İtopya 14 günlük cayma hakkımı ihlal ediyor

Satın alırken onayladığınız sözleşmede cayma haklarının geçersiz olduğu durumlar bölümü bulunur. Ben de Trendyol gibi pazar yerlerinde altın satıyorum. Pek çok müşteri iade etmek istiyor fakat cayma hakkı olmayan ürün grubunda altın ürünler de yer alır. Fiyatı değiştiği için.

Sizinki gibi eğer lisans kullanımı tehlikeye giren bir ürün varsa yasal olarak iadesi mümkün olmayabilir. Fakat bu çok özel bir koşul. Teknolojik aletlerde iade kapsamı bayağı geniş diye biliyorum. Onayladığınız sözleşmeyi tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Yok öyle bir şey, nereden uydurdunuz. Cayma hakkı her zaman her yerde var. Olması zorunlu. Tüketici hak ihlaline giriyor.

Bir sorun olmadığı halde iade ediyorsan burada haklı olan İtopya bence. Senin kutusunu açıp 2.el haline getirdiğin laptopu bir daha nasıl satsın?
Bir daha o klavyeye dokunmayın.
 
Yok öyle bir şey, nereden uydurdunuz. Cayma hakkı her zaman her yerde var. Olması zorunlu. Tüketici hak ihlaline giriyor.

Bir daha o klavyeye dokunmayın.

Yok öyle bir şey derken? 10 yıllık e-ticaret danışmanıyım diyorum. Resmi gazetede cayma haklarının geçersiz olduğu maddeler var diyorum. Girip bakmak, okumak, azıcık araştırmak yerine yanlış bilgi vermeyi mi tercih ediyorsun?


Ekleme: Mevzuat Bilgi Sistemi
Madde 13) C (Sözleşmeler cayma haklarının istisnasında belirleyicidir.)

Ben her gün bu işi yapıyorum. Arkadaş sözleşmesini okuyarak kendi hakkını aramalıdır. Sizin yönlendirmeniz yanlış. Her zaman tüketici olarak haklı olamazsınız. Hele ki bu üslupla. Soru cümlesini nokta ile bitiren insanlar sözleşme okumadan tavsiye veriyor. Lisans önemli.

Bu konuları uzun vadede binlerce insan okuyor. Yanlış bilgi edinmek yerine 2 yere bakmanız gerekiyor. Birincisi sipariş verdiğiniz sitenin satış sözleşmesi. İkincisi resmi gazetede yayımlanan mesafeli satış sözleşmesi.

Şunu unutmayın: Müşteri her zaman haklı değildir. (konu sahibini tenzih ediyorum). Haklı olduğunuz yerde hakkınızı sonuna kadar ararsınız. Ama uygun bir üslup ve yeterli bilgi ile.

Yarım doktor insanı candan, yarım imam insanı dinden eder derler...
 
@NERLD şimdi ilk işin ihtarname yazıp iadeli tahhütlü bir şekilde PTT üzerinden hem faturanın fotokopisi ile bir zarfa koyup yollamanız böylelikle 14 gün cayma hakkınızı kullanmış oluyorsunuz resmi olarak.

İhtarname ellerine geçtikten sonra cevap için firmayı arayınız eğer ki olumsuz bir cevap alırsanız tüketici mahkemesine gidip faturayı satıcının yazışmalarını ve ihtarnameyi dosyaya ekleyerek başvuruda bulununuz.

Sonra ise laptopu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama üründe kullanıcı kaynaklı bir sorun olmamasını için dikkat edin.

Çünkü iade kararı alındığında bu 3 ay olabilir belki 9 bile olabilir o zaman ürünün tüm aksesuar ve içeriklerini kutusuyla birlikte satıcıya kargo ile yollayıp iade işleminizi beklemeniz gerekir.

Ben daha 2 ay önce 14 gün cayma hakkım olan HP Omen 17 laptopu sadece sevmedim diyerek sözleşmeden dönerek iade ettim.

Cayma hakkının geçersiz olduğu çok bir kural yok. Ben yine de birkaç tanesini yazayım.

1.kişiye veya özel siparişler.
2.özel kullanım veya özellik eklenen tedarik ürünlerine.
3.kişinin bedeninden geçen veya takılan ( entegre ) ürünlerdir.
4.alınan ürünün kendisini incelerken veya kullanırken hasar vermek veya ürünün kullanım amacı dışına çıkarmak.
5.müşteriye özel üretilmiş sanat ve uğraş veya özel teknolojik fayda olabilir.

Bu yukarıda yazan koşullar dışında hemen her şeyi cayarak iade edebilirsiniz.

Bu zamana kadar cayarak toplamda 30 üzerinde ürünü iade ettim. Bu iade konusunu sorunsuz yapabilen tek firma Amazon gibi gözüküyor.

İtopya üzerinden bende kulaklık aldım hijyen bahanesini sürdüler ben pandemi döneminde günde 300 400 ölünün olduğu dönemde kulaklığı tüketici hakem heyetinin oy birliği ile iade edip paramı aldım.

Ek olarak dünyadaki tüm firmalar istediği kadar satış sözleşmesi veya firma satış bilgisi diye yazdığı kuralları kendi sitelerine ekleyip veya bunu size yazılı olarak onaylatsınlar çok önemi yok.

Çünkü kanuna ters olan sözleşmeler hükümler kurallar geçersizdir. İmza dahi atsanız müteber değil ve bunu isterseniz mahkemeye gidip iptal davası açabilirsiniz. 6100 hkm ve iik 84 maddesi ve anayasa 17. maddesi olan hükümler geçerli olup sözleşmelerin bir hükmü olmuyor ve direk geçersiz oluyorlar.
 
13 Haziran'da satın aldığım laptopu iade etmek için e-posta ile iletişime geçtiğim İtopya yetkilisi bana laptopların lisanslı ürün olarak satıldığını, kutu açılımı yapıldığı taktirde işlem sağlanamayacağını belirtti. Böyle bir kanun var mı?(bilgisayarım FreeDOS)

Kazık fiyata vatandan topladık ama iyi ki İtopya'dan toplamamışım arıza çıktığında servissiz direk anakartımı işlemcimi değiştirdiklerini bilirim inşallah iade alırsınız.
 
Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. THH'ye başvuracağım. Bundan sonraki gelişmeleri yine buraya yazarım ya da farklı konu açarım.
 
Yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. THH'ye başvuracağım. Bundan sonraki gelişmeleri yine buraya yazarım ya da farklı konu açarım.

Maalesef 6 ay sürecek size tavsiyem durmadan uğraşın durmadan arayın sıkın o zaman dayanamıyorlar kendileri iade almak için size yalvarıyorlar.
 
Maalesef 6 ay sürecek size tavsiyem durmadan uğraşın durmadan arayın sıkın o zaman dayanamıyorlar kendileri iade almak için size yalvarıyorlar.

Dostum her şehrin heyeti farklı, benim yaşadığım şehir çok küçük ve başvuranlar 2-3 ayda netice alıyor biliyorum. Uyardığın için sağ ol yine de. Ve bizzat Ticaret Bakanlığı ile konuştuktan sonra benim haklı olduğumu söylediler. İtopya vb. sitelerden alışveriş yapacak arkadaşlar eğer size böyle saçma sebeplerden iade alamayacaklarını söylerlerse THH'ye başvurun. Hiç uğraşmaya değmez bunlarla. @QuaJiHuan adlı arkadaşın da dediği doğru, ama firma ile e-posta üzerinden yazışmanız da ihtarname yerine geçiyormuş bilginize.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı