14 yaşından sonra boy uzar mı?

Lugatiturki1

Decapat
Takıntılı biriyim öncelikle söyleyeyim. Sonrasında konuya giriş yapayım. 14 yaşındayım 173 cm boyum var evde ölçtüğüme göre babam 166/167 falan annem 162 boyunda geçen sene bu aylarda ölçüldüğümde ayakkabıyla 172 cm falandım şu an ayakkabıyla beraber 176 Cm'yi buluyorum ailede anne tarafındaki kişiler uzun genellikle 2 dayımda 180 + daha ne kadar uzayabilirim?

178/179 görebilir miyim düzenli beslenmiyorum. Bir spor aktivitem de yok kahvaltı alışkanlığım da yok. Ne yapabilirim? Bu konuda bayağı takıntı oldu bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de uzar yaş anlamında boyunuzun uzamaması için hiçbir sebep yok. Ancak genetik faktörler işin içine girdiği zaman kesin bir cevap verebilmek için doktor muayenesi büyüme plaklarını kontrol ettirebilirsiniz. Dediğim gibi normal şartlarda boyunuzun uzaması için yaşınızın herhangi bir engeli yok. 18-20 yaşına kadar uzama normal şartlarda devam eder.

Takıntılı biriyim öncelikle söyleyeyim. Sonrasında konuya giriş yapayım. 14 yaşındayım 173 cm boyum var evde ölçtüğüme göre babam 166/167 falan annem 162 boyunda geçen sene bu aylarda ölçüldüğümde ayakkabıyla 172 cm falandım şu an ayakkabıyla beraber 176 Cm'yi buluyorum ailede anne tarafındaki kişiler uzun genellikle 2 dayımda 180 + daha ne kadar uzayabilirim?

178/179 görebilir miyim düzenli beslenmiyorum. Bir spor aktivitem de yok kahvaltı alışkanlığım da yok. Ne yapabilirim? Bu konuda bayağı takıntı oldu bende.

Hocam anne ve babanızın boyu ile karşılaştırırsak gayet iyi uzamışsınız aslında. Muhtemelen 1.75 1.76 seviyelerini görürsünüz fakat gerisini bilemiyorum.

Kaç doğumlu sun?

2010 doğumluyum.

Şu an boyum 173.

14 yaş 173 gayet iyi, lise var daha önünde inşallah. Kafana takma ve uzayacağına inancın olsun, psikoloji çok önemli stres yapma. İyi beslen sporunu yap bol bol esneme hareketi yap, vücut ağırlığınla bu yaşlarda çalışmak çok güzel olur bir altyapın olur.

14 yaş 173 gayet iyi, lise var daha önünde inşallah. Kafana takma ve uzayacağına inancın olsun, psikoloji çok önemli stres yapma. İyi beslen sporunu yap bol bol esneme hareketi yap, vücut ağırlığınla bu yaşlarda çalışmak çok güzel olur bir altyapın olur.
15 e girdim 1 hafta önce bide ne kadar uzayabilirim bu sene

15 e girdim 1 hafta önce bide ne kadar uzayabilirim bu sene
Buna net sayı veremem, etkenler çok fazla. Ben senin genetiklerini kimden aldığını, tüm sene nasıl besleneceğini, ne sporlar yapacağını bilmiyorum. Sen elinden gelenin en iyisini yapmaya bak takdir Allahın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı