14 yaşında 1.60 boy normal mi?

1.60 cidden kısa o yaşa göre. Ya sürekli o boylarda kalacaksın ya da bir anda boy atacaksın. Umarım 2. seçenek olur. Boyunu uzatmak için okçuluk, yüzme, voleybol veya basketbol oynamanı öneririm.
 
Anne ve babanızda kısa boy geni baskın, en iyi ihtimalde uzun boy geninin çekinik olarak anne ve babanızda bulunduğunu varsayalım. %25 ihtimalle uzun boylu olacaksınız, uzun boydan kastım 1,75, 1,80 falan sizin genlerinizle. Bu da çok düşük bir ihtimalde, DNA testi yaptırmadan genin bulunup bulunmadığından emin olmazsınız. Basketle falanda uzayacak bir şey değil, %80 gen %20 beslenmeyle olan bir şey boy. Siz ortalamadan 5cm geridesiniz.
 
Dostum seni avutacak mı bilmem de 1,85 boyum var ve hiçbir baltaya sap değilim. Her türlü sosyal ilişki açısından, ekonomik açıdan, ailevi açıdan, mesleki açıdan tam bir loserım. Ve bırak 1,60'ı 1 metre boya sahip olup da başarılı ve/veya mutlu birisi olmayı kesinlikle tercih ederdim. O yüzden takma böyle şeyleri.
 
Boydan çok beyin önemli. Ben de kısayım. 15 yaşındayım ve boyum 1.60 civarında. Ama halimden memnunum. Çoğu yere uzanırken sandalyeye çıkmak zorunda kalmıyorum.
Not: Hesabımdaki yaşıma bakmayınız Sosyal'e üye olurken olası bir yaş kısıtlamasına takılmamak için öyle yaptım.
 

Geri
Yukarı