12 yaşında ağır çanta ile kas yapılır mı?

Merhaba 12 yaşındayım kas yapmak istiyorum ağır bir çanta ile yapılır mı?

Ağı çanta kas yaptırmaz sağlık problemlerine yol açar. Bu yaşta kas yapma amacın olmamalı bence eğer çok hevesliysen kendi ağırlığınla evde basit egzersizler yapabilirsin. Ağırlık kaldırmak için en az 15-16 yaşına kadar bekle derim.

Kursa yazılamam ama hafta sonları havuza gidebilirim yüzmeye.

Mantıklı olabilir olabildiğince derin kulaçlar atın nefes tutma ve karşıdan karşıya ne kadar sürede gittiğinizi hesaplayın iyi bir nefes kontrolü önemlidir.

Tek de 20 yapabiliyorum ama 15'ten sonra çok yoruluyorum şınav mekik yapayım mi?
Tekte 20'yi doğru şekilde yapabiliyorsanız bu fazlasıyla iyi. Sana şunu söyleyeyim,

Tekte bugün 20 yapıyorsan sen 22'yi 23'ü zorlayacaksın her denemende. O zorlandığın kısımlar seni geliştirecek kısımlar olur her zaman. Zorlamaya başladıkça günden günde yavaş yavaş tek seferde artık 22'yi 23'ü görmeye başlayacksın. Bu zaman diliminde de tabii ki kasların gelişecek.

Youtube'da Barış Erdoğan, Sercan Ulusoy, Ozan Workout gibi isimlerin videolarını izlemeni öneririm. Bu isimler sadece şınav mekik barfiks gibi şeyleri yaparak vücutlarını çok iyi hale sokmayı başaran insanlar. Bazı videolarında ağırlık takıyorlar ancak bunun sebebi belli bir seviyede birikime sahip olmaları. Onlar da senin gibi sıfırdan başlayıp bu hareketlerde uzmanlaştı.

O yüzden demem o ki, bu işleri zamana yayın ve düzenli yapın. Belli bir ilerlemeden sonra zaten neyi nasıl ne zaman yapacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

Tekte 20'yi doğru şekilde yapabiliyorsanız bu fazlasıyla iyi. Sana şunu söyleyeyim,

Tekte bugün 20 yapıyorsan sen 22'yi 23'ü zorlayacaksın her denemende. O zorlandığın kısımlar seni geliştirecek kısımlar olur her zaman. Zorlamaya başladıkça günden günde yavaş yavaş tek seferde artık 22'yi 23'ü görmeye başlayacksın. Bu zaman diliminde de tabii ki kasların gelişecek.

YouTube'da barış Erdoğan, sercan ulusoy, ozan workout gibi isimlerin videolarını izlemeni öneririm. Bu isimler sadece şınav mekik barfiks gibi şeyleri yaparak vücutlarını çok iyi hale sokmayı başaran insanlar. Bazı videolarında ağırlık takıyorlar ancak bunun sebebi belli bir seviyede birikime sahip olmaları. Onlar da senin gibi sıfırdan başlayıp bu hareketlerde uzmanlaştı.

O yüzden demem o ki, bu işleri zamana yayın ve düzenli yapın. Belli bir ilerlemeden sonra zaten neyi nasıl ne zaman yapacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

Hocam barfiksi evde nasıl yapabilirim bizim ev yerden ısıtmalı boru falan da yok hiç o yüzden.

Hocam barfiksi evde nasıl yapabilirim bizim ev yerden ısıtmalı boru falan da yok hiç o yüzden.

Hocam aman internette saçma videolar görüp borulara falan asılmayın sakın borulardan birinde gaz kaçağı vs olursa Allah korusun bütün ev ciddi sıkıntılar yaşar bu spor yapma hevesinizi biraz azaltmaya çalışın 12 yaşında ağır çanta taşımak borulara asılmak mantıklı hareketler değil

avustralya push up hareketine bakabilirsin. Tam barfiks değil ama sandalye ile yapabilirsin.

Hocam aman internette saçma videolar görüp borulara falan asılmayın sakın borulardan birinde gaz kaçağı vs olursa Allah korusun bütün ev ciddi sıkıntılar yaşar bu spor yapma hevesinizi biraz azaltmaya çalışın 12 yaşında ağır çanta taşımak borulara asılmak mantıklı hareketler değil.

Boru yok zaten evde dün böyle bir video gördüm denemeden önce sorayım dedim çantayı da daha hiç taşımadım.

Sadece kendine zarar verirsin. Kas gelişimi falan da olmaz. Zaten ergenliğe bile doğru düzgün girmediğiniz için sadece kemiklerine zarar verirsin. Spor ve kas yapmak için en az 14 yaşını beklemelisin ki ergenliğe girip daha güçlü bir kemik yapısına sahip olmak için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı