1440p Yüksek grafik vs 1080p Ultra grafik

1440p Yüksek grafik de mi oynamak 1080p Ultra grafik de mi?

  • 1440p Yüksek daha iyi olurdu

    Oy: 51 61,4%
  • 1080p Ultra daha iyi olurdu

    Oy: 32 38,6%

  • Oy verenlerin toplamı
    83
1440P olunca kare başına düşen piksel sayısının artışı ile daha güzel bir görüntü alınabilir.
Evet fakat birçok özellikle yeni nesil oyunlarda ultra-yüksek arası ciddi bir grafik kalite farkı oluşuyor. Yüksek de göremediğiniz birçok şeyi Ultra da görebiliyorsunuz
1440p Yüksek ciddi bir fark atıyor şuana kadar
Detay farkı olur. Ultra detaylarda gördüğünüz nesne, su vs gibi şeyleri 1440p düşük grafik ayarlarında göremezsiniz.
Açılan konu ile alakasız herhangi bir soru sorulabiliyor mu?
 
Oyuna göre değişir, yüksek ve ultra ayar arasında fark hissettirebilen bir oyunsa eğer 1080p Ultra tercih ederim. Ancak yüksek ile ultra ayar arasında fark olmayan oyunlar bile mevcut.
 
"Oyuna göre değişir, yüksek ve ultra ayar arasında fark hissettirebilen bir oyunsa eğer 1080p Ultra tercih ederim. Ancak yüksek ile ultra ayar arasında fark olmayan oyunlar bile mevcut."
100 % katılıyorum.
"Detay farkı olur. Ultra detaylarda gördüğünüz nesne, su vs gibi şeyleri 1440p düşük grafik ayarlarında göremezsiniz."
Katılmıyorum. Her oyun için geçerli değil bu. Farkın yüksek olmadığı veya makul olduğu oyunlarda 1440p daha hoş gelebilir. Örnek vermek gerekirse; Far Cry Primal diyebilirim. Yüksek seviyede yeterince detay var. Ama çok da kesin konuşmanın anlamı yok, biraz kişinin inisiyatifine kalmış diyebilirim.
 
Son düzenleme:
Black desert online gibi bir oyun oynuyorsan eğer o tarz oyunlarda fark ediyor. Sabit 60fps üzerinde ise her iki çözünürlükteki değerler tamamen senin göz zevkine kalıyor. Monitörün 144hz ise bence hakkını veren ayarlarda oyna.
 
Çözünürlüğü 2K ya almışsın ne Ultrası 😆 Tabii ki 1440P Yüksek ayar çok daha iyidir. Hani 2K düşük-orta / 1080P Ultra desek anlarız da çözünürlük yükseltmek, grafik değişimi manasında en önemli olaylardan biridir zaten 2K da çok daha güzel bir görüntü gelmiş oluyor önümüze.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı