14 yaşında vücut geliştirme

225491

Kilopat
Daha fazla  
14 yaşındayım, boyum 1.61. Boyumun kısa mı uzun mu konusunda bir bilgim yok. Bu aralar hedefim olmadığı için vücut geliştirmeye başladım hafiften. Vücut geliştirme derken program oluşturdum kendime.

1.gün full budy, 2.gün dinlenme, 3.gün karın+kardiyor, 4.gün dinlenme.

Programım bu şekilde tekrarlanıyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kilon kaç ?
Eğer kiloluysan ve vücüt yapmaya çalışıyorsan çabuk vazgeç yoksa vucüdünda yırtılmalar oluşur.
.

Boy olarak haklısın 14 yaşımdayken boyum 172 idi
Basketbol oynaması pek bir şey katmaz en fazla 6 cm o da 16'lı yaşlarda uzatıyor zaten (diye biliyorum)

Kusura bakma kardeşim ama boyun kısa.
Çevrendekileri bilmiyorum ama benim çevrem genellikle 165-180 arasıydı.
(Genlerin alaklı olabilir açılırsın sonra ama vucüt geliştirme şu anda gereksiz)

Ne yapabilirsin?
Günde 20 mekik.
20 şınav.
2 Defa plank 1 dk (günde)

Bunları yapsan bile kaslarında artış olur.

İlk başta kilo vermeye bak bence sonra çatlak olduğunda çok zor geçiyor(genellikle geçmiyor)
Kilo verdikten sonra (50'ye falan düşsen yeter ) bunları yapabilirsin.
Kilo verirken bunları yaparsan çok daha iyi olur.
(Sakın kilo verirken sağlıksız şeyler yeme abur cuburu kes makarna neredeyse tüketme sabahları yumurta yemeye çalış 'yumurta çok tok tutar' öğlen meyve falan ye akşama ailen ne yaparsa onu ye)
su orucu falan deneyenler olmuş onlar genellikle sağlıksız veridğin kiloları 1 hafta içinde geri alırsın

Kusura bakma kardeşim ama boyun kısa.
Çevrendekileri bilmiyorum ama benim çevrem genellikle 165-180 arasıydı.
(Genlerin alaklı olabilir açılırsın sonra ama vucüt geliştirme şu anda gereksiz)

Ne yapabilirsin?
Günde 20 mekik.
20 şınav.
2 Defa plank 1 dk (günde)

Bunları yapsan bile kaslarında artış olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı