Temmuz ayında hepsiburadan aldığım ürünü iade etmeye çalıştım (laptoptu) bende sizin gibi sanıyordum ancak ambalajı açıldığı için servis iade raporu vermeden iade edemeyecekleri söylediler ve gerçekten de iade raporu şartmış elektronik ürünlerde[eğer ambalajı açılmış ise]
![]()
Elektronik ürünlerde cayma hakkı kaldırıldı, iade kargo ücreti tüketiciden alınacak
İnternetten yapılan alıÅveriÅlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik ürünler için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek. Geri kalan tüm ürünlerde ise ürün kusurlu deÄilse iade kargo ücreti tüketiciye ait...www.birgun.net
Alın bakın size laf anlatılmıyor.
Araştırmaktan aciz bir toplumuz bunu yukarıdaki arkadaş için diyorum diğer arkadaş saygıyla fikrini belirtti.
![]()
Elektronik ürünlerde cayma hakkı kaldırıldı, iade kargo ücreti tüketiciden alınacak
İnternetten yapılan alıÅveriÅlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik ürünler için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek. Geri kalan tüm ürünlerde ise ürün kusurlu deÄilse iade kargo ücreti tüketiciye ait...www.birgun.net
Alın bakın size laf anlatılmıyor.
Araştırmaktan aciz bir toplumuz bunu yukarıdaki arkadaş için diyorum diğer arkadaş saygıyla fikrini belirtti.
Link?Hocam keşke konu açsaydınız, bilgilendirirdik. 1 yıl önce bizzat kendim laptop iade ettim.
Saygınızı koruyun. Belirttiğiniz yasa teklifi 1 ay sonra ertelendi. Aşağıdaki linkten tarihleri kontrol edebilirsiniz. Ben doğru bilgiyi iletmeye çalıştıkça yanlışı vurguluyorsunuz.
Bende zaten ambalajı açılmış diyordum.6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir. Ancak satın alınan bazı ürünlerin hijyenik ve teknik özellikleri gereği iade edilebilmesi için; paketinin ya da ambalajının açılmamış olması ve dolayısıyla da kullanılmamış olması gereklidir. Bu tür ürünlerin iadesi ancak orijinal kutularıyla birlikte mümkün olacaktır. Lütfen her ürünün iade prosedürü için, ilgili ürünün satış sayfasını dikkatle okuyun.
Laptop hijyenik bir ürün mü?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.