13 yaşında nasıl C++ belgesi alabilirim?

Arkadaşlar yazılımcı olacaksanız hiçbir belge, sertifika, lisans, diploma gerekmiyor. İşinizi iyi yaptığınızı kanıtlayabilirseniz büyük şirketler neyinizin olduğuna bakmaksızın gerçek anlamda peşinizden koşar. Elbette diplomanız yoksa gelecekte başınıza küçük sorunlar çıkabilir ancak bu yine de kodlamayla para kazanamayacağınız anlamına gelmez.
Özellikle dandik sitelerden 10 saniyede aldığınız PDF dosyalarının hiçbir şirketin gözünde önemi yok. Gidip proje yapıp herkese açık bir şekilde paylaşmadığın sürece istersen 30 tane PDF lisans yazdır kimse yüzüne bakmaz.
 
Selam yaşım 13 C++ ücretsiz programlama belgesi alabileceğim bir yer var mıdır?
İşe girişlerde sınavsız alınan katılım belgeleri ya da kurs bitirme belgeleri gibi belgeler önemsizdir. Tabi şu belgeler hariç sınavla girilen ve üzerine belirli zaman aralıklarıyla sırf belgeleri taşımaya devam etme hakkına sahip olmak için belirli zaman tekrar sınava girme gerektirenler örnek vermek gerekirse Cisco sertifikaları gibi. O yüzden senin amacın bir yerde çalışmaksa ya proje üreteceksin ve onu githubunda paylaşacaksın ya da var olan projelere destek atıcaksın. Kolay gelsin.
 
Genel kanının aksine belge önemlidir. İş tecrübesi olmayan arkadaşlar boş yapmış. Çünkü sana birisi bedava para verse sorgularsın değil mi? Onun dışında projeler belgeye denk olabilir fakat işin kumarı.
 
Öncelikle belirteyim alacağın belge bir işe yaramayacak. Asıl hedefin C++'ı öğrenmek olmalı çünkü dediğim gibi belge işe yaramayacak. Öğrenmek için Hardvard'ın CS50X programı var ücretsiz bir şekilde takip edebilir dersleri dinleyebilir sonrasındaki ödevleri yapıp submitleyerek ilerlemeni izleyebilirsin bitirdikten sonra da istersen edx.org üzerinden belgesini alabilirsin. Belgeler normal şartlarda 150$ diye hatırlıyorum ama financial aid için başvurursan 15$ ben yapmıştım kabul olmuştu, mail yazman gerekiyor 3 uzun paragraftan oluşan görürsün. Ama tekrar tekrar söylüyorum belgeyi kullanacağın bir yer olmayacak çünkü işe girerken üniversite diplomana ve Portfolio'na bakacaklar napmışsın üniversitede diye, ha sadece belki yurt dışında bir üniversiteye girecek olursun o sırada başvuruda extracurricular olarak gösterirsin böyle birkaç belge, proje falan orada işe yarayabilir. Ama önerim kendini geliştirmeye çalış belgeyi boş ver belge yerine kaynak ara nereden öğrenebileceğini araştır.
 
Genel kanının aksine belge önemlidir. İş tecrübesi olmayan arkadaşlar boş yapmış. Çünkü sana birisi bedava para verse sorgularsın değil mi? Onun dışında projeler belgeye denk olabilir fakat işin kumarı.

Bunu yazıyorum çünkü X te çalıştım bana proje verin kanıtlamak istiyorum diye 150 iş yeri ve 2 seneme mal oldu.
 
Belgelerini kimse önemsemiyor kağıt gözüyle bakıyor önemli olan daha önce birşeyler yapmış olman. Herkes yapacağın işi önce görmek istiyor neler yapabildiğini vs.
 
%60 bilgi, %40 belge civarındadır bu işte oranlar. Eğitim aldığınız sizin temeliniz olduğunu ispat eder. Bir problemi nasıl sistematik çözebileceğinizden tutun da aklınıza gelmeyecek kadar çok sebepten ötürü fakat oturup da iş yapabilmeye geldiğinde de bilginiz gerekir. O yüzden belge almalısın dostum ancak bayağı şeyi bilmelisin de... Tavsiyem BTK'da yaş sınırı yoksa oradan belge alman veya kendini geliştirip sonra kursu tamamlayıp alman. Bunun yanı sıra gençlik merkezlerinde de devlet tarafından sağlanan eğitimler oluyor. Tavsiyem bu yönde benim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı