1333 MHz Bellekli Sisteme 1600 MHz RAM İlavesi

Emir Kökden

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Laptopum gayet iyi. Oyunları çok güzel oynatıyor. Güzel bir soğutucu da aldım. Ancak son zamanlarda RAM yetmemeye başladı. BIOS'tan overclock yaptım, fakat bu sefer de RAM bloğunun olduğu kısım çok ısınmaya başladı. Parçayı yakmamak için tekrar düşürdüm.

Dün MediaMarkt'da dolaşırken Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz Notebook RAM Buldum. CPU-Z programından MHz'yi 2 ile çarptığımda 1330 MHz Çıkıyor. 1330 MHz RAM'e 1600 MHz Eklesek bir sıkıntı çıkarır mı?
Sistem:
  • Intel Core i5 İşlemci
  • Nvidia GeForce GT 630M 2 GB Ekran Kartı
  • 4 GB DDR3 RAM
  • Win 10 İşletim Sistemi
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar, cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız bellek de 1333 MHz olarak çalışacaktır. 1600 almanızın manası kalmıyor eskisini kullandığınız sürece. Birebir aynı bellekleri kit olarak almadığınızda çalışmama ihtimali varken, MHz değerleri farklı olan ürünleri beraber kullanmanızı tavsiye etmiyorum. CPU-Z'den CPU ve Mainboard sekmelerinin görüntülerini Resim Yükle butonu ile paylaşın. Anakartınız destekliyorsa elinizdekini satıp 2x8 GB RAM takviyesi yaparsınız. Bütçeniz yoksa elinizdekini satıp 1 tane 8 GB kullanırsınız, ileride dilerseniz ekleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı