15.000-16.000 bütçeli sistem toplama

Bütçe
15000-16000

fatih sirkeci

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Herkese mutlu günler öncelikle, ana amacı tasarım, animasyon ve video edit gibi işler olan yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum. PC konusunda kendime göre bir bilgim var ama burada çok tecrübeli ve bilgili arkadaşlar var onların tavsiyelerini almak istiyorum. Öncelikle bir SATA SSD ve bir M.2 SSD olmasını istiyorum sistemde, halihazırda depolama amaçlı 4TB'lık bir HDD var onu da sisteme ekleyeceğim tamamen depolama odaklı, M.2'de Windows ve programları çalıştıracağım, SATA SSD ise hem güncel depolama hem de sürekli kullandığım dosyalar amaçlı ve birazda oyun için depolama olacak.

Render önemli olduğu için 32 GB RAM tercih edeceğim ve arada oyun oynayabilmek adına da iyi bir ekran kartı olmasını önemsiyorum. Aşağıya eklediğim monitör HZ ve MS olarak iyi değil ancak tasarım konusunda başarılı bir monitör iş odaklı renk gösterimi başarılı olduğunu düşünüyorum ve 3K(aslında 2K) çözünürlükte. Genel olarak ben istediğim parçaları bütçeme uygun bir şekilde ekledim. Sizlerden gelecek tavsiyeler ve eleştirileri görmek istiyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Sistem;

Monitör;

James Donkey SSD'yi değiştirin:

30 TL fazla verirseniz şu PSU daha iyidir:

Sırf RGB diye o M.2 SSD'ye o para verilmez, daha iyisi var:

WD Black sn750 500 GB NVMe.

Bütçenizi 500 lira aşabilirseniz şu ikili çok daha iyi olur. İşlemciyi R5 5600X, anakartı X570 TUF Plus seçin.

r7 3700x ile aralarında 500 Tl lik fark var mı sizce ?
James Donkey SSD'yi değiştirin:

30 TL fazla verirseniz şu PSU daha iyidir:

Sırf RGB diye o M.2 SSD'ye o para verilmez, daha iyisi var:

WD Black sn750 500 GB NVMe.

James Donkey o kadar kötü değil aslında testlerine baktım epeydir kötü gözükmüyor,

evet PSU için daha iyi bir şey bakmak lazım bencede, SSD'de ise asla RGB ihtiyacım yok genel araştırmada önüme çıkan bir SSDiydi değiştirebiliriz.

500 liradan daha fazla fark var, ayrıca bu anakart attığınız B550'den daha iyi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Render ve iş odaklı çoklu çekirdekten R7 3700X daha önde bu sistemde ana amaç iş oyun ikinci plan o yüzden R7 3700X daha makul gibi duruyor, oyun odaklı olsa kesinlikle haklısın.

Anakartınızı MSI B550 Tomahawk olarak seçmenizi tavsiye ederim. Özellikle sizin yapacağınız işler açısından M2 soğutma ve PCI 4 desteği çok büyük verimlilik katar: MSI MAG B550 TOMAHAWK 4866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA

ADATA M2 SSD'nin bu modelini değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Yük altında en çok ısınan M2 SSD ünvanı kendisindedir. Samsung M2'ler; yapacağınız işlemler göz önüne alındığında daha verimli olacaktır, emin olabilirsiniz : Samsung MZ-V7E1T0BW 970EVO M2 3400/2500Mbs 1TB SSD incehesap.com

AMD mimaride kanıtlanmış en stabil ve kayıp yaşamadan render-animasyon işlerindeki ramler 3600 mhz frekansındadır. Youtube'da bununla ilgili yabancı kaynaklarda çok verimli testler mevcut. 32 GB 3600 mhz bir ram setini tavsiye ederim.

Kasa; zevkler ve renkler tartışılmaz ama, size gerekli hava akışını sağlaması açısından biraz daha üst sınıf bir kasaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Ekran kartınızın gücünü de düşünürsek; bu sistemde işlemci için stok fan kullanmanızı tavsiye etmem. Kasa seçiminiz ve içindeki hava akışının katkısını da bakılınca, 240mm bir sıvı soğutucu sisteminize çok büyük fayda sağlar.

Saygılar.

Anakartınızı MSI B550 Tomahawk olarak seçmenizi tavsiye ederim. Özellikle sizin yapacağınız işler açısından M.2 soğutma ve PCI 4 desteği çok büyük verimlilik katar: MSI MAG B550 TOMAHAWK 4866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA

Adata M.2 SSD'nin bu modelini değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Yük altında en çok ısınan M.2 SSD unvanı kendisindedir. Samsung M.2'ler; yapacağınız işlemler göz önüne alındığında daha verimli olacaktır, emin olabilirsiniz: Samsung MZ-V7E1T0BW 970EVO M2 3400/2500Mbs 1TB SSD incehesap.com

AMD mimaride kanıtlanmış en stabil ve kayıp yaşamadan render-animasyon işlerindeki RAM'ler 3600 MHz frekansındadır. YouTube'da bununla ilgili yabancı kaynaklarda çok verimli testler mevcut. 32 GB 3600 MHz bir RAM setini tavsiye ederim.

Kasa; zevkler ve renkler tartışılmaz ama, size gerekli hava akışını sağlaması açısından biraz daha üst sınıf bir kasaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Ekran kartınızın gücünü de düşünürsek; bu sistemde işlemci için stok fan kullanmanızı tavsiye etmem. Kasa seçiminiz ve içindeki hava akışının katkısını da bakılınca, 240mm bir sıvı soğutucu sisteminize çok büyük fayda sağlar.

Saygılar.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim,

Anakart ve SSD konusunda güncelleme yapabiliriz ancak bu durumda RAM'leri yükseltmek mümkün olmaz bütçe olarak, kasa konusunda bende değiştirme kararı aldım iyi bir kasa alıp stok soğutucuyu kullanmayı düşünüyorum.
Merhabalar,

Buradaki arkadaşlarından tavsiyeleri ile sistemi son haline getirdim. Ekranda 4kya çıktım ve 3070 ile 3060ti arasında fiyat farkı çok az olduğu için 3070 e yükseldim. Bu yükseltmeler genel olarak beni çok zorluyor son listeyi atıyorum tavsiye edeceğiniz maliyet kısacak düzeltmeler varsa bekliyorum.

AMD RYZEN 7 3700X 8 Core, 3,60-4.40GHz 32Mb Cache 65W RGB LED Wraith Prism FAN AM4 BOX​

ZOTAC GAMING ZT-A30700H-10P RTX3070 TWIN EDGE OC 8GB DDR6 256Bit HDMI DP

G.SKILL 16Gb DDR4 3200Mhz Ram F4-3200C16S-16GVK, RIPJAWS (16-18-18-38) Gaming RAM

MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 ATX Anakart

SanDisk Ultra NVMe 3D 1TB 2400MB-1950MB/s M.2 SSD SDSSDH3N-1T00-G25

MSI MAG Forge 100R Temperli Cam 2x A-RGB Fan 120mm Fan ATX Oyuncu Bilgisayar Kasası

High Power Element BR 650W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı (HP1-M650BR-H12S)

Philips 276E8VJSB 27" 5ms (HDMI+Display) 4K UHD IPS Monitör

Paugge DP 1.2 VESA Sertifikalı 4K 60Hz 1.8m Displayport Kablo

Sistemin son hali bu şekilde geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Saygılar.
Buradaki arkadaşlarından tavsiyeleri ile sistemi son haline getirdim. Ekranda 4kya çıktım ve 3070 ile 3060ti arasında fiyat farkı çok az olduğu için 3070 e yükseldim. Bu yükseltmeler genel olarak beni çok zorluyor son listeyi atıyorum tavsiye edeceğiniz maliyet kısacak düzeltmeler varsa bekliyorum.

AMD RYZEN 7 3700X 8 Core, 3,60-4.40GHz 32Mb Cache 65W RGB LED Wraith Prism FAN AM4 BOX​

ZOTAC GAMING ZT-A30700H-10P RTX3070 TWIN EDGE OC 8GB DDR6 256Bit HDMI DP

G.SKILL 16Gb DDR4 3200Mhz Ram F4-3200C16S-16GVK, RIPJAWS (16-18-18-38) Gaming RAM

MSI MAG B550 Tomahawk AM4 DDR4 ATX Anakart

SanDisk Ultra NVMe 3D 1TB 2400MB-1950MB/s M.2 SSD SDSSDH3N-1T00-G25

MSI MAG Forge 100R Temperli Cam 2x A-RGB Fan 120mm Fan ATX Oyuncu Bilgisayar Kasası

High Power Element BR 650W 80+ Bronze Siyah ATX Güç Kaynağı (HP1-M650BR-H12S)

Philips 276E8VJSB 27" 5ms (HDMI+Display) 4K UHD IPS Monitör

Paugge DP 1.2 VESA Sertifikalı 4K 60Hz 1.8m Displayport Kablo

Sistemin son hali bu şekilde geri dönüşlerinizi bekliyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı