14 gün olmamasına rağmen bilgisayar iadesini almıyorlar

O zaman git mahkemeye ver derler mahkeme zaten en az 5 yılda sonuçlanıyor üzülen yine sen olursun ondan behsediyorum. Sıkıntı var dersen adamlarda zaten o zaman servise ver rapor getir diyecek.
Siz tüketici olarak bu kafa yapısındayken elbet hayatınızın bir yerinde sizi de mağdur eder bu tarz satıcılar. Sonra servis raporunun peşinde aylarca koşar, para iadenizi aldığınızda da ürünün fiyatı 3-4K artmış olur, yenisini üzerine koyar alırsınız.

Adamlar mesafeli satış sözleşmesi diye bir şey yazmış, burada da internet alışverişlerinde 14 günlük iade hakkı tanımış. Hangi ürünlerin de kapsam dahiline girdiğini belirtmiş.

Forum kuralları gereği telafuz edemeyeceğim yerlerinizden öneri çıkarıp mahkemeye ver ama üzülen sen olursun diyorsun. Yalan yanlış bilgilerle insanları sindirip mağdur etmeyin.

Siz tüketici olarak bu kafa yapısındayken elbet hayatınızın bir yerinde sizi de mağdur eder bu tarz satıcılar. Sonra servis raporunun peşinde aylarca koşar, para iadenizi aldığınızda da ürünün fiyatı 3-4K artmış olur, yenisini üzerine koyar alırsınız.

Adamlar mesafeli satış sözleşmesi diye bir şey yazmış, burada da internet alışverişlerinde 14 günlük iade hakkı tanımış. Hangi ürünlerin de kapsam dahiline girdiğini belirtmiş.

Forum kuralları gereği telafuz edemeyeceğim yerlerinizden öneri çıkarıp mahkemeye ver ama üzülen sen olursun diyorsun. Yalan yanlış bilgilerle insanları sindirip mağdur etmeyin.

Doğruları söylemek canınızı sıkmasın bu kadar Gerçekler bu. Kutuyu açtıysanız iade için gidip servis raporu getirin diyorlar. Ben sizin deyiminizle bir yerlerimden uydurmuyorum. İnsanlar sıfır araba alıyor pert çıkıyor bayi git mahkemeye ver biz bir şey yapamıyoz diyorlar çünkü adelet sistemimiz böyle.

Doğruları söylemek canınızı sıkmasın bu kadar Gerçekler bu. Kutuyu açtıysanız iade için gidip servis raporu getirin diyorlar. Ben sizin deyiminizle bir yerlerimden uydurmuyorum. İnsanlar sıfır araba alıyor pert çıkıyor bayi git mahkemeye ver biz bir şey yapamıyoz diyorlar çünkü adelet sistemimiz böyle.
Kardeşim arabayı internetten mi alıyorsun? Yazmadan önce okumayı öğrenin lütfen. MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ bu hakkı sana tanıyor. Sen hakkını savunamıyorsan başkaları da savunamayacak değil.

Kardeşim arabayı internetten mi alıyorsun? Yazmadan önce okumayı öğrenin lütfen. MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ bu hakkı sana tanıyor. Sen hakkını savunamıyorsan başkaları da savunamayacak değil.

İyi hocam şu konu yüzünden birbirimizi üzmeyelim. İnşallah başına gelmez de sende kendini savunmak zorunda kalmazsın.

İyi hocam şu konu yüzünden birbirimizi üzmeyelim. İnşallah başına gelmez de sende kendini savunmak zorunda kalmazsın.
Hocam üzülecek bir şey yok. Maalesef ülkemizde bu mekanizmalar doğru çalışmıyor haklısınız ama bunu aramaktan vazgeçersek o zaman kaybederiz.

Ben aynı ürün için 2 kez hakem heyetine gittim. 1 yıldır cihaz ortada yok ama firma geçen hafta benim uğraşmayı bırakmayacağımı anlayıp cihazı yenisiyle değiştirmeyi kabul etti.

Ben ürünün yenisini aldım ihtiyacım bile kalmadı ama onların hukuksuzluğuna boyun eğseydim bundan sonra her gelene aynı şeyi küstahça yapabileceklerdi. Belki yine yaparlar tabi ama ben hakkımı aldım.

Hocam üzülecek bir şey yok. Maalesef ülkemizde bu mekanizmalar doğru çalışmıyor haklısınız ama bunu aramaktan vazgeçersek o zaman kaybederiz.

Ben aynı ürün için 2 kez hakem heyetine gittim. 1 yıldır cihaz ortada yok ama firma geçen hafta benim uğraşmayı bırakmayacağımı anlayıp cihazı yenisiyle değiştirmeyi kabul etti.

Ben ürünün yenisini aldım ihtiyacım bile kalmadı ama onların hukuksuzluğuna boyun eğseydim bundan sonra her gelene aynı şeyi küstahça yapabileceklerdi. Belki yine yaparlar tabii ama ben hakkımı aldım.

Bende tam dediğini demeğe çalışıyorum tabii ki de hakkımızı sonuna kadar savunacağız ancak firmalar neyin ne olduğunu bildikleri için git kardeşim ne yaparsan yap demeye getiriyor. Mahkemede sonuçlanınca ya ürünü siz 1.000 aldıysanız 5.000 oluyor paranız çöp oluyor. Ya da firma vazgeçip yenisi yolluyor. Benim başıma Allah'a şükür hiç gelmedi kimsenin de gelmesin hem mental hem fiziksel uğraş dur.

Bilgisayar hijyen ürünü değildir. Hangi ahlaksız satıcıdan aldığınızı söyleyin de onlardan alışveriş yapmayalım.

Trendyol'dan aldım iademi neden reddetiklerini sorduğumda bilgisayarın 2013 de güncellenen 6052 sayılı kanunla hijyen ürünü kategorisine girdiğini iade etmem için ASUS'dan servis raporu almam gerektiğini söylüyorlar.

Saçmalık buna benzer bir sorunu Amazon'da yaşamıştım Amazon koşulsuz şartsız direkt iade almıştı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı