13 yaşında estetik vücut sahibi nasıl olunur?

Tuna545

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 13 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre boyun çok kısa 1,45 boyum var. 30 kiloyum, herkes dalga geçiyor. Bende de çok fazla kilo alma isteği geldi. İnsanların dediklerine bir kez kulak misafiri oldum kilo alırken kas yapmak daha mantıklıymış vb. O yüzden hem spor yapmak çok mantıklı geldi. Ama bir türlü kilo alamıyorum.
Ne yapmam lazım kilo almak için. Kilo alınca da illaki dalga geçecekler. Ve en azından az da olsa kaslı estetik bir vücudum olsun istiyorum. Yardım edebilir misiniz?

Kalori hesabı yapabilirsin fakat bir abi tavsiyesi olarak şunu söyleyebilirim. Daha yaşın çok küçük çocuklar hatta insanlar sürekli senin hakkında konuşur bu değişmez, onlara yaranmaya çalışma. Büyüyünce buna mı üzülmüşüm diyeceksin.

Bu yaşlarda insanların dediklerini çok fazla takarsın çok normal bir durum. 20 yaştan sonra insanların ne dediği umurunda olmayacak, kendi kişiliğini bulup onunla yaşayacaksın. Açık bir dille söylemek gerekirse spor yapmak sana çekici gözükmekten başka bir başarı sağlamayacak. Sağlıklı besinlerle kilo almaya çalışabilirsin. İnsanların ne dediğini cidden umursama. Klişe olarak algılayacaksın ama insanlar sürekli konuşur.

Kardeşim, önce sağlığına dikkat et. Kilo almak için ya da estetik olmak için sağlığına zarar verecek şeylerden kaçın.
Herkes der ya işte çok yiyorum ama kilo almıyorum. Yani bunlar olan şeyler. İnsan belli bir dönem gelir çok kilo alır. Daha büyüme ve gelişme dönemindesin. Kilo dengelerin, fiziksel özelliklerin daha değişecektir.
Kilo alınca da dalga geçecekler diyorsun ama bu öyle hemen 50 kilo aldım ettim gibi bir durum değil. Tamamen süreç. Sağlıklı şekilde boy-kilo oranını koruduğun sürece bir sıkıntı yaşamazsın.

O yaşta estetik vücuda odaklanmanı önermem. 12 yaşında spor yapmaya başladım ve zararlarını son birkaç yıldır görüyorum ve çekiyorum.

Beslenmene özen göster protein odaklı beslen ayrıca yaşın daha küçük. Emin ol 16-17 yaşından sonra vücut yapın oturmaya başlayınca iyi ki fitness tipi şeylere yönelmemişim dersin. 16-17 yaşından sonra olgunlaşan vücudunla fitness gibi yerlere gidersin kütleni arttırırsın ancak daha erken.

Ayrıca kimsenin lafına da bakma başkalarına bakıp niye böyle değilim de deme bu seni yıpratır.

Genel olarak sosyal medya denen çöplüğün algısından oluyor bunlar 13 yasında bunları dert etmene gerek yok aşırı kilolu değilsende zorbalık vs umurunda olmasın hicbiri ile de görüşmüyorsun sonrasında orta okul arkadasım 140 dı suan benden uzun 180 lerde dert etmene gerek yok suan büyüme zamanındasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı