13 Yaşında Amatör Vücut Geliştirme

Vücut Geliştirmek Boy Uzamasını Engeller Mi?

• Oy verenlerin toplamı
    69
Peki hocam siz bana bir program önerebilir misiniz? Öneriniz ağırlıksız çalışmak mı? Bu iş için yeteri kadar otein aldığımı düşünüyorum. Ailem Ağrılı olduğu için bol bol et tüketiyorum. Savunma derken biraz güçsüzüm kollarım incee olduğundan çabuk inciniyor ve kollarım diğer arkadaşlarıma göre daha güçsüz önceden kollarım çok güçsüzdü. Dumbell ile 1 ay çalıştım kollarım daha az hasar alıyor eskiden karşı koyamadığım kişilere karşılık verebiliyorum. Zaten vücudum bir yapıya girse savunma ve saldırı sporlarına ilgiliyim, katılırım.
Konu hakkında bir fikrim yok ancak bir şey merak ettim. Dostum nasıl bir yerde yaşıyorsun. Karşı koyamadığın direnç gösteremediğin insanlardan bahsetmişsin. Sürekli kavga,itiş,kakış içindemisin anlayamadım. Bence teakwondoya başla yaptığın antrenmanlarla kaslarını uzatırsın. Kas şişirmek bence önemli değil vücudun şekilli ve patlayıcı gücün olsun. Kaslarının uzun olması fazla olmasından daha iyi diye bir şey duymuştum.

Boy uzması hareklilikle orantılıdır. Şimdi odanın birine kapanıp sınav mekik falan çekersen boyunun uzamama ihtimali yüksek olur. Ama hareket ediyorsan koşma zıplama vb. boyunun uzması artacaktır. Vücut geliştirmeye birlikte koşu antrenmanı da yapmalısın. Koşmazsan bacaklarını çalıştırmazsan uzayamazsın. Koşu yaparken yanına ağirlık alırsan boy uzması daha fazla olur.(yanlış yazmadım) Ağırlıkla çalışinca boy kısalır ön yargısı yanlıştır. Bunun nedeni insanlar haltercilere bakıyorlar ve kısa olduklarını görünce fazla ağırlık kaldırdıklarından olduğunu düşünüyorlar. Ama bunun asıl nedeni koşu hareketleri yapmadıkları içindir. Sen koşuya çıkmalısın. İlk başlarda küçük ağırlıklarla başla. Bunun için küçük kum torbaları satılıyor onları kullanabilirsin. Basketbol kurslarına yazılabilirsin bu arada. Eğer güzel antreman yaptıran kaliteli bir kursa gidersen dengeli çalışırsın ve boyun uzar. Ama şunu sakın unutma asla pestilin çıkıncaya kadar çalısma.

Boy uzması hareklilikle orantılıdır. Şimdi odanın birine kapanıp sınav mekik falan çekersen boyunun uzamama ihtimali yüksek olur. Ama hareket ediyorsan koşma zıplama vb. boyunun uzması artacaktır. Vücut geliştirmeye birlikte koşu antrenmanı da yapmalısın. Koşmazsan bacaklarını çalıştırmazsan uzayamazsın. Koşu yaparken yanına ağirlık alırsan boy uzması daha fazla olur.(yanlış yazmadım) Ağırlıkla çalışinca boy kısalır ön yargısı yanlıştır. Bunun nedeni insanlar haltercilere bakıyorlar ve kısa olduklarını görünce fazla ağırlık kaldırdıklarından olduğunu düşünüyorlar. Ama bunun asıl nedeni koşu hareketleri yapmadıkları içindir. Sen koşuya çıkmalısın. İlk başlarda küçük ağırlıklarla başla. Bunun için küçük kum torbaları satılıyor onları kullanabilirsin. Basketbol kurslarına yazılabilirsin bu arada. Eğer güzel antreman yaptıran kaliteli bir kursa gidersen dengeli çalışırsın ve boyun uzar. Ama şunu sakın unutma asla pestilin çıkıncaya kadar çalısma.
Şınav ve mekiğin boy uzamasına olumsuz etki ettiğini ilk kez senden duydum kardeşim. Bir de ağırlık kaldırmak etkiler oda şöyle düzgün şekilde dumbell hareketleri boyun kısalmasına uzamamasına etki etmez, ancak ağırlık ile squat a girilirse asıl o şekilde boy uzamasını engeller.

Bende 13 yaşındayım 1.65 boyum var 65 kiloyum . Spor salonuna yazılmak istedim fakat bana gelişim çağın seni alamayız dediler o şekilde kaldı . Şahsen tavsiye etmem kilon normal.

Şınav ve mekiğin boy uzamasına olumsuz etki ettiğini ilk kez senden duydum kardeşim. Bir de ağırlık kaldırmak etkiler oda şöyle düzgün şekilde dumbell hareketleri boyun kısalmasına uzamamasına etki etmez, ancak ağırlık ile squat a girilirse asıl o şekilde boy uzamasını engeller.

İlk olarak benim demek istediğim odaya kapanıp yeterince bacak hareketleri yapmadan şınav ve mekik çekmenin boy uzamasını etkileyeceğiydi. İkici olarak ağırlıkla bacak hareketleri çalışmak boy uzamasını engellemez, arttırır. Hocam ağırlıkla çalışmanın neden boyu uzatmayacağını düşünüyorsunuz? Bu arada yaşının hesaba katmayı unutmuşum. Ağırlıkla çalışırsan boyun uzar ama ağırlıkları az miktarlarda kullanmalısın. Çünkü yaşın küçük ve fazla ağırlık kullanırsan büyüme plakları yaralanabilir. Büyüme plakları kemik uçlarında bulunan ve uzamayı sağlayan kısımlardır. Buradan yazabileceklerim bu kadar. Ama bunları tamamen buradaki tavsiyelere göre değil, iyi bir salona yazılıp oradaki hocanın senin durumunu inceleyerek sana verdiği programa uyman tabi ki baha doğrudur.

Konu hakkında bir fikrim yok ancak bir şey merak ettim. Dostum nasıl bir yerde yaşıyorsun. Karşı koyamadığın direnç gösteremediğin insanlardan bahsetmişsin. Sürekli kavga,itiş,kakış içindemisin anlayamadım. Bence teakwondoya başla yaptığın antrenmanlarla kaslarını uzatırsın. Kas şişirmek bence önemli değil vücudun şekilli ve patlayıcı gücün olsun. Kaslarının uzun olması fazla olmasından daha iyi diye bir şey duymuştum.
Yanlış anlaşılmış olabilirim :D . Ben hayatım boyunca hiç gerçek kavga etmemiş biriyim. Yaş büyüyor ve herhangi bir sorunla karşılaştığımda kendimi nasıl savunacağımı bilmiyorum. Biraz vücudum yapıya girsin evimizin karşısındaki karate kursuna yazılmayı düşünüyorum şu an. Bu arada Germencik gibi küçük bir yerde yaşıyorum. Burada olanlar bir Fitness salonu ve evin karşısında karate kursu verilen bir yer var.

Arkadaşlar telefonda Passion4Profession Apps - Google Play'de Android Uygulamaları bu şirketin tüm uygulamalarını yükledim. Çalışmaya başladım. Sizce nasıl bir uygulama, hareketler nasıl? Bu arada 5KG dumbell ile sadece kol çalışsam sıkıntı olur mu?

Arkadaşlar İnternette Bulduğunuz Programlara Fazla Uymayın Güzel Programlar Ama Herkeze Uygun Değil..
Tavsiyem.
Spor Salonuna Gidin Antrenör'e Danışın Sizin Boyunua Kilonuza Göre Program Verecektir..
Örn : Kilolusunuzdur Programa Uyar Çalışırsınız Yağlar Aşırı Derece Sarkar Çirkin Bi Görünüm Verebilir..
Siz En iyisi Spor Salonunda iyi bilen birisine danışın

Vücut geliştirme zor ve emek isteyen bir iştir. Boyunun kısa kalmasını istemiyorsan, halter gibi kemiklerine baskı yapan egzersizlerden uzak dur, şınav, mekik, barfiks ve dumbell ile çalış. Artık piştiğini hissediyorsan internetten yukarıda yazdığım egzersizlerin videolarını izleyerek daha zor olan şekilleri uygulayabilirsin. Aman bir yerde asılı kalmayı unutma, bir barfiks demiri al ve boş olduğun zamanlar o demirde asılı kal, boyunun daha çabuk uzadığını anlayacaksın. Unutma, ağaç yaş iken eğilir. :)

@Barış ÖZER hocam yazımı okumadınız galiba.
Hayır aksine okudum ve cevap yazdım çünkü siz ihtimaller üzerine konuşuyorsunuz. Halil Mutlu'nun 1.50cm olduğunu hatırlatırım, 10kg ile antreman yapmak bir süre sonra arkadaşıma fayda sağlamayacak. Spor salonu tavsiyesi vermişsiniz ancak 13 yaşındaki birisinin, yaşından dolayı spor salonuna kaydedilmeyeceğini bilmiyorsunuz. Bu sporu bende yaptığım için en faydalı bilgileri sundum, geri kalanı risk olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı