14 yaşında supplement kullanılır mı?

Yahu siz ne diyorsunuz ya? Siz bu saglik isini çocuk oyuncagi mi zannediyorsunuz? Gecen ay is yerimde calisan arkadasim protein tozunu fazla kacirdigi icin kalbi sıkıştı, kalp krizi gecirecekti. Kaldi ki 14 yasinda ki bir çocuk protein tozu gibi kimyasal urunler yerine tavuk, et kullansa daha cok faydasını gorur. Siz dalga mi geçiyorsunuz benimle?

Konuyu açan arkadaşla dalga geçtiğiniz mesajı silip burada çocuğa protein tozu önermişim gibi yorum yapmayın lütfen. Alıntıladığınız mesajı sizin 14 yaşında uzun zamandır spor yapıyormuş haha mesajınıza cevap olarak yazdım. Sağlık işinin ne ne olduğunun farkındayım. Kendisi için yeterli besin kaynaklarını alamıyorsa ki arkadaş alamadığını belirtmiş takviye olarak kullanabileceğini söyledim ki bunun arkasındayım zararlı hiçbir tarafı yok. Tavuk yeme protein tozu kullan demiyor burada kimse.

Sen burayı okuyor musun peki? Ailesi bile karşı duruma ki haklılar. Gencecik çocuğa kreatin, BCAA ve whey protein öneriyorsunuz!
Bence de gereksiz ama öyle bir yazmışsınız ki sanki anabolik ilaç kullanacak. Creatine ya da her neyse effects on health pmid diye aratırsanız zaten karşınıza antrenmanlı antrenmansız, yaşlı, genç, erkek, kadın her bireyin üzerinde yapılmış sayısız araştırma çıkacak.
Nöromüsküler ve metabolik bozukluklar gibi bazı klinik durumlarda terapötik faydalar bile sağlayabildiği biliniyor. Milletimiz ise hala kreatin hormonları etkiliyor falan sanıyor galiba.

Gecen ay is yerimde calisan arkadasim protein tozunu fazla kacirdigi icin kalbi sıkıştı, kalp krizi gecirecekti.
Canan Karatay'la bir bağınız var mı hocam? "Arkadaşım protein tozunu fazla kaçırmış rahatsızlık yaşamış hemen protein tozunu suçlayayım." Birkaç saat içinde 6-10 litre su içip hiponatremi geçirip ölebileceğinizi biliyor muydunuz? Ben gideyim 1 satte 5 litre su içip hiponatremi geçirip hastaneye kaldırılayım sonra foruma gelip su içmeyin diyeyim. Kaldı ki protein tozunun fazla kullanımı sindirim sisteminde bir sıkıntı yaratabilir ona tamamım ama kalp krizine kadar götürebileceğini gösteren bir data yok. Arkadaşınızda alkol, sigara, genetik rahatsızlık, kalp rahatsızlığı ve daha bir sürü faktör bunu etkileyen bunlardan biri varsa o olabilir.

Son düzenleme:
Protein tozu almak, tavuk pişirmekten daha pahalıya gelebilir. Bunun yerine tavuk alıp tüketmek senin için daha hesaplı bir seçenek olacaktır. Şu an için takviye edici gıda olarak protein tozu ya da BCAA yerine vitamin takviyesi almayı düşünebilirsin. Ancak vitamin takviyesi kullanmadan önce bir hastaneye ya da sağlık ocağına giderek kan tahlili yaptırman önemlidir. Protein tozu gibi takviyeler önemli olsa da vitamin değerlerin de en az onlar kadar önemlidir. Kan tahlili sonucunda hangi vitaminlerde eksikliğin varsa, o vitamin takviyesini eczaneden uygun fiyata alıp kullanabilirsin. Bunun yanında tavuk, bulgur pilavı ve yumurta gibi temel besinleri tüketerek zaten sağlıklı bir gelişim elde edebilirsin. Zaten genç adamsın gelişimin her türlü olur. Bunları düşünme. Kolay gelsin, spor hayatında başarılar!
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

O bilince sahip olmasaydı gelip bir forumda konusunu açmazdı. Korkutmak için alakasız bir olaya bağlamanın elle tutulur bir yanı yok 😂 Bari sindirim sistemi sorunları yaşadı falan deseniz tamam da biraz fazla uçtuk sanki 😃

Merhaba. 14 yaşındayım uzun zamandır spor yapıyorum. Yeteri kadar protein alamıyorum. Proteinocean'dan kreatin, BCAA ve whey protein almayı düşünüyorum. Herhangi bir zararı olur mu?
Öncelikle senin yerinde olsam Proteinocean yerine Scitec whey protein alınırdım, yeteri kadar protein niye alamıyorsun, tavuk daha ucuza denk geliyor diye biliyorum tavuk yemen daha iyi fiyat açısından protein tozu daha çok tariflerde vs tat versin diye kullanılır. BCAA bildiğim kadarıyla çok önemsenmiyen bir supplement şahsende almam. Kreatin supplementlerin en iyilerinden sayılabilir ben 16'ya yeni girdim yakında alacağım.

Merhaba. 14 yaşındayım uzun zamandır spor yapıyorum. Yeteri kadar protein alamıyorum. Proteinocean'dan kreatin, BCAA ve whey protein almayı düşünüyorum. Herhangi bir zararı olur mu?
Git tavuk al onu ye. Kreatin'i alabilirsin ona laf yok.

Git tavuk al onu ye. Kreatin'i alabilirsin ona laf yok.,
dersler vs.den dolayı sağlıklı bir şey yemeye lafım yok. ailem ise sadece protein tozuna hoş baktı aslındaa bcaa yı ben de bilmiyordum fakat alıcağım şeylerle aynı fiyata geleceği için paketi alayım dedim kreatrin bcaa ve protein vardı. Sağ olun yorumlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı