yok.

Hocam oyunları veya günlük kullanımı laptop'ın kendi ekranından kullanıyorum, sizin dediğiniz gibi harici bir monitör kullanmak dışında gpu performansını arttırmak için başka bir çözüm yolu yok mudur?

Hocam oyunları veya günlük kullanımı laptop'ın kendi ekranından kullanıyorum, sizin dediğiniz gibi harici bir monitör kullanmak dışında gpu performansını arttırmak için başka bir çözüm yolu yok mudur?
Hocam bence sorun o degil.
Dedigim testleri yapar misiniz?

O işlemci 3080'e kadar darboğaz vs. yapmıyor, 3050 Ti i7 11800h laptopumdada durum aynıydı, monitöre ya da TV'ye bağlayınca 100 FPS kadar artış sağlıyorum, ama PhysX'de olan bağlantı noktalarına yapılacak, başka nokta olmaz.

Hocam oyunları veya günlük kullanımı Laptop'ın kendi ekranından kullanıyorum, sizin dediğiniz gibi harici bir monitör kullanmak dışında GPU performansını arttırmak için başka bir çözüm yolu yok mudur?

Başka hiçbir yol yok. RAM'ler bir kere 2x16 olsun bir nebze tatmin eder. Oyun oynarken o performansı monitöre TV'ye bağlamak dışında hiçbir çözüm yok maalesef. Throttle oluyor bile olsa çözüm yok işlemcimiz kilitli. Aynı işlemci için @erengore ile uğraşmıştık sonuca ulaşılmıyor maalesef. Bir monitör edinip keyfinize bakın.

O işlemci 3080'e kadar darboğaz vs. yapmıyor, 3050 Ti i7 11800h laptopumdada durum aynıydı, monitöre ya da TV'ye bağlayınca 100 FPS kadar artış sağlıyorum, ama PhysX'de olan bağlantı noktalarına yapılacak, başka nokta olmaz.

Başka hiçbir yol yok. RAM'ler bir kere 2x16 olsun bir nebze tatmin eder. Oyun oynarken o performansı monitöre TV'ye bağlamak dışında hiçbir çözüm yok maalesef. Throttle oluyor bile olsa çözüm yok işlemcimiz kilitli. Aynı işlemci için @erengore ile uğraşmıştık sonuca ulaşılmıyor maalesef. Bir monitör edinip keyfinize bakın.
teşekkürler hocam
yapıp atacağım hocam tabii ki

Darbogaz demedim ki?
Acaba sorun baska mi?
Bu arada PhysX ile bir nebze toparlamak mumkun?
Bu arada niye forumda herkes bu profil fotosunu kullaniyor? Kim kim birbirine karisti.

Darbogaz demedim ki?
Acaba sorun baska mi?
Bu arada PhysX ile bir nebze toparlamak mumkun?
Bu arada niye forumda herkes bu profil fotosunu kullaniyor? Kim kim birbirine karisti.

Bende darboğaz diyorsun hocam demedim. Darboğaz vs. dedim, throttle de dahil. 3080'i kaldırabilecek bir işlemci o istediğin teste sok hocam fark etmez. PhysX ile toplamakta değil mesele aslında, o PhysX sekmesi üretici adamın hangi porta hangi GPU'yu atadığını söylüyor. Bayağı bir toparlar o. Buna muxable deniyor, MUX Switch ile farkını da söyledim zaten.

Haa mikeler bastı forumu hocam @tristessehivernale'dan gördük :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı