12. sınıfta açık liseye gidilir mi?

RedS

Hectopat
12. sınıfım. Düz bir Anadolu lisesine gidiyorum. Açık liseye geçmek istiyorum ancak kararsızım. Bu zamana kadar hiçbir dersten kalmadım ve ortalamam 85+ oldu. Bu yaz çalışırken TYT-AYT adına gerçekten verimli geçirdiğimi düşünüyorum ancak okul ve dershane zorlanıyorum. Açık liseye geçersem dershanede mezunlar ve diğer açık liseye geçenler ile birlikte olacağım ve aynı okul gibi hafta içi gideceğim. Evde çalışmak benim için daha verimli olacağına inanıyorum.

1) Bu dönem devamsızlık yapıp beden vs. gibi derslere girmeyip 2. dönem geçmek daha mı mantıklı olur?
2) Sınavları zor değil diye biliyorum ancak edebiyat-İngilizce gibi derslerden geçemezsem ne olur?

@333365 cevaplarsan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık liseye geçmek istiyorum ancak kararsızım. Bu zamana kadar hiçbir dersten kalmadım ve ortalamam 85+ oldu.

Notların şişirilmediyse eğer 85+ ortalamayla açık lisede zorluk çekmezsin. Nasıl çalışacağını zaten biliyorsundur.

Bu dönem devamsızlık yapıp beden vs. gibi derslere girmeyip 2. dönem geçmek daha mı mantıklı olur?

Bu dönem doğrudan geç derim. Uğraşma.

Sınavları zor değil diye biliyorum ancak edebiyat-İngilizce gibi derslerden geçemezsem ne olur?

Edebiyat dışındaki diğer derslerden 3 sınav kalman durumunda muaf olabiliyorsun.

Notların şişirilmediyse eğer 85+ ortalamayla açık lisede zorluk çekmezsin. Nasıl çalışacağını zaten biliyorsundur.

Bu dönem doğrudan geç derim. Uğraşma.

Edebiyat dışındaki diğer derslerden 3 sınav kalman durumunda muaf olabiliyorsun.

Cevap verdiğin için teşekkür ederim. Son bir sorum daha var: Açık lisede sadece zorunlu dersleri alacağım, bu 4 ders OBP yükseltir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın her ders OBP'ne etki eder. Diploma puanından yüksek alman durumunda OBP'ni yükseltir, diploma puanından düşük alırsan da düşürür. Örneğin diploma puanın 80 ise, Türk Dili ve Edebiyatı 7'den alacağın 85 puan OBP'ni yükseltir. Mantığını biliyorsundur zaten diploma puanının yükselme mantığını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı