Vücut geliştirme boy uzamasını engeller mi?

Konu hakkında bilgi sahibi değilseniz yorum yapmayın. Bench press yat konumda yapılan ve omurga boyun kısmının zaten (Arch'ı saymazsak) dümdüz olduğu bir hareket. Ayrıca 100bench girip sakatlanmak diye bir şey yok, kaldıramazsan sadece sakatlanmazsın. Kendi gücüne göre girdiğin ağırlıkta zaten omurgana veya eklemlerine sakatlık veya boy uzamasına engel olunacak bir yük binmez.

Kaldıramadığınız Bench'i demirine nasıl koyacaksınız hocam? İmdat diye bağıracak mısınız? Göğüs kafesinize geldiğinde umarım başınıza bir şey gelmez, sevgiler.

Kaldıramadığınız Bench'i demirine nasıl koyacaksınız hocam? İmdat diye bağıracak mısınız? Göğüs kafesinize geldiğinde umarım başınıza bir şey gelmez, sevgiler.
Bende aynı şeyden bahsetmiştim zaten. Kimse 100 kilo benchle spora başlamıyor. Pr denersin haftaya fazladan 5 kilo eklersin, spota arkadaşını çağırırsın. Ayrıca verdiğiniz örneğin konuyla alakası olmadığı gerçeğini değiştirmiyor, teşekkürler.

Bende aynı şeyden bahsetmiştim zaten. Kimse 100 kilo benchle spora başlamıyor. Pr denersin haftaya fazladan 5 kilo eklersin, spota arkadaşını çağırırsın. Ayrıca verdiğiniz örneğin konuyla alakası olmadığı gerçeğini değiştirmiyor, teşekkürler.
Hocam bence şu an aynı fikirdeyiz ama ortak noktada buluşamadık. Konu sahibi hocam spora yeni başlayacak belli ki, en bilinen egzersiz olduğu için Bench Press’i seçtim. Yoksa barbell curl veya başka isimler seçtiğimde anlamamasını istemedim yani. 100 kilo benchle başlanmayacağını ben de biliyorum yoksa. Sadece her şeyin abartılmadan dozuyla yapılması gerektiğini, boyun uzamasına engel olmayacağını vurgulamaya çalıştım. Yanlış anlaşılmış isem affola, çok sevgiler

Hocam bence şu an aynı fikirdeyiz ama ortak noktada buluşamadık. Konu sahibi hocam spora yeni başlayacak belli ki, en bilinen egzersiz olduğu için bench Press'i seçtim. Yoksa barbell curl veya başka isimler seçtiğimde anlamamasını istemedim yani. 100 kilo benchle başlanmayacağını ben de biliyorum yoksa. Sadece her şeyin abartılmadan dozuyla yapılması gerektiğini, boyun uzamasına engel olmayacağını vurgulamaya çalıştım. Yanlış anlaşılmış isem affola, çok sevgiler.

Saçmalamayın beyler , acı yoksa kazanç ta yoktur. Dolayısıyla tendonları kopana, kas lifleri parçalanana kadar ağır yük altına girmeli ve çalışmalı ne zaman pert oldu o zaman dinlenmeli.

Son düzenleme:
Hocam bence şu an aynı fikirdeyiz ama ortak noktada buluşamadık. Konu sahibi hocam spora yeni başlayacak belli ki, en bilinen egzersiz olduğu için Bench Press’i seçtim. Yoksa barbell curl veya başka isimler seçtiğimde anlamamasını istemedim yani. 100 kilo benchle başlanmayacağını ben de biliyorum yoksa. Sadece her şeyin abartılmadan dozuyla yapılması gerektiğini, boyun uzamasına engel olmayacağını vurgulamaya çalıştım. Yanlış anlaşılmış isem affola, çok sevgiler
Estağfurullah, anladım sizi. İlk mesajınız biraz yanlış anlaşılmaya ve düzeltilmeye müsait geldi bana o yüzden irdeledim. Kusura bakmayın, iyi sosyaller.

Squad ve deadliftte, omurgaya yük bindiren hareketler olarak genelleyebiliriz. Bu hareketlerde düşük tekrar yüksek ağırlık gibi pr denemeleri gibi şeyler omurga arası plakları kapatabiliyor. Bunun dışında problem yok. Bunları da kendine uygun kiloda düzgün formda yaptığın sürece sıkıntı yok.

Çok kötü formla deadlift atsamda boyum uzamıştı, aynı zamanda squat da yapıyordum ama buna rağmen 3 ayda 3 cm uzamıştım spora ilk başladığım zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı