FioraGallagher
Centipat
Daha fazla
- RAM
- gskill-64gb-2x32-trident-z5-rgb-silver-6400mhz-
- Anakart
- gigabyte-z790-aorus-elite-ax-ice
Intel 14900K. Dün bilgisayarı kapattığımda default 26 derece de her şey normal şekilde kapattım bilgisayarı. Bugün açtığımda ise işlemci direkt 100dereceyle çalışmaya başladı. Kasaya temas yok, yeri değişmedi veya herhangi bir ekstradan bir sorun teşkil eden bir şey olmadı. Sıvı soğutmanın işlemciye temas eden yerini çıkardım. Termal macununu temizleyip tekrardan termalledim. Soketleri iyice oturdu, soketlerde bir problem yok kontrol ettim. İşlemci buz gibiydi en son iyice soğuduğundan emin oldum. Tekrardan açtım ve sorun düzelmedi. BIOS resetledim gene düzelmedi.
İşlemciyi söküp taktım gene düzelmedi. Sıvı soğutmada bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum ama pump yapıyor elimle dokunduğumda hissediyorum sıcak gidişi soğuk gelişi. Kafayı 3 kere söküp taktım macunu her seferde yeniledim en baştan. Temas problemi olabileceğini düşünmüyorum. Elimle de bastırıyorum açtıktan sonra değişmiyor. BIOS girip değere bakıyorum direkt 100e fırlıyor 10-10artış şeklinde.
Intel 14900k. Dün bilgisayarı kapattığımda default 26 derece de her şey normal şekilde kapattım bilgisayarı. Bugün açtığımda ise işlemci direkt 100dereceyle çalışmaya başladı. Kasaya temas yok, yeri değişmedi veya herhangi bir ekstradan bir sorun teşkil eden bir şey olmadı. Sıvı soğutmanın işlemciye temas eden yerini çıkardım. Termal macununu temizleyip tekrardan termalledim. Soketleri iyice oturdu, soketlerde bir problem yok kontrol ettim. İşlemci buz gibiydi en son iyice soğuduğundan emin oldum. Tekrardan açtım ve sorun düzelmedi. BIOS resetledim gene düzelmedi.
İşlemciyi söküp taktım gene düzelmedi. Sıvı soğutmada bir sıkıntı olabileceğini düşünüyorum ama pump yapıyor elimle dokunduğumda hissediyorum sıcak gidişi soğuk gelişi. Kafayı 3 kere söküp taktım macunu her seferde yeniledim en baştan. Temas problemi olabileceğini düşünmüyorum. Elimle de bastırıyorum açtıktan sonra değişmiyor. BIOS girip değere bakıyorum direkt 100e fırlıyor 10-10artış şeklinde.
@The Prodigy @ProximusTwoIntel 14900K. Dün bilgisayarı kapattığımda default 26 derece de her şey normal şekilde kapattım bilgisayarı. Bugün açtığımda ise işlemci direkt 100dereceyle çalışmaya başladı. Kasaya temas yok, yeri değişmedi veya herhangi bir ekstradan bir sorun teşkil eden bir şey olmadı. Sıvı soğutmanın işlemciye temas eden yerini çıkardım. Termal macununu temizleyip tekrardan termalledim. Soketleri iyice oturdu, soketlerde bir problem yok kontrol ettim. İşlemci buz gibiydi en son iyice soğuduğundan emin oldum. Tekrardan açtım ve sorun düzelmedi. BIOS resetledim gene düzelmedi.
Son düzenleme: