14 yaşında vücut geliştirme yapmak boyun uzamasını engeller mi?

Roi34

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yakın zamanda arkadaşlarla spor salonuna başlamayı düşünüyoruz. Benim boyum 1.85 çoğu kişiye göre uzun ama bence bir tık daha uzasa iyi olur. Şimdi sorum şu 14 yaşında body Building yaparsam boyumun uzamasını engeller mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda arkadaşlarla spor salonuna başlamayı düşünüyoruz. Benim boyum 1.85 çoğu kişiye göre uzun ama bence bir tık daha uzasa iyi olur. Şimdi sorum şu 14 yaşında body Building yaparsam boyumun uzamasını engeller mi?
Engellemez tam aksine yardımcı olur tabi hareketleri düzgün yaparsan, kutay yanık hocamız gibi yaparsan belin 45 derece bükülebilir.

14 yaşında 185 çok normal bir boy değil. Büyük ihtimal boy attınız bundan sonraki hayatınızda boyunuz daha fazla uzamaz. Bunu tabi bilimsel olarak bir kanıt koyarak söylemiyorum sadece belirtmek istedim. Omurganıza yük bindiren hareketleri doğru biçimde yaparsanız bir sorun olmaz ki yanlış yaparsanız da boy uzamanıza değil postürünüze zararı olur.

14 yaşında 185 çok normal bir boy değil. Büyük ihtimal boy attınız bundan sonraki hayatınızda boyunuz daha fazla uzamaz. Bunu tabi bilimsel olarak bir kanıt koyarak söylemiyorum sadece belirtmek istedim. Omurganıza yük bindiren hareketleri doğru biçimde yaparsanız bir sorun olmaz ki yanlış yaparsanız da boy uzamanıza değil postürünüze zararı olur.
Boyu birden atmadım aslında 7-8 yaşlarında bile boyum 1.40 civarlarındaydı ancak dediğiniz şey olabilir çünkü babam 1.78 annem 1.60 boyunda normalde hesaplama formulüne göre 1.75civarı olmam gerekiyor

Hayır engellemez yukarıdaki kişinin dediği gibi omurganıza yük bindiren hareketleri doğru yaptığınız sürece sıkıntı olmaz ayrıca ben de 14 yaşında lise 1'e geçecek 170 boyunda bir çocuk olmamdan biraz sizi kıskandım ama şunu demek istiyorum eğer boya çok takıyorsanız takmayın boyunuz gayet yeterli üzülmenize ya da daha fazla uzatmak için kendinizi kasmanıza gerek yok.

Boyu birden atmadım aslında 7-8 yaşlarında bile boyum 1.40 civarlarındaydı ancak dediğiniz şey olabilir çünkü babam 1.78 annem 1.60 boyunda normalde hesaplama formulüne göre 1.75civarı olmam gerekiyor
Evet aslında ebeveynlerinizin boyları da çok uzun değilmiş limitleri zorlamışsınız denilebilir. Ama boyunuzun uzaması durmaz dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı