14 ayda LGS'ye nasıl çalışılır?

Bu sene 9.sınıf olup nitelikli okulda olan biri olarak söylüyorum
1-Düzenli Çalış
2-Matematikde sadece ilk başlarda teog tarzı sorular çöz sonra hep yeni nesil çöz günde 20-30 yeni nesil matematik sorusu çözmek bence yeterlidir
3-Kitap oku (şu an çok eksiğini çekiyorum)
4-Sınav anında heyecan yapma (Sırf bu yüzden bir sürü dikkatsizlik yaptım istediğim okulu 1.2 puanla kaçırdım)
 
Arkadaşlar, şu an 7. sınıfım. 14 ay var. LGS'ye nasıl başlamalıyım çalışmaya? Sadece 8. sınıf soracaklar ama o konuların temeli de 6 ve 7. sınıf. Ne yapayım, nasıl başlayayım?

Sizin ne güzel 14 ayınız var. Çalışın dostum çalışın. Her vaktinizi değerlendirin, ama kendinizi fazla sıkmayın. Ben bu yıl gireceğim. Ama sizin daha 14 ayınız var. Çok güzel bir vakit. Boş vakitlerinizin değerini bilin 🙂🙂
 
Arkadaşlar, şu an 7. sınıfım. 14 ay var. LGS'ye nasıl başlamalıyım çalışmaya? Sadece 8. sınıf soracaklar ama o konuların temeli de 6 ve 7. sınıf. Ne yapayım, nasıl başlayayım?
Öncelikle eksik konunuz var ise onları tamamlayın. Ardından test çözün. Özellikle Matematik ve Türkçe önemli. Farklı soru kalıplarını çözün, olabildiğince fazla soru tipi görün. Süre tutarak deneme çözün. LGS'de süre çok önemli. Konuları tamamladığınız zaman teste ağırlık verin. Fazla zorlamanıza gerek yok. Günde 2 saat her gün düzenli olarak çalışırsanız gayet güzel bir puan alırsınız.
 
Ben zaten şu an verimli çalışmaya çalışıyorum her gün 1 dersten videolarını izleyip sonra hangid ersin konusuysa onun konusunu testlerini bitiriyor günlük böyle yapıyorum iyi midir?

7.sınıfta çalışma alışkanlığı edin test çöz 8.sınıfa geldiğinde bolca test çöz sonuçta 7.sınıfta alışkanlık edindin.
 
Kendinizi sıkmadan düzenli bir şekilde çalışın. Ben %1.06 yaptım. Pertevniyal Lisesinde okuyorum.
Farklı kaynaklardan soru çözün. Çok soru değil- kaliteli soru çözün ve ne kadar sürede ne kadar soru çözdüğünüze bakın. Kolay soru çözerek kendinizi kandırmayın.
 
Lütfen köpek gibi çalışacaksın. Çok çalışacaksın bolca soru çözeceksin gibi cümleler kurup yanlış yönlendirmeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı