15 Mbps internet yeterli mi?

15 Mbps olsa bile PING yaşar mıyım?
Bahsettiğin oyunları oynamadığım için güncel gecikme değerlerini bilmiyorum, ADSL olduğunu varsayarak upload yapılmadığı zaman gecikme sorunu yaşamazsın, tabii ki bu sunuculara olan uzaklığa göre değişebilecek bir değer, mesela ben Amasya'da oturuyorum, İstanbul'da oturan biri ile Avrupa sunucularına aynı anda bağlansak aynı gecikme değerlerini almamız beklenemez.

Gamer isimli film var, bu filmi izlersen biraz da olsa gecikmenin aslında hayatı nasıl etkilediğini görebilirsin.

Öncelikle altyapı yoksa yüksek hızı unut diyebilirim.
Ama 15Mbps ile günlük dizi, film ve tarayıcı işleri gayet yeterli ancak oyunlarda ping olarak bırak hızı santrale uzaklığın bile çok fazla etkileyebiliyor.

Şu an kullandığınız modemin arayüzünden maksimum alabileceğiniz hızlara bakın.
Bir de internet konusunda daha bilgili bulduğum birini etiketliyeyim. @Ulunay

16Mbps ile CS 1.6 ve CS:GO oyunlarında en son oynadığımda ping 50-100 arası genellikle 75 idi.

Not:Santral uzaklığım fazla olmasa bile sunuculara uzaklığım çok fazla.

@CillianMurphy ben bağlandığım zaman WLAN kapatıyorum bağlanmasınlar diye :)

Yanlış. Yaklaşık 8'e bölünür. 24Mbps downloada sahibim ve neredeyse 2.8 download alabiliyorum. 8Mbps download'a sahip birinin alacağı değer 0.9Mbps civarı olacaktır.
Tamam kardeşim ben ne dedim. 15 Mbps internet ile yaklaşık 2 MB/s alınır dedim. Küsüratlı mı yazayım ne istiyorsunuz?

Bizzat yaşadığım bir durumu söyleyeyim sana. 16Mbps Superonline kullanıyorum sınırsız. 4 kişi kablo ile bağlandığımız oluyordu gram ping yok LOL olsun Pubg olsun lakin ne zaman 1 tane telefon wifi ile bağlanmaya çalışsa afedersin internetin namına koyuyordu. Youtube'den 720P film izleyemiyorsun. Düşün bak bunu yapan sadece telefon.

Eğer sadece sizin ev kullanacaksa o hız size anca yeter 4 telefon ve iki bilgisaya bağlı olacak ve sende interneti kullanacaksın? Kurtarmaz o hız. 😂 Sadece 3 telefon bağlansa hepsi film açsa yine kurtarmaz.

15Mbps sabit alabilirseniz siz oyun oynarken başkası video falan izlemiyorsa sorun olarak sayılabilecek bir ping olmaz. Ama ping afedersiniz kuş pislese etkilenen bir şey. Bağladığınız server çok önemli. Mesela BFV’te alacağınız ping ile CS:GO’daki ping farkeder.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı