12. sınıfta mezuna kalınır mı?

Baki akdemir

Kilopat
Öncelik ile herkese iyi günler arkadaşlar. Adım Yiğit. 12. sınıf sayısal öğrencisiyim. Bu sene benim ilk sınav senemdi ama bu süreç benim için pek verimli geçemedi. Bunda pek çok neden vardı. Hava harp okulunu kazanmak istiyorum. Bu bir hedeften daha çok benim hayalim diyebilirim. Sayısal olarak yapmak istediğim sıralama ise 100K ve altında. Ancak geldiğim şu noktada hayalim için bir sene mezuna kalmayı düşünüyorum.

TYT'de ortalama olarak 40 net yapıyorum. AYT'in ise daha hiç yüzünü açamadım. Konuların en başındayım. MSÜ'ye 49 gün gibi bir süre. YKS'ye ise 132 gün gibi bir süre kaldı. Bu kısa süre içerisinde istediklerimi yapabilmem pek mümkün gibi durmuyor. Bu konuda sizlerden yardım almak istiyorum. Sizce şu an da mezuna kalma kararını vermem benim için doğru bir karar olur mu? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Yiğit,
Eğer ki hedefin olmuyorsa istenmeyen bölümü dört sene okumak bana mantıklı gelmiyor ve kaldı ki seveceğin bir iş için 1 sene mezuna kalmaya değer. Sonuçta hayatının uzun bir bölümünde o işi yapacaksın. Bir işi isteyerek yapmak var, bir de işi istemeyerek yapmak var.

Mezuna kaldığın için akran ve çevre baskısı illaki olacaktır. Hayat sonuçta senin hayatın, onları umursamadan yoluna devam edersen çok iyi işler yapacağını düşünüyorum ben. Mezuna kalacağım diye de çalışmayı bırakma, elinden gelenin en iyisi için uğraş her zaman için. Başarılar.

Merhaba hocam, bir mezun olarak şunu kesinlikle söyleyeyim: Mezuna kalacam diye çalışmayı asla bırakma. Mezuna kalacağın garanti olsa bile sınavın son gününe kadar çalış. Önceki sene zaten mezuna kalacam diye son 2-3 ay salmıştım, keşke çalışsaydım diyorum. Mezuna kalmakta da herhangi bir sıkıntı yok bence.

Merhaba hocam, bir mezun olarak şunu kesinlikle söyleyeyim: Mezuna kalacağım diye çalışmayı asla bırakma. Mezuna kalacağın garanti olsa bile sınavın son gününe kadar çalış. Önceki sene zaten mezuna kalacağım diye son 2-3 ay salmıştım, keşke çalışsaydım diyorum. Mezuna kalmakta da herhangi bir sıkıntı yok bence.

Zaten planım o yönde hocam. Kesinlikle çalışmaya tam gaz devam edeceğim. Ama benim hedefim YKS değil. Benim ana hedefim MSÜ hocam. MSÜ de istediğim puan yeterliğini sağlamadıktan sonra sayısal Türkiye birincisi olsam da bana herhangi bir faydası olmayacak. Hali hazır da da MSÜ sınavı için 49 gün kalmış durumda. Sırf bu vakit azlığından dolayı sabah 2 de 4 de kalkıp ders çalışmaya çalıştığım anlar oluyordu. Ve hatta bugün bu konuyu yazarken bile sabah 5 de kalktım ders çalışmak için. Ama uzun uzun düşündükten sonra kendimi daha fazla hırpalamamak için aklıma seneye tekrardan hazırlanmak geldi. Çünkü şu 49 günlük zaman dilimimde anca sabah 4 de kalkıp akşam 10'a kadar aralıksız ders çalışır isem belki bir şeyler olabilir. Bu sürecin de beni çok yoracağını biliyorum. En mantıklı olay bir sene mezuna kalıp her şeyi daha iyi ve de planlı bir şekilde yürütüp geç kalmadan MSÜ ve YKS adımını geçmek olduğunu düşünüyorum. İyi dilekleriniz, tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için hepinize gerçekten çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle seneye tekrar hazırlanacağım ve bu kararımı da aileme bildireceğim. Onun haricinde sormak istediğim birkaç soru daha var ama onları bu konu altında değil de farklı bir konu açarak sormak istiyorum. O konular da da yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrardan çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Mezuna kalmayı unutup sınava elinizden geldiğince asılın, sınav sonuçlarına göre mezuna kalıp kalmamaya karar verirsiniz.

@155826 un da dediği gibi şimdiden mezuna kalayım diye karar verirseniz bütün motivasyonunuz kaçar sınava kadarki döneminiz zayi olur.

Mezuna kalmayı unutup sınava elinizden geldiğince asılın, sınav sonuçlarına göre mezuna kalıp kalmamaya karar verirsiniz.

@155826 un da dediği gibi şimdiden mezuna kalayım diye karar verirseniz bütün motivasyonunuz kaçar sınava kadarki döneminiz zayi olur.

Şöyle söyleyeyim hocam. Şu an olduğum durumda TYT de ortalama 40 net yapıyorum. Ama hiçbir konuyu bitirmediğimi söyleyebilirim. Sadece Türkçe de paragrafları iyi yapıyorum onun getirisi ile oluyor. AYT sınavının ise daha hiç kapağını açmadım. Benim şu durumda MSÜ için 49 gün içinde TYT de sayısal sözel dersler ve de coğrafya din gibi sosyal derslerini halledip aynı anda bunları yaparken bu zaman dilimi içerisinde AYT çalışıp ilk 100 bine girmem gerekecek. Bunu anca dediğim gibi sabah 4 de kalkıp aralıksız durmadan akşam 10'a kadar 18 saat ders çalışır isem belki anca yapabilirim. Zaten çalışmaya devam edeceğim ama bu sefer sabah 4 de kalkmak yerine 6.30 da kalkıp uykumu alıp 7 - 8 saat çalışarak devam edeceğim. Benim şu noktada yapmak istediğim kendimi rahatlatmak ve üstümdeki yükü kaldırmak sadece. Ek olarak da şunu söylebilirim hocam. Hem günde 8 saat okula gidiyorum. Hem de hafta içi 2 gün ve hafta sonu 6 saat dershaneye gidiyorum. Konulardan geri olduğum için ne okuldaki bu 8 saatlik zaman dilimi ne de dershane de geçirdiğim zaman dilimi benim için faydalı olmuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı