Technopat 13 Eylül Technopat Sosyal Sunucu Yükseltme ve Testleri

Technopat gibi Türkiye'nin büyük teknoloji sitesine yakışmıyor gerçekten. Bu sorunların çoktan çözülmesi lazımdı. Kaynak ve bilgi olarak bile gösterilmemesi gereken Versus sitesini 1 yıl boyunca yasaklı siteler kısmına koyamadınız, ben rapor attım da gereğini yaptınız. Öneri konusunun açılma tarihi 4 Ocak 2024, önerinin uygulanma tarihi 15 Şubat 2025. Oysaki 1 dakikanızı bile almazdı. Erkekler Soruyor kategorisi kapanmalı dedim, siz ise göz ardı edip geçin dediniz. Forumun yaş ortamalasının düzelmesi için bir şey yapılmalı önerisi açıldı ve 283 olumlu oy aldı fakat gereği yapılmadı. XenForo 2.3 geldi daha geçemediniz. @Ali Güngör
Genel olarak bir sorundan söz edildiğinde en yetkili yöneticiden aldığımız dönüt "Siz de haklısınız ama bu işler zor arkadaşlar, gelin siz görev alın zor olduğunu görün." oluyor. Yapacak pek bir şey yok.

Bu güncelleme olayı bittiğinden beri sayfaların yüklenmesi, menülerin açılması bende çok yavaş olmaya başladı. Hatta ara sıra durduk yere sayfa çöküyor.

@Mustafa.Kaan Aslına bakarsanız Ali Bey hiç de haksız sayılmaz...
Yine iyi idare ediyor bana kalırsa. 😅
Hocam orası öyle ama eleştiri daha çok halka, eleştirilmek de daha çok üst kurula özgüdür bana göre. Genel olarak bu şekilde bir sitemde bulunulabilir hatta hak eden kesim de çoğunlukta. Ancak her öneri ve şikayete dönüt bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum.

Yoksa yönetim işi zordur, saygım da sonsuz.

Bugün siteye girince Plesk giriş paneli ile karşılaşmam sitenin ekibiyle ilgili düşüncelerimi gözden geçirdi. En başta konfigürasyon yapılıp Cloudflare ayarları güncellenmeliydi fakat sanırım SSL hatalarından gerek debugsuz işlem yapılmasından site 3 saate yakın kapalı kaldı. Umarım son güncelleme yapılmıştır. xf_session ve ip tabloları, notification tablosu temizlenip genel bakım yapılmıştır. Search index tekrar oluşturulmuştur..

Technopat gibi Türkiye'nin büyük teknoloji sitesine yakışmıyor gerçekten. Bu sorunların çoktan çözülmesi lazımdı. Kaynak ve bilgi olarak bile gösterilmemesi gereken Versus sitesini 1 yıl boyunca yasaklı siteler kısmına koyamadınız, ben rapor attım da gereğini yaptınız. Öneri konusunun açılma tarihi 4 Ocak 2024, önerinin uygulanma tarihi 15 Şubat 2025. Oysaki 1 dakikanızı bile almazdı. Erkekler Soruyor kategorisi kapanmalı dedim, siz ise göz ardı edip geçin dediniz. Forumun yaş ortamalasının düzelmesi için bir şey yapılmalı önerisi açıldı ve 283 olumlu oy aldı fakat gereği yapılmadı. XenForo 2.3 geldi daha geçemediniz. @Ali Güngör
Eleştirilerinizin ilk kısmının sunucuyla bir ilgisi yok, bazıları uygulanır, bazıları uygulanmaz. Gençlerin olmasında bir kötülük yok, sevmediğiniz kategorilerin kaldırılması zorunluluk değil. Ama Versus gibi bir ton site var, iyi ki raporlamışsınız, raporlayın ekleyip yasaklarız. Evet keşke daha erken olsaymış yasak.

Xenforo geçişini tıkayan eski uygulamalar var sadece 2.2 ile uyumlu olan, onları hatalı güncelleyerek geçen siteler de teknik problem yaşıyor. Siteye özel eklenti yazdırdığınızda aynı programcı işi devam ettirmiyorsa böyle gecikiyorsunuz işte. Yerli yazılım sorunu, başkasına verirseniz baştan yazmak istiyor. Yurtdışı da çok farklı değil.

Bu sorunun temeli zamanında benim dediğim geliştirme ve güncelleme anlayışının dışına çıkılmış olmasından kaynaklanıyor. Ben özel kod istemiyorum, sürdürülebilirlik önemli, ana akımdan gideceğiz, legacy kilitli kalmayalım dedikçe, eski ekip inadına kafasına göre dik gidip bizi bu yola soktu. Bir kez girince de çıkamıyorsunuz, özellik eksiltmeniz gerekiyor.

Sonuçta sürüm güncellemiş olmak için güncellemek kullanıcıya bir şey sağlamıyor, düzgün yapılması lazım.

Hızlandırmak için daha ideal sanallaştırılmış bir kuruluma geçmeye çalışıyoruz şu an, ancak seri değil paralel mimari kurulumunda gecikme artışı engel oluyor. Bu ufak veri miktarında hissedilmeyen, büyüklükle katlanarak artan bir sorun. Çalıştığımız ekibin şu an yaşanan sorunlara karşın bunu başarabileceğini düşünüyorum. Böyle düşünmesem bu kadar çileye ve maliyet artışına gerek duymazdım.

Diğer eleştirileri de okudum, evet üst makam eleştirilir, her türlü memnuniyetsizliğinizi dile getirmeniz gayet doğal ve bunları yanıtlamak da işimin bir parçası. Bu yüzden darılmaca gücenmece yok :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı