14 günü dolmamış donanımlar, Iade'den önce garantiye gitmek zorunda mı?

emektarPC

Hectopat
Daha fazla  
Meşhur i ile başlayan bir bilgisayarcı siteden, bilgisayar donanımlarını, montajsız aldım. Kendim kurulumu tamamen bitirince, çalıştırdığımda ekrana sadece siyah ekran geldi. Anakart modeli: MSI Pro B660M-B mATX, üstündeki EZ Debug CPU kırmızı ışık, yanmaktaydı. Tek tek bütün donanımları söktüm. Her seferinde, bilgisayarı tekrar başlattım, hata değişmedi. En son, sadece CPU ile denedim yine de, kırmızı ışık yanıyor ve ekran sadece siyah ekrandı. BIOS ekranı veya logo resimleri dahi ekrana gelmedi.

Firmaya e-mail ile, 6502 kanundan doğan, 14 günlük gerekçesiz iade hakkımı, hem CPU hem anakartın Iade'sini istediğimi, garanti sürecini red ettiğimi belirtmeme rağmen, önce teknik servis raporu, sonra karar vereceğiz mealinde e-mailler aldım.

Kargoya vermedim: Ne yapmalıyım?

Kanunen 14 günlük, gerekçesiz iade hakkımı kullanmak ve paramı almak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkün değilse, haklarım neler ve ne yapabilirim?

Not: 1 hafta kaldı 14 günün dolmasına, onun için konuyu her gün güncelleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Bu yasa 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecektir.
O kanun kalktı artık, Tüketici, internet gibi kanallar üzerinden yapılan mesafeli sözleşmede 14 içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahip. Yeni yapılan düzenleme ile cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar da gerekçesiz iade hakkı ortadan kaldırıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kanun kalktı artık, Tüketici, internet gibi kanallar üzerinden yapılan mesafeli sözleşmede 14 içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahip. Yeni yapılan düzenleme ile cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar da gerekçesiz iade hakkı ortadan kaldırıldı.
Hayır, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Yolla servise yollasınlar diğer türlü çok uğraşırsın aylarca sürer.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Cayma Hakkının Kullanımı ve Tarafların Yükümlülükleri
Cayma hakkı
MADDE 9 – (1) Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.

Ben, yukaridaki maddeye dayanarak: Servise gondermeden, direkt iade istiyorum. Bu istegimi, garanti sureciyle engellediklerini dusunuyorum. Garantiye gondermeden, 6502 kanununa dayali, iade hakkimi baslatmiyorlar gereceksiyle, tuketici hakem heyetine basvurmali miyim?

Not: Konu gunceldir.

Yolla servise yollasınlar diğer türlü çok uğraşırsın aylarca sürer.

Servise yollarsam,kirmizi isik hatasini,sanki ben yapmisim gibi rapor verebilir ? Zaten elime ulastigi gun kurmaya calistim,ertesi gun kurulum ve testler bitince,hemen iade surecini baslatmak istedim.

14 gunluk,6502 kanunua dayali,kosulsuz ve gerekcesiz iade surecini baslatmak istiyorum,servis diyorlar : servise gondermeden,direk iade almak hakkim degil mi ? iade kabul etmedikleri icin,teknik servis raporu sebebiyle,kargoya vermek yerine,once tuketici hakem heyetine,iade icin basvurmali miyim ?

Not : Konu gunceldir.

Konu gunceldir : son gun 22 eylul persembe.

Assagida,mesajlarini biraktigim kullanicilar,bu konuya yardim edebilir mi ?

@@LuciFeriaNx :

---

@@Kadir_m :

---

@@429905 :

---

@@Hamza Ensar Sağlam :

---

@@68613 :

---

@@AytKrZ02 :

---

@@matmakif :

---

@@UtkuRS :

---

@@Amanita :

---

Son düzenleme:
İnternet ortamında satın aldıysan tüm ürünleri koşulsuz şartsız şekilde 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. İade talebi oluşturabiliyorsanız oluşturun. Oluşturamıyorsanız gerek telefon gerekse mail yoluyla iade talebinizi iletin. En önemlisi ise talebinizde ısrarcı olun. Sizi anlattığınız gibi caydırmaya çalışacaklardır ancak geri adım atmayın. Tüketici Hakem Heyetine, olumsuz sonuç alırsanız (ki hiç sanmıyorum) Tüketici Mahkemesine kadar yolu var.​

İnternet ortamında satın aldıysan tüm ürünleri koşulsuz şartsız şekilde 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. İade talebi oluşturabiliyorsanız oluşturun. Oluşturamıyorsanız gerek telefon gerekse mail yoluyla iade talebinizi iletin. En önemlisi ise talebinizde ısrarcı olun. Sizi anlattığınız gibi caydırmaya çalışacaklardır ancak geri adım atmayın. Tüketici Hakem Heyetine, olumsuz sonuç alırsanız (ki hiç sanmıyorum) Tüketici Mahkemesine kadar yolu var.​
Merhaba,konuma cevap yazdiginiz icin cok sevindim,sagolun :
Maillestik,hemde 2 farkli yetkili ile,kendilerine israrla iade istedigimi,garanti surecini kabul etmedigimi belirtince,kutu acilmis,tekrar satilabilirlik vs. dediler,kutu acmadan,nasil anlayacaktim calisip calismadigini dedim ve israrla kanunen,hangi maddeye dayanarak,14 gunluk iade talebimi red ettiklerini sordum,cevap veremediler,ille de garanti surecine gonderelim,gelen rapora gore iade kabul ederiz diyorlar,ben de hakkim olan iade surecini baslatmak istiyorum ama kabul etmiyorlar.

Garanti sureci icin,kargo numarasi verdiler,donanimlari postalayayim mi ?
E-maillerin hicbirinde,iade kabul ederiz yazmadilar,direk tuketici hakem heyetine,e-devlet uzerinden basvurmali miyim ?

Merhaba,konuma cevap yazdiginiz icin cok sevindim,sagolun :
Maillestik,hemde 2 farkli yetkili ile,kendilerine israrla iade istedigimi,garanti surecini kabul etmedigimi belirtince,kutu acilmis,tekrar satilabilirlik vs. dediler,kutu acmadan,nasil anlayacaktim calisip calismadigini dedim ve israrla kanunen,hangi maddeye dayanarak,14 gunluk iade talebimi red ettiklerini sordum,cevap veremediler,ille de garanti surecine gonderelim,gelen rapora gore iade kabul ederiz diyorlar,ben de hakkim olan iade surecini baslatmak istiyorum ama kabul etmiyorlar.

Garanti sureci icin,kargo numarasi verdiler,donanimlari postalayayim mi ?
E-maillerin hicbirinde,iade kabul ederiz yazmadilar,direk tuketici hakem heyetine,e-devlet uzerinden basvurmali miyim ?

Böyle bir rapor alınmasına gerek yok. Siz koşulsuz şartsız iade hakkınızı kullanıyorsunuz. En son iade sürecini başlatmanıza rağmen tarafınıza zorluk çıkarttıklarını belirterek restinizi çekin yasal yollara başvurmak üzere bir avukata danışacağınızı altını çizerek vurgulayın. Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer yaşınız küçük ise bir büyüğünüz aracılığıyla telefon görüşmesi de yapabilirsiniz. Daha etkili olabilir. Üzülerek söylüyorum ama karşılarında yaşça küçük birilerini gördükleri zaman daha fazla vurdumduymaz olabiliyorlar.

Ben olsam(böyle bir şansım varsa tabi) kendimi garantiye almak adına ürünleri alıp ilgili satıcının bayisine giderdim. Tahmin ettiğim firma ise zaten satış mağazaları da mevcut. Ürünleri orada yetkiliye teslim edip teslim alındığına dair kaşe imza alırdım.​

Böyle bir rapor alınmasına gerek yok. Siz koşulsuz şartsız iade hakkınızı kullanıyorsunuz. En son iade sürecini başlatmanıza rağmen tarafınıza zorluk çıkarttıklarını belirterek restinizi çekin yasal yollara başvurmak üzere bir avukata danışacağınızı altını çizerek vurgulayın. Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer yaşınız küçük ise bir büyüğünüz aracılığıyla telefon görüşmesi de yapabilirsiniz. Daha etkili olabilir. Üzülerek söylüyorum ama karşılarında yaşça küçük birilerini gördükleri zaman daha fazla vurdumduymaz olabiliyorlar.

Ben olsam(böyle bir şansım varsa tabi) kendimi garantiye almak adına ürünleri alıp ilgili satıcının bayisine giderdim. Tahmin ettiğim firma ise zaten satış mağazaları da mevcut. Ürünleri orada yetkiliye teslim edip teslim alındığına dair kaşe imza alırdım.​
Yasim,avukatla danismaya musait olsa da,bulundugum sehirden,maalesef magazalarina gidemem.

E-maillesmemiz,birkac gun surdu,tek bir gun degildi.Tuketici hakem heyetine,basvuracagimi bildirdigimde de,teknik servis raporunu sart kostular.

Kendilerine son bir kez daha,iade surecini baslatmazlarsa,e-devlet uzerinden,tuketici hakem heyetine basvuracagimi bildirip,iade baslatacagiz demedikleri veya once teknik servis raporu gorelim dediklerinde,tuketici hakem heyetine dilekce gondereyim.Kargoyu,dilekcenin cevabi geldiginde,gonderirim.6502 kanunundan,14 gunluk iade hakkima,bir zarar gelmez degil mi ? Cunku,tuketici hakem heyeti ne zaman cevap verir bilmiyorum,cevap geldiginde 14 gunu gecmis olur muhtemelen.

Herhangi bir zarar olmaz ürünlerin iadesi için siz talebinizi iletmişsiniz ancak onlar üzerine düşeni yapmamışlar. Tüketici hakem heyeti başvurunuzda bu hususu ve ürünleri firmaya teslim etmeye hazır olduğunuzu ancak firmanın yanaşmadığını da ayrıca belirtin.​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı