13 yaşında iş bulamıyorum

569992

Decipat
Katılım
22 Ocak 2022
Mesajlar
1.416
Çözümler
6
Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür iş arıyorum. Daha 13 yaşındayım ve liseye geçeceğim. Kendime telefon, kıyafet gibi şeyler almak istiyorum. Bu yüzden çalışmak istiyorum ama bir türlü iş bulamıyorum. Berbercilere bakıyım diyorum dışardan içeriye bakıyorum ya içeride çok fazla müşteri oluyor ya da bir çocuk. Çocuk dediğim çalışan çocuk. Böyle olunca sormuyorum. Ama sorduklarım da var ama hepsi reddediyor. Şu pide dükkanlarına soruyum diyorum. Aslında onlarda iş var. O da evlere servis. Ama çok fazla adres bilmediğim için yapmıyorum. Yapamayacağımı biliyorum. Marketlere sormuyorum. Çünkü adamlara zaten müşteri gelmiyor. Bana niye iş versinler küçük bir yer için.
Bu sene çalışmak ta istiyorum. Hem telefon, kıyafet alıp para biriktirmek istiyorum hem de aileme yük olmak istemiyorum. Çoğu yaşıtımın telefonları var. Eminim liseye geçince sınıfın %98'inin telefonu olacaktır. Sınıfta mal gibi telefonsuz kalmak istemiyorum. Ne olur yardım edin ne yapmam gerek? Bir işe girsem para biriktirsem istediklerimi alsam çok iyi olacak. Zaten iş bulamazsam annem beni köye gönderecekmiş. Köyü seviyorum ama benim bu sene çalışmam gerekirken köyde olmak istemiyorum. Bari iş bulamasam da köyde çalışmak istemiyorum sıcağın ortasında. Ama bunu annemlere söylesem bana kızıyorlar. O zaman iş bul uyuşuk vs. diyorlar. Gerçekten bıktım. Bir arkadaşım var. Adı Bekir. Anında iş buldu ya. Benle yaşıt bir de. Çocuk 1 günde hemen iş buldu. Ben anlamıyorum nasıl oluyor da ben 5 gündür sabah evden çıkıp akşama kadar iş arıyorum da bulamıyorum. Çocuk 1 gün aradı anında iş buldu. Ne yapmam gerek?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür iş arıyorum. Daha 13 yaşındayım ve liseye geçeceğim. Kendime telefon, kıyafet gibi şeyler almak istiyorum. Bu yüzden çalışmak istiyorum ama bir türlü iş bulamıyorum. Berbercilere bakayım diyorum dışarıdan içeriye bakıyorum ya içeride çok fazla müşteri oluyor ya da bir çocuk. Çocuk dediğim çalışan çocuk. Böyle olunca sormuyorum. Ama sorduklarım da var ama hepsi reddediyor. Şu pide dükkanlarına sorayım diyorum. Aslında onlarda iş var. O da evlere servis. Ama çok fazla adres bilmediğim için yapmıyorum. Yapamayacağımı biliyorum. Marketlere sormuyorum. Çünkü adamlara zaten müşteri gelmiyor. Bana niye iş versinler küçük bir yer için.
Bu sene çalışmak ta istiyorum. Hem telefon, kıyafet alıp para biriktirmek istiyorum hem de aileme yük olmak istemiyorum. Çoğu yaşıtımın telefonları var. Eminim liseye geçince sınıfın %98'inin telefonu olacaktır. Sınıfta mal gibi telefonsuz kalmak istemiyorum. Ne olur yardım edin ne yapmam gerek? Bir işe girsem para biriktirsem istediklerimi alsam çok iyi olacak. Zaten iş bulamazsam annem beni köye gönderecekmiş. Köyü seviyorum ama benim bu sene çalışmam gerekirken köyde olmak istemiyorum. Bari iş bulamasam da köyde çalışmak istemiyorum sıcağın ortasında. Ama bunu annemlere söylesem bana kızıyorlar. O zaman iş bul uyuşuk vs. diyorlar. Gerçekten bıktım. Bir arkadaşım var. Adı bekir. Anında iş buldu ya. Benimle yaşıt bir de. Çocuk 1 günde hemen iş buldu. Ben anlamıyorum nasıl oluyor da ben 5 gündür sabah evden çıkıp akşama kadar iş arıyorum da bulamıyorum. Çocuk 1 gün aradı anında iş buldu. Ne yapmam gerek?

Hakkında hayırlısı kardeşim. Umarım istediklerini alırsın.
 
@T21 Garsonluk çok yorucu iş ama çocuğun hedefi var bunların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum.
İş yorucu ama en azından yemek ve para derdine düşmüyorsun, iyi bir yerde çalışınca da bahşişte oluyor ama neyse ya muhabbeti uzar gider.
Var ama çok uzakta. Yakınlarda hiç yok.
Dönercilere, pidecilere, restoranlara sormaya devam et.
İllaki bir yer çıkar.
 
Garsonluk tarafında iş bulması kolay oluyor.
Şehire göre değişir dersek daha iyi olur, garson ihtiyacı genelde fazla ama yine de bazı şehirlerde bulmak zor oluyor. 16 yaşındayım ve Bolu'da yaşıyorum, iki gündür karış karış garsonluk/komilik işi arıyorum ama bulamıyorum.

İstanbul'da bulması gerçekten kolay ama nüfusu az olan şehirlerde biraz daha seyrek bulunuyor bu işler.
 
İstanbul'da bulması gerçekten kolay ama nüfusu az olan şehirlerde biraz daha seyrek bulunuyor bu işler.
Orası öyle hocam, benim az-çok çevrem var ve il dışında garsonluk-inşaat tarafında iş bulabilirim kendim için.
Çarşıya baktığımda ise garsonluk ilanları görüyorum ama iş koşulları ve parasından bir haberim, bayramdan sonra iş arayacağım bende. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı