Aldığım model budur: HP Victus 16-S0065NT 8W8A7EA R7-7840HS 32 GB 1 TB SSD RTX4070 16.1" Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
RTX 4070, 32 DDR5 RAM, R7 7840HS işlemci, 1 TB WD GEN4 SSD ve 45% NTSC 1920X1080 144 HZ IPS PANEL VAR.
Kısa ve öz incelememe hoşgeldiniz.
3D Mark (stock ayarlarda, OC yok DX12 Vulkanda 3000+ alıyorum)
www.3dmark.com
www.3dmark.com
Hellblade 2
1400p MAX DLSS FRAME GEN ON DLAA (50-70 FPS)
FRAME GEN OFF 1440P DLAA saf güç (40-50 FPS)
Daha fazla oyun görüntüsü paylaşmayacağım. Bu oyunu 2K DLAA ile 60+ oynuyorsanız her şeyi oynarsınız
MAX SICAKLIKLAR:
Timespy testi:
Steel nomad testi:
CPU 20 DK stres testi: (max 82.5 derece fan ayarı: AUTO)
%99 Kullanım 5 Dakika GPU Hellblade2 stres testi MAX 65 derece (Fan auto)
GPU cidden serin çalışıyor.
Boşta sıcaklık değerleri.
Laptopu hafif kullanırsanız fanlar 0 RPM hiç çalışmadan uzun süre kalabiliyor.
İntegrated GPU (780M testi)
Hellblade2 1080P DLSS Performance. (framegen yok)
Ghost of tshumia En yüksek ayarlar Frame gen ON FSR Kalite
Shadow of the tomb raider native yüksek ayarlar
İntegrated GPUdan çok bir şey beklemeyin. Ama bence çok iyi
30 FPS oynamaya razıysanız sizi götürür.
BATARYA:
Arkadaşlar bataryası cidden güzel. Ne kadar övsem bitiremem övmeyi. Amdnin güç verimliliğini sonuna kadar görüyoruz.
25% parlaklık Youtube video oynatma testi. 4 saatte 28% batarya gitmiş. Eğer hafif kullanım yapacaksanız, CPUyu 1 GHZe sabitleyip parlaklığı düşürüp batarya tasarrufu ve eco modlarını açarsanız 11 saat götürecektir
AMA oyun vs oynarsanız max 2 saat alırsınız bilginize.
Laptopta boşta pil gitme sorunu yoktur:
Biliyorum Windows ortalama kalan süre çok doğru değil ama şunu da şöyle koyayım.
EKRAN:
Arkadşlar ekranımız laptopun göğsünü kabararak bize verdiği özelliklerden birisi değil. Neyse ki 100 SRGB ekranım var ve sizin için karlılaştırma yapabiliyorum. Windowsun otomatik renk yönetim ayarı açıktır ve kalibrasyon yapılmıştır. Burada görünmüyor ama en büyük sıkıntı kırmızı renginde. Kırmızılar 100 SRGBe göre daha soluk.
SOLDAKİ 100 SRGB (D16 300 nit) SAĞDAKİ HP VİCTUS 45 NTSC
Fan sesi:
Arkadaşlar MAXta fanlar sesli çalışıyor. Ama Autoda bırakırsanız görece sessiz çalışıyor ki ben hep autoda bırakıyorum.
Watt değerleri:
CPU MAX 58 Watt (İgpu %100 çalışırken) GPU MAX 116 Watt.
Hoparlör:
Arkadaşlar laptopta bang olufsen hoparlörü yoktur. Bang olufsen sadece HPnin hoparlörlerine tuning yaptı. Hoparlör yine de gayet yeterli. Buraya ses atamıyorum ama Technopatın Victus 16 videosundan dinleyebilirsiniz.
RTX 4070, 32 DDR5 RAM, R7 7840HS işlemci, 1 TB WD GEN4 SSD ve 45% NTSC 1920X1080 144 HZ IPS PANEL VAR.
Kısa ve öz incelememe hoşgeldiniz.
3D Mark (stock ayarlarda, OC yok DX12 Vulkanda 3000+ alıyorum)
I scored 2 723 in Steel Nomad
AMD Ryzen 7 7840HS, NVIDIA RTX 4070 (notebook) x 1, 32768 MB, 64-bit Windows 11}
I scored 12 626 in Time Spy
AMD Ryzen 7 7840HS, NVIDIA RTX 4070 (notebook) x 1, 32768 MB, 64-bit Windows 11}
Hellblade 2
1400p MAX DLSS FRAME GEN ON DLAA (50-70 FPS)
Daha fazla oyun görüntüsü paylaşmayacağım. Bu oyunu 2K DLAA ile 60+ oynuyorsanız her şeyi oynarsınız
MAX SICAKLIKLAR:
Timespy testi:
Steel nomad testi:
CPU 20 DK stres testi: (max 82.5 derece fan ayarı: AUTO)
%99 Kullanım 5 Dakika GPU Hellblade2 stres testi MAX 65 derece (Fan auto)
GPU cidden serin çalışıyor.
Boşta sıcaklık değerleri.
Laptopu hafif kullanırsanız fanlar 0 RPM hiç çalışmadan uzun süre kalabiliyor.
İntegrated GPU (780M testi)
Hellblade2 1080P DLSS Performance. (framegen yok)
Ghost of tshumia En yüksek ayarlar Frame gen ON FSR Kalite
Shadow of the tomb raider native yüksek ayarlar
İntegrated GPUdan çok bir şey beklemeyin. Ama bence çok iyi
BATARYA:
Arkadaşlar bataryası cidden güzel. Ne kadar övsem bitiremem övmeyi. Amdnin güç verimliliğini sonuna kadar görüyoruz.
25% parlaklık Youtube video oynatma testi. 4 saatte 28% batarya gitmiş. Eğer hafif kullanım yapacaksanız, CPUyu 1 GHZe sabitleyip parlaklığı düşürüp batarya tasarrufu ve eco modlarını açarsanız 11 saat götürecektir
Laptopta boşta pil gitme sorunu yoktur:
Biliyorum Windows ortalama kalan süre çok doğru değil ama şunu da şöyle koyayım.
EKRAN:
Arkadşlar ekranımız laptopun göğsünü kabararak bize verdiği özelliklerden birisi değil. Neyse ki 100 SRGB ekranım var ve sizin için karlılaştırma yapabiliyorum. Windowsun otomatik renk yönetim ayarı açıktır ve kalibrasyon yapılmıştır. Burada görünmüyor ama en büyük sıkıntı kırmızı renginde. Kırmızılar 100 SRGBe göre daha soluk.
SOLDAKİ 100 SRGB (D16 300 nit) SAĞDAKİ HP VİCTUS 45 NTSC
Fan sesi:
Arkadaşlar MAXta fanlar sesli çalışıyor. Ama Autoda bırakırsanız görece sessiz çalışıyor ki ben hep autoda bırakıyorum.
Watt değerleri:
CPU MAX 58 Watt (İgpu %100 çalışırken) GPU MAX 116 Watt.
Hoparlör:
Arkadaşlar laptopta bang olufsen hoparlörü yoktur. Bang olufsen sadece HPnin hoparlörlerine tuning yaptı. Hoparlör yine de gayet yeterli. Buraya ses atamıyorum ama Technopatın Victus 16 videosundan dinleyebilirsiniz.
Son düzenleme: